Onko kiire? Pidä tauko!

Onko kiire? Pidä tauko!

”Ihan hirveä kiire, en nyt ehdi, pakko jäädä tekemään tämä loppuun.” Kuinka usein oletkaan kuullut nuo sanat? Tai sanonut ne itse? Väitän, että useasti - minä ainakin olen. Joku kysyy kahville tai muuten vain tauolle, mutta on niin kiire, etten ehdi osallistua. Dedikset painavat, useampi juttu olisi pitänyt tehdä jo eilen, tai paremminkin edellisellä viikolla. Päässä pyörii, eikä ajatus enää kulje selkeästi.

Me asiantuntijatyötä tai ns. ajatustyötä tekevät uppoamme joskus liiaksi omiin tehtäviimme, valitettavan usein niihin liittyviin ongelmiin ja kiireisiin. Vanhaa kulunutta sanontaa lainatakseni ”emme näe metsää puilta”. Kun kiirettä tarkastelee hieman tarkemmin, saattaa huomata että osa siitä on itse luotua. Kuinka usein itse asiassa olemme ylioptimistisia asioiden sujuvuuden ja omien kykyjemme sekä jaksamisemme suhteen? Itse ainakin sorrun tähän virheeseen useammin kuin haluaisin myöntää; haluan olla hyvä, haluan auttaa, haluan onnistua.

Pidäpä siis tauko! En ehdi – ajattelet. Pidä silti. Edes viiden minuutin breikki. Se auttaa. Lyhyt juttutuokio työkaverin kanssa vie ajatuksesi pois töistä ja antaa pääkopalle aikaa rentoutua. En itse voi väittää olevani kovin hyvä tauottaja, etenkään kiireen keskellä, mutta joka kerta kun tajuan tauon ottaa, huomaan sen olevan mitä mainioin idea. Taukojen myötä ajatus kirkastuu ja työ terävöityy; jotenkin sitä löytää paremmin sen olennaisimman.

Törmäsin jokin aika sitten tutkimukseen, jonka mukaan ajatustyötä tekevät ihmiset ovat tuotteliaita keskimäärin neljä tuntia päivässä. Tämä tieto sekä helpotti että pisti ajattelemaan; jospa en buukkaisikaan päiviäni minuutin tarkkuudella täyteen, vaan yrittäisin jättää tilaa, niin tyhjäkäynnille kuin tauoillekin. En tee uuden vuoden lupauksia, mutta tavoitteenani on vuonna 2014 pitää mahdollisimman paljon taukoja, niin meidän Turun Teknologiakiinteistöjen toimistolla kuin ympäristön mukavissa ravintoloissakin. Tule ihmeessä kaverikseni, jos sinulla on tilaa tauolle ja erityisesti, jos ei ole.

Ulla Sjöblom
Turun Teknologiakiinteistöjen talouspäällikkö


Ulla pitää taukoa.

Lue myös

Dream Office -workshop

Dream Office -workshop

Turun Teknologiakiinteistöt järjesti 12.12.2013 Boost Turun ja Arkkitehtitoimisto Siggen kanssa workshopin, jossa osallistujat suunnittelivat tiimeissä unelmiensa toimiston. Täysin uudenlaisen tapahtuman tarkoituksena oli saada uusia ideoita toimistojen suunnitteluun sekä ottaa tilojen käyttäjät mukaan vaikuttamaan toimitilojen ulkonäköön, viihtyisyyteen ja...

Lue artikkeli
Uutinen
Vaivatonta vieraspysäköintiä Turku Science Parkissa

Vaivatonta vieraspysäköintiä Turku Science Parkissa

Vieraspysäköinti Turku Science Parkissa helpottui ratkaisevasti marraskuussa, kun Q-Park aloitti toimintansa Turun Teknologiakiinteistöjen autohalleissa ja piha-alueilla. Alueella asioivien ihmisten on tätä nykyä mahdollista pysäköidä autonsa Q-Park BioCityyn tai ICT-talon ja DataCityn piha-alueista koostuvalle Q-Park ICT:n...

Lue artikkeli
Uutinen
Siivouspalveluiden tuottaja vaihtui

Siivouspalveluiden tuottaja vaihtui

ICT-talon sekä BioCityn, DataCityn ja Datakulman yleisten tilojen siivouksesta huolehtiva yritys on vaihtunut. Maanantaista 2.12. alkaen tiloja siivoaa Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Arkea.

Lue artikkeli
Uutinen