Sanna vaihtoi matkailualan yrittäjyyteen

Sanna vaihtoi matkailualan yrittäjyyteen

Hei! Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Sanna Rastas ja työskentelen täällä oman yrityksen töissä, minulla on mobiilijäsenyys Werstaaseen. Yritykseni Italian Team Installation Oy tekee laivasisustuksia ja siihen liittyviä asennuksia alihankintana. Minä hoidan hallinto- ja talousasiat. Laivabisnes on kansainvälistä ja niin ovat meidän projektitkin: olemme aikaisemmin olleet Japanissa ja tällä hetkellä työkohteemme on Saksassa.

Miten olet päätynyt työskentelemään juuri Werstaaseen?
Olen ollut Werstaan mobiilijäsenenä syyskuusta 2016 lähtien. Työskentelin aikoinaan BioCityn aulapalveluissa, ja vieläkin teen siellä satunnaisia tuurauksia. Alue oli minulle jo ennalta tuttu, sillä asun ihan kivenheiton päässä, Old Millin lähellä. Työmatka kotoa kestää vain muutaman minuutin, joten pääsen tänne nopeasti. Kun kuulin Werstaasta, mietin heti että tilat ja työympäristö voisivat sopia minulle. Niinpä päädyin mobiilijäseneksi, ja olen ollut tosi tyytyväinen! Tykkään myös, että alueella tapahtuu paljon ja täällä tapaa uusia ihmisiä. Olen käynyt esimerkiksi monissa aamiaistilaisuuksissa, ja viimeisimpänä kävin Vierailukeskus Joen tapahtumassa kuuntelemassa tulevaisuudentutkija Ilkka Halavaa. Esitys oli mainio, ja Halava puhuikin paljon siitä, miten tulevaisuudessa yhä useampi ihminen työskentelee yrittäjänä ja on vastuussa itsestään työelämässä.

Mikä on parasta Werstaassa, miten kuvailisit sitä esimerkiksi mobiilijäsenyydestä kiinnostuneelle?
Parasta on joustavuus ja ajasta riippumattomuus. Teen myös kotoa töitä, mutta esimerkiksi palavereihin Werstaan tilat ovat omiaan. Yleensä työskentelen yhteisissä tiloissa, ja satunnaisesti varaan neuvotteluhuoneita ja hiljaisia huoneita. Werstas on joustava ja monipuolinen työympäristö, voin mennä ja tulla miten haluan – saatan esimerkiksi piipahtaa täällä viikonloppuna. Tarvitsen mukaani vain läppärin, sillä kopiointi ja skannaus hoituu Werstaan tiloissa.

Millainen tausta sinulla on?
Taustani on hotelli- ja ravintola-alalla. Työskentelin hotelli Caribiassa yli 10 vuotta, kunnes tuli aika tehdä jotain muuta ja päädyin nykyiseen työhöni. Aloitin hiljattain opiskelemaan lisää taloushallintoa, jotta saan varmuutta kirjanpitoon ja voin tehdä myös tilinpäätöksen. Opiskelu on mielenkiintoista, kun voin suoraan hyödyntää sitä työssäni.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-aikana?
Kuntoilen mielelläni, vesijumppa on ykkösjuttu ja nyt kesällä tykkään käydä maauimaloissa ja treenaamassa Kuuvuoren portaissa. Matkustelen myös jonkin verran, ja Italia on lähellä sydäntäni, sillä mieheni on sieltä kotoisin. Olemme jälleen lähdössä sinne pidemmäksi aikaa nyt kun koulut päättyvät ja pojallamme alkaa kesäloma.

Jos minä saisin päättää... ihmiset hymyilisivät enemmän ja tervehdittäisiin toisiamme reippaasti!

Onko sinulla viikonloppusuunnitelmia?
Aion rentoutua ja nauttia auringosta ulkoillen. Käyn ainakin Samppalinnan maauimalassa tai Ruissalossa. Ulkona liikkuminen on parasta tällä säällä!

Kiitos haastattelusta Sanna ja aurinkoista matkaa Italiaan!

Lue myös:
Tervalepät, retkeilevät ulkoryhmäläiset
Suppaileva pankinjohtaja
Tohtori City-Labin takana

 

Lue myös

Werstas laajenee DataCityyn

Werstas laajenee DataCityyn

Yhteisöllinen työtila Werstas laajenee syksyllä DataCityyn. DataCityn neljänteen kerrokseen tulevan Werstaan saneeraus alkoi maanantaina 11.6. ja se valmistuu syyskuussa. Rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lundén.

Lue artikkeli
Uutinen
Henri vie ViLLEä maailmalle

Henri vie ViLLEä maailmalle

Hei! Kuka olet ja mitä teet SparkUpissa ElectroCityssä? Olen Henri Muurimaa ja olen Eduten Oy:n toimitusjohtaja. Eduten on tuore yritys, joka perustettiin vuodenvaihteessa. Toimimme tällä hetkellä SparkUpin tiloissa ElectroCityn toisessa kerroksessa.

Lue artikkeli
Blogi
Sporttia parhaalla paikalla: futisilta 12.6.

Sporttia parhaalla paikalla: futisilta 12.6.

Kiinnostaako jalkapallo hyvässä seurassa? Etsitkö uusia yhteistyökumppaneita? Tervetuloa Turun Teknologiakiinteistöjen, FC Interin ja TUTO Hockeyn järjestämään Sporttia parhaalla paikalla -futisiltaan 12.6.! Ilta alkaa seurustelulla sekä joukkueiden kuulumisilla ja huipentuu FC Inter–PS Kemi -Veikkausliigaotteluun Veritas Stadionilla.

Lue artikkeli
Tapahtuma