Onnellisuuden lähettiläs

Onnellisuuden lähettiläs

Tämän viikon vastaantulija tuli käymään Turun Teknologiakiinteistöjen toimistolla, josta löytyy myös hänen edustamansa yrityksen tuotteita.

Kuka olet?
Olen Anu Suominen, olen BuzziSpacen agentti eli myyntiedustaja Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

Mikä BuzziSpace on?
BuzziSpace on belgialainen kalustevalmistaja, joka sai alkunsa 10 vuotta sitten kierrätysmuovista valmistettujen akustisten tuotteiden myötä. Yrityksen ensimmäinen tuote oli PET-muovista valmistettava BuzziSkin-tapetti. Nykyisin valikoima kattaa tuotteita aina tilanjakajista ja valaisimista kiipeilytelinettä muistuttavaan BuzziJungle-keskustelutorniin. BuzziSpacen filosofia on, että haluamme tuoda onnellisuutta työpaikoille.

Miten onnellisuutta tuodaan työpaikoille?
Yleensä hyvän akustiikan sanotaan parantavan työhyvinvointia, mutta me haluamme viedä ajatuksen pidemmälle: meidän mielestämme kalusteiden pitäisi lisätä myös onnellisuutta. BuzziSpace hyödyntää toiminnassaan Kööpenhaminassa sijaitsevan Happiness Research Instituten luomia teorioita onnellisuudesta. Sen mukaan onnellisuutta työpaikoilla luovat työn elämälle antama tarkoitus, työn antamat sosiaaliset suhteet sekä vaikutusmahdollisuudet työpaikoilla. Oikeanlaiset kalusteet luovat spontaaneja kokoontumispaikkoja ihmisille ja antavat työntekijöille mahdollisuuden muokata omaa työympäristöään, mikä luo onnellisuutta.

Minkälainen tausta sinulla on?
Olen kotoisin Turusta ja opiskellut markkinointia Turun kauppakorkeakoulussa. Tein kolmekymppiseksi markkinointialan töitä ja asuin muun muassa kolme vuotta Barcelonassa, jossa työskentelin Polar Electrolla. Sitten palasin Suomeen ja suoritin nykyisen Aalto-yliopiston design business management IDBM-tutkinnon, jonka myötä kiinnostuin muotoilusta ja huonekalualasta. Perustimme seitsemän muun naisyrittäjän kanssa lifestylemyymälä Nudgen Helsinkiin. BuzziSpaceen törmäsin messuilla Lontoossa etsiessäni sisustusmerkkejä Nudgen myymälään.  

Kuinka sinusta tuli BuzziSpacen agentti?
Perustin BuzziSpacelle Nudgen myymälään oman osaston, jonka nähtyään eräs dSign Vertti Kiven -toimiston sisustussuunnittelija halusi käyttää tuotteita omassa projektissaan. Tämän jälkeen BuzziSpace halusi tehdä minusta tuotteidensa agentin. Samalla ryhdyimme myös yhteistyöhön Martelan kanssa, joka myy BuzziSpacen tuotteita Suomessa.

Mitä agentin työ on?
Agentin tehtävänä on edustaa tuotetta markkinoilla, luoda jälleenmyyntikontakteja ja kiinnostusta tuotetta kohtaan sekä esitellä sitä suunnittelijoille. Agentin työssä on se hyvä puoli, ettei agentilla ole omaa varastoa tai logistiikkaa vaan jälleenmyyjät hoitavat tilaus- ja toimitusketjun. Agentin tulot koostuvat komissiosta, joka maksetaan kerran kuukaudessa kaikesta omalla markkinalla tapahtuneesta myynnistä.

Mikä on parasta työssäsi?
Pidän työni vapaudesta. Kierrän asiakkaiden luona eri maissa ja kaupungeissa, autan heitä tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä sekä autan heitä löytämään sopivat tuotteet erilaisiin projekteihin. Autan myös loppuasiakkaita parhaan mahdollisen akustisen työympäristön luomisessa, jotta toimiston äänimaailma olisi mahdollisimman miellyttävä.

