Elävöittämisprojekti Teknologiakiinteistöjen pysäköintihallissa

Elävöittämisprojekti Teknologiakiinteistöjen pysäköintihallissa

Haluatko mukaan luomaan Turun Tiedepuiston parkkihalleista elämyksellisiä taidegallerioita? Hae mukaan Teknologiakiinteistöjen järjestämään projektiin, jonka tarkoituksena on tehdä BioCityn ja DataCityn parkkihalleista viihtyisiä ja kutsuvia kokonaistaideteoksia. Haku on avoin kaikille ja valittavien teosten toteuttajille on luvassa rahapalkinto.

Teknologiakiinteistöt järjestää 22.1.-25.4.2021 kaikille avoimen haun, jonka tarkoituksena on löytää taidetta piristämään BioCityn ja DataCityn alla sijaitsevan pysäköintilaitoksen seiniä. Olitpa sitten taideopiskelija, taiteen harrastaja tai ammattitaiteilija, voit päästä toteuttamaan itseäsi ja mielikuvitustasi palkintoa vastaan. Teosten tyyli ja sisältö ovat vapaat, ja valitut taiteilijat ja/tai työryhmät palkitaan kukin 5000 eurolla, joka sisältää taiteilijapalkkion ja teoksen toteutuskulut.

Alla olevasta tiedostosta löydät tarvittavat säännöt ja tiedot projektia koskien. Lomake sulkeutuu sunnuntaina 25.4.2021 klo 23.59. Pohjapiirroksista ja havainnekuvista saat käsityksen, millaisiin tiloihin taideteokset toteutetaan. Niiden pohjalta voit myös ehdottaa sijaintia taideteoksellesi. Ilmoittautumislomakkeella ilmoittaudut mukaan elävöittämisprojektiin. Jos haluat tulla tutustumaan parkkihalliin itse, tiloihin on vapaa pääsy BioCityn (Tykistökatu 6) ja DataCityn (Lemminkäisenkatu 18) pohjakerrosten hissien kautta. Jos tarvitset opastusta tiloihin, otathan yhteyttä projektin yhteyshenkilöön, projektikoordinaattori Vilppu Kuusipaloon (s-posti vilppu.kuusipalo@teknologiakiinteistot.fi, puh. 040 665 6053).

Säännöt ja tiedot

Pohjapiirrokset ja havainnekuvat

Ilmoittautumislomake

Kysymyksiä ja vastauksia

Tapahtuvatko jurytys ja yleisöäänestys anonyymisti?
Teosehdotukset jurytetaan ja asetetaan yleisöäänestykseen anonyymisti riippumatta siitä, onko teosehdotus jätetty omalla nimellä vai nimimerkillä. Teosehdotuksissa olevat tekijätiedot piilotetaan jurytyksen ja yleisöäänestyksen ajaksi.

Tuleeko teoksen paikka valita vain liitteenä olleiden valokuvien pohjalta, vai voiko seinä olla jokin muu, kuin mistä oli otettu kuvia? 
Teoksen paikkaa ei tarvitse valita liitteinä olevien valokuvien pohjalta, vaan teoksen voi toteuttaa mille tahansa pohjapiirroksesta löytyvälle seinäpinnalle. Monilla kohdin parkkihallin seiniä on kuitenkin putkia, teknistä laitteistoa yms., jotka rajoittavat teosten toteuttamista niiden kohdalle. Havainnekuviin on valittu sellaisia kohtia, joille mahtuisi vaivatta isompiakin seinäteoksia. Otollisia paikkoja on toki muitakin, mutta koko parkkihallin taltiointi havainnekuviin olisi ollut hankalaa. Havainnekuvat toimivat siis ensisijaisesti havainnollisina esimerkkeinä seinäpintojen ulkonäöstä, eivätkä ehdottomina taideteosten sijainteina. 

Voiko teoksen tulla toteuttamaan omaan aikatauluun sopivasti milloin vain aikavälillä 24.5.-29.8.-2021, kunhan se on valmis 29.8.?
Kyllä.

Onko seinille tulevilla teoksilla maksimikorkeutta?
Seinälle tuleva teos voi olla yhtä korkea kuin seinäkin. BioCity-1-hallin korkeus on paikasta riippuen n. 2,2-3,5m, BioCity-2-hallin n. 2,5m ja DataCityn hallin n. 2,8m.

Pestäänkö seinäpinnat järjestäjän toimesta ennen seinämaalauksen toteuttamista?
Kaikki seinäpinnat, joille tulee seinämaalaus, pestään järjestäjän toimesta ennen teosten toteuttamista.

 

Sivua päivitetty 10.2.2021 muuttamalla "taidekilpailu" elävöittämisprojektiksi.

Lue myös

Tiedepuiston treenit jatkuvat – Tule mukaan virtuaaliseen yhteistreeniin!

Tiedepuiston treenit jatkuvat – Tule mukaan virtuaaliseen yhteistreeniin!

Miten tehdä tehokas jumppa kotona? Kaipaatko lisää motivaatiota kuntoiluun? Tule mukaan kohentamaan kuntoasi yhteisiin virtuaalisiin Tiedepuiston treeneihin.

Lue artikkeli
Tapahtuma
Teknologiakiinteistöjen asiakkaat pääsevät nyt maksutta WTC Turun Business Clubin jäseniksi

Teknologiakiinteistöjen asiakkaat pääsevät nyt maksutta WTC Turun Business Clubin jäseniksi

Vierailukeskus Joessa toimivan World Trade Center Turun palvelut tulevat Teknologiakiinteistöjen asiakkaiden käytettäviksi. Mistä tässä on kysymys ja kuka WTC Turun toiminnasta tätä nykyä vastaa?

Lue artikkeli
Uutinen
Teknologiakiinteistöt järjestää kaikille avoimen taidekilpailun – voittajille rahapalkinto

Teknologiakiinteistöt järjestää kaikille avoimen taidekilpailun – voittajille rahapalkinto

Maan hienoin parkkihalli. Sellaiseksi Turun Tiedepuiston alapuolella sijaitseva pysäköintilaitos halutaan. Ratkaisu on taidekilpailu, johon osallistuvilta toivotaan rohkeita ja näyttäviä ehdotuksia. Taidekilpailun budjetti on noin 200 000 euroa, ja tarkoitus on, että kilpailun jälkeen parkkihallissa käynti on elämys jo itsessään.

Lue artikkeli
Uutinen