Mitä yhteistä on lasiseinillä ja bloggaamisella?

Mitä yhteistä on lasiseinillä ja bloggaamisella?

Toimistomme muutti BioCityn katutasoon remontoituun akvaariomaiseen lasiseinillä varustettuun tilaan elokuun alussa. Jo kauan ennen muuttoa tai edes remontin aloittamista suunnittelimme innolla, miten yhteenkään ikkunaan ei tulisi verhoja saati sälekaihtimia.

Lasiseinien huomaamattomuus ehti kuitenkin jo parin ensimmäisen uudessa toimistossa vietetyn työpäivän aikana aiheuttaa koomisia (onneksi ei vaarallisia) tilanteita: ensi töikseen muutama työntekijämme käveli päin puhtaana loistavaa seinää, joka näytti erehdyttävästi oviaukolta.

Koska verhojen välttelyn tarkoituksena ei ollut saattaa ihmisiä näin läheiseen kontaktiin lasipintojen kanssa, päädyimme asentamaan huomaamattomimmaksi koettuun seinään tarrat, jotka auttavat hahmottamaan missä on seinä ja missä ovi. Törmäilyn sijaan ideana peittämättömissä ikkunoissa on, että halumme tulla nähdyksi, huomatuksi ja löydetyksi – kertoa kaikille kiinnostuneille, että täällä me olemme, tätä me teemme, tervetuloa sisään jos kiinnostaa.

Samasta syystä halusimme aloittaa Turun Teknologiakiinteistöjen blogin, jonne kukin yhtiön työntekijä kirjoittaa omalla nimellään arkisia kokemuksia työstään ja ajatuksiaan Turku Science Parkin kehittämisestä. Huomion ja näkyvyyden lisäksi blogi tarjoaa myös mahdollisuuden luoda keskustelua. Sen avulla voimme nostaa esiin aiheita, jotka ehkä herättävät tunteita ja kiinnostavat paitsi alueella päivittäin työskenteleviä ihmisiä myös muita kuntalaisia, jotka haluavat ottaa osaa kaupunginosan kehittämiseen.

Lasiseinät eivät ehkä aina tule loistamaan yhtä huomaamattomina ja vailla sormenjälkiä, mutta läpinäkyvyyttä ne luultavasti edistävät – aivan kuten blogikin.

Terhi Raitanen
Turun Teknologiakiinteistöjen markkinointi- ja viestintävastaava


Täällä me olemme!?

Lue myös

Mestari tuli taloon

Mestari tuli taloon

Turku Science Park – alueen palvelutoiminnan perustuksiin lyödään marraskuun alussa huomattava merkkipaalu. Vuonna 1993  BioCityssä kokous – ja kongressipaikkana aloittanut Mauno Koivisto –keskus kokee merkittävän uudistuksen. Uusi kokous- ja ravintolapalvelumme Mauno tuo alueellemme ennennäkemättömän käyttäjäpalvelun.

Lue artikkeli
Blogi
Houkutteleeko hyvä fiilis?

Houkutteleeko hyvä fiilis?

Aloitin työt Turun Teknologiankiinteistöissä reilut kaksi kuukautta sitten. Heti ensimmäisinä työviikkoina uutena työntekijänä huomasin, että eteenpäin mennään ja lujaa: luovuus ja innovatiivisuus ovat aidosti osa ilmapiiriämme. Sanat palvelualttius, tapahtumat, verkostoituminen ja huikea ravintolakonsepti vilisivät keskusteluissa. Me emme vuokraa pelkkiä...

Lue artikkeli
Blogi
Olemmeko luomassa tulevaisuutta vai ylläpitämässä rakenteita?

Olemmeko luomassa tulevaisuutta vai ylläpitämässä rakenteita?

Turun kehittämisestä puhuttaessa kangistumme hyvin usein miettimään ruutukaava-aluetta. Turun sydämen ympärillä sykkii kuitenkin kokonaisuus, jonka kehittäminen mielestäni merkittävässä määrin ratkaisee myös koko kaupungin ja seutukunnan elinvoimaisuuden. Uskomatonta mutta totta, elämää voi olla myös muualla kuin Turun torin ja varsinkin Toriparkin...

Lue artikkeli
Blogi