Kuluneen viikon paras asia?
Joulu, perhe ja yhdessäolo.

Pyörä, bussi, auto vai omat jalat?
Valitettavasti oma auto. Kuljetan mukanani paljon erilaisia näytemateriaaleja, joten minun on pakko kulkea paikasta toiseen autolla.

Täydennä lausetta: Jos minä saisin päättää…
…kaikilla työntekijöillä olisi viihtyisät ja onnellisuutta lisäävät työympäristöt.

Lempipaikkasi Turun Tiedepuiston alueelta?
Teknologiakiinteistöjen toimisto. Tykkään tästä teidän olohuoneestanne ja toimiston viihtyvyydestä. Teen myös työympäristökonsultointia ja liian usein työpaikoilla mietitään vain työpöytiä, säilytyskalusteita ja neuvotteluhuoneita, jolloin kokonaisuudesta jää puuttumaan se juttu, joka tekee paikasta viihtyisän ja kodinomaisen. Vaikka puhutaan toimistojen kodinomaisuudesta, jää se usein hyvin pinnalliselle tasolle. Mielestäni toimistoissa saisi leikitellä enemmän ja tuoda niihin hauskoja ja monikäyttöisiä kalusteita, jotka antavat työntekijöille onnellisuuden elementtejä.

Miten juhlit vuoden vaihtumista ja millä mielellä suhtaudut vuoteen 2018?
Vuoden vaihdetta juhlitaan lasten ehdoilla hiihtämisen ja laskettelun merkeissä Lapissa. Töiden osalta odotan mielenkiinnolla ensi vuonna voimaan astuvaa akustiikka-asetusta, jonka myötä uusille rakennuksille tullaan määrittämään niiden äänimaailmaa koskevat raja-arvot.

Kiitos haastattelusta Anu ja hyvää uutta vuotta!

Haluatko kuulla lisää akustiikasta ja onnellisuuden lisäämisestä työpaikoilla? 10.1. järjestetään Innostu akustiikasta -seminaari, jossa aiheesta kertoo BuzziSpacen akustiikkalähettiläs Daniel Verlooven. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!


Toimistossa voi näyttää myös tältä. Kuvassa BuzziJungle-keskustelutorni.

 

Lue myös

Kupittaan palloiluhalli valmistui

Kupittaan palloiluhalli valmistui

Turun Teknologiakiinteistöjen suurhanke Kupittaan palloiluhalli valmistui aikataulun mukaisesti 29.12.2017. Kansainväliset mitat täyttävä halli on kooltaan noin 9000 neliömetriä ja sen katsomokapasiteetti on 2500.

Lue artikkeli
Uutinen
Turun tiedepuistosta löytyy parkkipaikkoja - mutta ei ilmaiseksi

Turun tiedepuistosta löytyy parkkipaikkoja - mutta ei ilmaiseksi

Pysäköinti Turun tiedepuiston ja Kupittaan alueella nousi jälleen otsikoihin Turun kauppakamarin julkaistua jäsenkyselynsä tulokset, jossa vastaajat kertoivat, ettei alueella ole heidän mielestään tarpeeksi parkkipaikkoja. Turun tiedepuiston suurimmalla kiinteistönomistajalla Turun Teknologiakiinteistöillä on alueella yli 1400 maksullista parkkipaikkaa,...

Lue artikkeli
Uutinen
Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma: Innostu akustiikasta

Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma: Innostu akustiikasta

Häiritseekö melu toimistossa? Tiesitkö, että toimitilojen akustiset olosuhteet vaikuttavat merkittävästi ihmisten työssäjaksamiseen ja palautumiseen? Tule kuulemaan, miten toimistotilojen äänimaailma voidaan huomioida jo tilojen suunnitteluvaiheessa ja mitä seikkoja tulee pitää mielessä, jotta työympäristö on tasapainoinen ja terveellinen.

Lue artikkeli
Tapahtuma