Tohtori City-Labin takana

Tohtori City-Labin takana

Tämän viikon vastaantulija tavattiin BioCityssä toimivan City-Labin edustalla.

Hei! Kuka olet ja millä asioilla liikut BioCityssä?
Olen Sanna Partanen, BioCityssä toimivan City-Lab Oy:n toimitusjohtaja. BioCityn City-Lab on Suomen ensimmäinen City-Lab, yritys on perustettu vuonna 1993 täällä Turussa. Nykyään toimimme kuudella paikkakunnalla Suomessa: meidät löytää kaikilta suomalaisilta bioalan yliopistokampuksilta.

Kerrotko lisää, mitä City-Lab tekee?
City-Lab on palveluyritys, joka keskittyy osaltaan tukemaan paikallista bioalan tutkimusta. Toimimme tilauspalveluna alueen yrityksille ja korkeakoulujen laitoksille, sekä ylläpidämme paikallista laboratoriotuotteiden varastoa. Yliopistoväen lisäksi meillä asioi ihmisiä startupeista ja muista tuotekehitysyrityksistä. Meiltä haetaan laboratorio- ja tutkimusvälineitä ja kysytään neuvoja, voisikin sanoa että olemme tietotoimisto tutkimusväelle.

Juuri nyt olen täällä Turussa, sillä 14.5. City-Lab viettää 25-vuotissyntymäpäiviä, ja siihen liittyen pidämme näyttelyn täällä BioCityssä. Nyt teemme viimeisiä järjestelyjä ja tarkistamme, että kaikki on kunnossa. Synttärit juhlitaan perinteisellä kaavalla: pidämme näyttelyn Manu-tiloissa, jossa yhteistyöyritykset esittäytyvät. Lisäksi meillä on muun muassa tarjoilua ja arvontaa. Uutena juttuna järjestämme myös seminaarin. Hienoa nähdä, että Turussa on paljon menestyviä bioalan yrityksiä.

Millainen tausta sinulla on?
Olen itse ollut yrityksessä 4,5 vuotta. Taustani on lääketieteessä, olen väitellyt tohtoriksi Helsingin yliopistosta neurotieteissä, joissa tutkin lasten keskushermostoa rappeuttavia sairauksia. Väitöskirjan tekemisen jälkeen pohdin, lähdenkö tutkimusuralle vai onko kaupallisella puolella jotain tarjottavaa minulle. Sattumalta suomalainen bioalan yritys haki tuotepäällikköä, ja tulin valituksi. Asemani oli myynnin sekä tutkimuksen ja tuotekehityksen rajamaastossa, ja se sopi minulle mainiosti. Muutaman vuoden jälkeen eteeni tarjoutui jälleen uusi mahdollisuus yritysmaailmassa, ja ostin City-Labin toiminnan.

Mikä sinua innostaa töissä?
Koko ajan oppii uutta! Olen kouluttanut itseäni lisää työn ohessa: olen opiskellut kauppakorkeakoulussa markkinointia ja johtamista ja suorittanut yrittäjän ammattitutkinnon. Saan pysyä edelleen bioalan tutkimusmaailmassa, mutta katson sitä vain hieman eri kulmasta.

Miten liikut?
Autoa käytän vain pakottavassa tilanteessa. Hyödynnän junalla matkustamisen työntekoon, ja varaan aina työskentelyhytin. Kotona Espoossa pyöräilen muutamassa minuutissa Leppävaaran asemalle, ja täällä Turun päässä taas Kupittaan asemalta kävelen vain muutaman minuutin BioCityyn.

Onko tiedepuiston alue ehtinyt tulla tutuksi?
Työni on liikkuvaa ja pyrin käyttämään ajan tehokkaasti, joten siinä mielessä en ole paljon ehtinyt tutustua muuta kuin BioCityyn. Tiedepuiston alue kehittyy hurjaa vauhtia, ja toivon että joku kerta olisi aikaa tutustua paremmin alueeseen.

Miten vietät vapaa-aikaa?
Olen ulkoilmaihminen, ja talvisin hiihdän paljon Lapissa. Juureni ovat Kuusamossa, ja sinne on päästävä muutaman kerran vuodessa. Hiihtokauden jälkeen keväisin lähden polkujuoksemaan, sitä onneksi voi tehdä melkein missä tahansa. Perustin hiljattain kasvihuoneen kotipihalle, joten sen parissa riittää mukavasti puuhaa. Viisihenkisen perheen kanssa aina on jotain meneillään, ja tykkään olla aina puuhailemassa jotakin. TV:n äärestä minua ei löydä!

Parasta juuri nyt?
Luonnon herääminen kevääseen! Siitä tulee paljon energiaa, ja jaksaa tehdä töitä kesälomaan asti.

Terveisesi lukijoille?
Lähetän terveiset turkulaisille lukijoille, erityisesti meidän uskollisille asiakkaille, jotka ovat BioCityssä asioineet vuosien varrella. Olemme kiitollisia yhteistyöstä, jatketaan samaan malliin myös tästä eteenpäin.

Aurinkoa luontopoluille ja hyvää 25-vuotispäivää City-Labille!

Lue myös

Suppaileva pankinjohtaja

Suppaileva pankinjohtaja

Tämän viikon vastaantulija tavattiin Handelsbankenin korttorissa ElectroCityssä.

Lue artikkeli
Blogi
Joen kumppanuustapahtumassa yllätyksiä ja hätkähdyttäviä näkymiä tulevaisuudesta

Joen kumppanuustapahtumassa yllätyksiä ja hätkähdyttäviä näkymiä tulevaisuudesta

Tiistaina 15.5. järjestettiin Vierailu- ja innovaatiokeskus Joen ensimmäinen kumppanuustapahtuma, joka kiinnosti helteisestä säästä huolimatta yli 110 ihmistä. Tapahtuma alkoi seurustelulla tapaksien ja kuohuviinin lomassa. Vieraiden yllätykseksi ruokailun keskeytti A.M. Dance -tanssikoulun flash mob -tanssiesitys, jossa esiintyi 50 eri-ikäistä tanssin...

Lue artikkeli
Uutinen
Saara-Sofian mielestä parasta on arki

Saara-Sofian mielestä parasta on arki

Hei! Kuka olet ja mitä teet täällä Vierailukeskus Joessa? Olen Saara-Sofia Sirén, kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu poliitikko Turussa ja kansanedustaja Helsingissä. Tulin ensimmäistä kertaa tutustumaan Jokeen. Kupittaan ja tiedepuiston alueen kehittyminen on minulle läheinen ja kiinnostava aihe. Aikanaan politiikkaan innosti muun muassa Turkuun...

Lue artikkeli
Blogi