Hemsön talousjohtaja Rutger Källén: ”Turussa on paljon investointimahdollisuuksia”

Hemsön talousjohtaja Rutger Källén: ”Turussa on paljon investointimahdollisuuksia”

Teknologiakiinteistöjen hallitukseen valittiin 25.2. järjestetyssä yhtiökokouksessa uusi jäsen, kun Hemsöstä lähteneen Gustav Björkmanin tilalle nimettiin Rutger Källén. Ruotsalainen Källén on Hemsön talousjohtaja ja yhtiön varatoimitusjohtaja. Hän on työskennellyt Hemsössä sen perustamisesta vuodesta 2009 lähtien. 

Tukholmassa asuva Källén on kauppatieteiden maisteri, ja hänen erityisosaamisalaansa on rahoitus. Vuosien varrella Suomi on ehtinyt tulla Källénille tutuksi niin kiinteistömarkkinoiden kuin kulttuurinkin osalta. Mikä saa Ruotsin johtavan yhteiskuntakiinteistöjen omistajan kiinnostumaan Suomesta ja etenkin Turusta?

– Kiinteistömarkkina on Ruotsissa huomattavasti suurempi kuin Suomessa ja sinne myös tulee Suomea enemmän kansainvälisiä sijoituksia. Ruotsissa kiinteistöjen hinnat ovat yleisesti ottaen korkeampia kuin Suomessa, joten näemme Suomessa hyviä investointimahdollisuuksia, joista pääomalle on mahdollista saada parempaa tuottoa kuin Ruotsissa. Lisäksi suomalainen ja ruotsalainen yhteiskunta muistuttavat toisiaan ja siten Suomi on myös luonteva sijoituskohde ruotsalaisille.

Suomen kiinteistömarkkinassa on erityistä, että Helsinkiin tulee paljon enemmän kansainvälisiä sijoituksia kuin muualle Suomeen. Toisaalta myös kiinteistöjen tuotot ovat pääkaupunkiseudulla muuta maata alhaisemmat ja vajaakäyttöaste korkeampi.

On hienoa olla Turussa, koska tarve kiinteistöjen kehittämiseen ja investointeihin on suuri myös täällä.

– Me pyrimme löytämään kohteita Helsingin ulkopuolelta. On hienoa olla Turussa, koska tarve kiinteistöjen kehittämiseen ja investointeihin on suuri myös täällä. Teknologiakiinteistöt tuntuu hyvin toimivalta yritykseltä ja olemme innoissamme voidessamme edesauttaa yhtiön kehittämistä. Turussa on paljon investointimahdollisuuksia, joissa olemme mielellämme Teknologiakiinteistöjen kautta mukana.

Lopuksi on vielä perisuomalaiseen tapaan kysyttävä, mitä mieltä Källén on Turusta ja miten hän näkee Suomen ja Ruotsin erot.

– Kaupunki on kaunis ja tänne on helppo tulla, koska se sijaitsee niin lähellä Tukholmaa. Suomen ja Ruotsin kulttuurit ovat hyvin lähellä toisiaan, mutta suomalaiset ovat hiljaisempia ja pidättyväisempiä, kun taas ruotsalaiset ovat ulospäinsuuntautuneempia.  Turku tuli minulle aikoinaan tutuksi suomenlaivojen risteilyillä ja olen Hemsön sijoitusten jälkeen käynyt täällä aina silloin tällöin. Jatkossa suuntaan tänne kerran kuukaudessa Teknologiakiinteistöjen hallituksen kokouksiin, Källén päättää.

Lue myös:

Teknologiakiinteistöille uusi hallitus

Lue myös

Teknologiakiinteistöt varautuu koronavirusepidemiaan

Teknologiakiinteistöt varautuu koronavirusepidemiaan

Globaalin koronaviruksen (Covid-19) laajan levinneisyyden vuoksi Teknologiakiinteistöissä otetaan käyttöön varotoimia viruksen leviämisen estämiseksi.

Lue artikkeli
Uutinen
Teknologiakiinteistöjen laskiaistapahtumassa nautittiin auringosta

Teknologiakiinteistöjen laskiaistapahtumassa nautittiin auringosta

Teknologiakiinteistöjen perinteiseen laskiaistapahtumaan osallistui yli 160 Teknologiakiinteistöjen asiakasta ja yhteistyökumppania.

Lue artikkeli
Uutinen
Asiakastyytyväisyysvertailun tuloksia: Miten onnistuimme vuonna 2019?

Asiakastyytyväisyysvertailun tuloksia: Miten onnistuimme vuonna 2019?

Teknologiakiinteistöt osallistui viime vuonna seitsemättä kertaa KTI:n tekemään asiakastyytyväisyysvertailuun, jossa tutkitaan toimitila-asiakkaiden tyytyväisyyttä vuokranantajaansa, toimitiloihin ja palveluihin. Tällä kertaa Teknologiakiinteistöjen tuloksissa korostuivat tyytyväisyys palveluihin, mutta myös parannettavaa löytyi.

Lue artikkeli
Uutinen