Tältä näytti Turun erikoisimman gallerian avajaisissa – katso video

Tältä näytti Turun erikoisimman gallerian avajaisissa – katso video

BioCityn ja DataCityn parkkihallien muuttumista Turun erikoisimmaksi taidegalleriaksi juhlistettiin torstaina 21.10.2021 vietetyissä avajaisissa. Tapahtuma herätti runsaasti kiinnostusta eri medioissa ja siihen osallistui noin 500 ihmistä.

Paikalle saapui niin Tiedepuistossa työskenteleviä ihmisiä kuin taiteesta kiinnostuneita kaupunkilaisiakin sekä tietenkin teoksia parkkihalleihin tehneitä taiteilijoita. Teokset oli tapahtuman ajaksi valaistu ja lisäksi BioCityn ylempään parkkihalliin juhlatunnelmaa loivat värilliset tehostevalot.

Vilppu Kuusipalo
Tapahtuman aluksi Vilppu Kuusipalo lausui avajaissanat ja kiitti hankkeeseen osallistuneita taiteilijoita.

Ilta alkoi Vilppu Kuusipalon avajaispuheella, jossa kiitettiin taiteilijoita projektiin osallistumisesta. Tämän jälkeen vieraat saivat vapaasti tutustua teoksiin kartan ja teosluettelon kanssa sekä nauttia pientä syötävää ja juotavaa. Vaikka osallistujia oli runsaasti, ruuhkilta vältyttiin ja valtavat parkkihallit varmistivat, että turvaväleistä oli mahdollista pitää halutessaan kiinni.

–Onhan tämä paljon mukavampaa tulla parkkihalliin, missä on ihanaa taidetta, kuin sellaiseen, jossa on tylsiä, harmaita betoniseiniä, kommentoi alueella työskentelevä Rita Eklund.

Tarjoiluja Parkkihalligallerian avajaisista
Avajaisissa oli tarjolla pientä syötävää ja juotavaa. Kuva: Timo Huttu

Parkkihalleihin toteutettiin yhteensä 51 taiteteosta 56 taiteilijalta tai työryhmältä. Teokset valittiin avoimella haulla, johon lähetettiin yli 350 hakemusta. Teosten aiheita ei määrätty ennalta ja niiden teemat vaihtelevat kasveista eläimiin ja salaperäisistä ovista aina bioteknistä sinfoniaa ohjaavaan kapellimestariin.

– Tuntuu todella hienolta, rentouttavalta ja vapauttavalta, että tämä hieno projekti on saatu päätökseen. Toivotaan, että ihmiset löytävät jatkossakin nämä taideteokset, hankkeen projektikoordinaattori Vilppu Kuusipalo sanoo.

Tunnelmia parkkihalligallerian avajaisista
Avajaispuheenvuoron jälkeen yleisöä viihdytti DJ.

Haluatko mennä katsomaan teoksia?

Parkkihalleihin on vapaa pääsy ja ne ovat avoinna arkisin klo 7-17. Käynti halleihin tapahtuu hisseillä BioCityn ja DataCityn katutasoista. Mukaan kannattaa napata rakennusten auloista löytyvä teosluettelo tai lukea sitä sähköisenä

Katso alta video parkkihalligallerian avajaisista. Täältä näet lisää kuvia tapahtumasta.

Lue myös

Rekry: Haemme osa-aikaisia palveluasiantuntijoita

Rekry: Haemme osa-aikaisia palveluasiantuntijoita

Haluaisitko tehdä töitä opintojen ohessa keskellä Turun yrityselämää ja korkeakouluja? Tule töihin Turun Teknologiakiinteistöjen aulapalveluihin!

Lue artikkeli
Uutinen
Toimistokierrätyksen edelläkävijät

Toimistokierrätyksen edelläkävijät

Kierrättämisen kuuluu olla helppoa – myös työpaikoilla. Toimivimmat ratkaisut ovat usein yksinkertaisia ja lähtevät arjen ongelmien ratkaisemisesta. Tärkeintä on uskaltaa katsoa arkista asiaa uusin silmin.

Lue artikkeli
Uutinen
Teknologiakiinteistöjen uudet sisustuskonseptit murtavat käsityksiä perinteisestä toimistosta

Teknologiakiinteistöjen uudet sisustuskonseptit murtavat käsityksiä perinteisestä toimistosta

Haluaisitko työpäiviisi häivähdyksen Etelä-Euroopan eleganssia, lomapäivien vapautta tai luonnon rauhaa? Teknologiakiinteistöjen uudet sisustuskonseptit vievät yhtiön tiloissa työskentelevät ihmiset kauas syksyisen Turun harmaudesta.

Lue artikkeli
Uutinen