Saara-Sofian mielestä parasta on arki

Saara-Sofian mielestä parasta on arki

Hei! Kuka olet ja mitä teet täällä Vierailukeskus Joessa?
Olen Saara-Sofia Sirén, kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu poliitikko Turussa ja kansanedustaja Helsingissä. Tulin ensimmäistä kertaa tutustumaan Jokeen. Kupittaan ja tiedepuiston alueen kehittyminen on minulle läheinen ja kiinnostava aihe. Aikanaan politiikkaan innosti muun muassa Turkuun pitkään kaavailtu uusi palloiluhalli, ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen.

Millainen ensivaikutelmasi on Joesta?
Moderni ja monikäyttöinen! Täällä on erilaisiin tarpeisiin mukautuvat ja muuntuvat tilat, mitä odotetaankin nykyaikaisilta tapahtumatiloilta. Hienoa, että Turun alueellinen vierailukeskus sijaitsee kovaa vauhtia kehittyvällä tiedepuiston alueella.

Mitä kansanedustajan työviikkoon kuuluu?
Kansanedustajan työ on hyvin liikkuvaa ja monipuolista. Itse olen maanantaisin Turussa ja hoidan paikallisia luottamustoimia ja tapaamisia. Loppuviikko vierähtää yleensä Helsingissä kansanedustajan töissä. Tällä hetkellä arki on hieman poikkeuksellista 7-kuisen vauvan kanssa, ja teen töitä hänen ehdoillaan. Käyn silti viikoittain Helsingissä hänen kanssaan, mutta kokouksia ja tapaamisia priorisoiden. Täytyy kyllä sanoa, että ei ole ollut paikkaa mihin häntä ei olisi voinut ottaa, ja auttavia käsiä löytyy tarpeen tullen.

Millaisten ajankohtaisten asioiden parissa työskentelet?
Omassa työssäni olen keskittynyt kestävän kehityksen ja kiertotalouden teemoihin. Esimerkiksi muovin ja eritoten muovijätteen ympärillä käytävä keskustelu ja muutkin ympäristöteemat ovat ajankohtaisia asioita.

Kävin hiljattain Nepalissa työmatkalla tutustumassa Suomen rahoittamaan kehitysyhteistyöhön. Olin ensimmäistä kertaa näin pitkällä matkalla nuorimmaisen syntymän jälkeen. Työmatkat ovat aina antoisia, ja voisin myös suositella Nepalia myös lomakohteeksi. Maan talous kasvaa ja ihmiset tekevät työtä sen eteen, että ulkomainen investointi helpottuisi. Vaikka byrokratiaa on vielä paljon, maa kehittyy koko ajan ja ystävälliset ihmiset jättivät hyvän vaikutuksen.

Bussi, pyörä, auto vai omat jalat?
Helsinkiin kuljen yleensä junalla. Matka-ajan raiteilla saa hyvin hyödynnettyä töitä tehden. Kupittaan asema on tullut tutuksi vuosien varrella, ja tykkään pyöräillä kotoa Hirvensalosta asemalle. Laitoin auton myyntiin ja ostin sähköpyörän, se on ollut hyvä hankinta.

Miten vietät vapaa-aikaa?
Vaikka viikot ovatkin kiireisiä, löydän myös aikaa itselle ja perheen kanssa olemiselle. Viikonloppuisin rauhoitumme perheen kanssa ja lähdemme esimerkiksi metsäretkelle, vanhempi lapseni rakastaa metsässä olemista ja kohokohta on tietenkin eväiden syöminen!

Opiskelen työn ohella tulevaisuuden tutkimuksen opintoja kauppakorkeakoulussa, ja tarkoitukseni on valmistua maisteriksi tänä vuonna. Opiskelu on todella innostavaa ja innostavaa, sillä monet aiheista sivuavat jokapäiväistä työtäni. Pääsen hyödyntämään opintoja työssäni, ja graduni aihe käsittelee Itämeren paremman ekologisen tilan edistämistä kansainvälisesti.

Tärkeä asia elämässäni on myös jooga ja se elämänasenne, joka joogaamisen myötä on tullut. Vaikka en joogamatolle pääsekään enää niin usein, se on parasta rauhoittumista ja juuri siihen hetkeen keskittymistä.

Parasta juuri nyt?
Arki! Vaikka se on tavallista, niin se on samalla monipuolista ja innostavaa. Mielestäni elämä on tasapainossa, kun voi nauttia arjesta. Myös tämä vuodenaika on aina uuden aikaa, vaikkei mullistuksia tapahtuisikaan. Hienoa taas nähdä, kun luonto herää eloon pitkän talven jälkeen.

Terveisesi lukijoille?
Jos et ole vielä käynyt Joessa, niin kannattaa tutustua! Tiedepuiston alueella tehdään hyvää työtä nykyaikaisen työelämän edistämiseksi. Täällä ollaan edistyksellisiä työn tekemisen uusissa tavoissa ja uudenlaisissa työtiloissa, mikä näkyy myös täällä Joessa.

Kiitos haastattelusta ja metsäntuoksuista viikonloppua Saara-Sofia!

Lue myös

Joen kumppanuustapahtumassa yllätyksiä ja hätkähdyttäviä näkymiä tulevaisuudesta

Joen kumppanuustapahtumassa yllätyksiä ja hätkähdyttäviä näkymiä tulevaisuudesta

Tiistaina 15.5. järjestettiin Vierailu- ja innovaatiokeskus Joen ensimmäinen kumppanuustapahtuma, joka kiinnosti helteisestä säästä huolimatta yli 110 ihmistä. Tapahtuma alkoi seurustelulla tapaksien ja kuohuviinin lomassa. Vieraiden yllätykseksi ruokailun keskeytti A.M. Dance -tanssikoulun flash mob -tanssiesitys, jossa esiintyi 50 eri-ikäistä tanssin...

Lue artikkeli
Uutinen
Tohtori City-Labin takana

Tohtori City-Labin takana

Tämän viikon vastaantulija tavattiin BioCityssä toimivan City-Labin edustalla.

Lue artikkeli
Blogi
Teknologiakiinteistöille uusi hallitus

Teknologiakiinteistöille uusi hallitus

Turun Teknologiakiinteistöt valitsi 27.4. järjestetyssä yhtiökokouksessaan uuden hallituksen. Uusina jäseninä hallituksessa aloittavat Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell sekä Åbo Akademin säätiön sijoitusjohtaja Christian Backholm. Hallitustyöskentelyn yhtiössä jättävät Aulis Kohvakka sekä Bill Anckar.

Lue artikkeli
Uutinen