Tältä näyttää IndustryCityssä

Tältä näyttää IndustryCityssä

IndustryCityn uuden ilmeen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Haroma & Partners.

Teknologiakiinteistöjen vanhan elementtitehtaan uudistusprojekti on nyt edennyt siihen pisteeseen, että osa laajasta rakennuksesta on otettu käyttöön. Kävimme katsomassa mitä IndustryCityksi nimetyssä rakennuksessa on viime vuoden aikana tehty ja miltä siellä nyt näyttää.

Turkulaisten keskuudessa K-Rautana tunnettu, osoitteessa Teollisuuskatu 35, sijaitseva 9000 neliömetrin halli rakennettiin 1960-luvulla Semera Oy:n betonielementtitehtaaksi. Sittemmin siellä toimi K-Rauta ja viimeiset kymmenen vuotta rakennus ehti olla tyhjillään. Teknologiakiinteistöjen omistukseen rakennus siirtyi 2019.

Muutostyöt rakennuksessa aloitettiin alkuvuonna 2022. Ensimmäiseksi osa lattiasta purettiin ja rakennettiin uudelleen, jonka jälkeen seinät ja katto purettiin, jolloin pystyyn jäi vain rakennuksen runkopilarit. Tämän jälkeen rakennuksen toimistosiipi korotettiin samaan tasoon muun rakennuksen kanssa ja seinät ja katto rakennettiin uudelleen.

Nyt valmiina ovat IndustryCityn julkisivut sekä osa sisätiloista. Viime vuoden joulukuussa jo valmistuneisiin 2000 neliömetrin tiloihin muutti Wärtsilän tekninen huolto. Wärtsilän käytössä on loft-tyylistä toimistotilaa sekä erilaisia varasto-, tuotanto- ja laboratoriotiloja.

Rakennuksen uuden ilmeen suunnitteli arkkitehtitoimisto Haroma & Partners, joka on suunnitellut vastaavia muutoksia useihin muihinkin entisiin teollisuusrakennuksiin. Urakoitsijana jo valmistuneessa osassa hanketta toimi Jatke Länsi-Suomi. Rakennustöiden valvonnasta ja rakennuttamistehtävistä vastasi A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy.

Lue myös

ParkCityn pyöräpysäköinti avautui

ParkCityn pyöräpysäköinti avautui

Turun Tiedepuistossa sijaitsevan ParkCityn pyöräpysäköinti on nyt käytössä. ParkCityn katutasossa sijaitsevassa pyöräparkissa on 90 runkolukittavaa pyöräpaikkaa.

Lue artikkeli
Uutinen
Tervetuloa Suo, kuokka ja kolme Jussia -minidokumentin julkaisutilaisuuteen 23.5.

Tervetuloa Suo, kuokka ja kolme Jussia -minidokumentin julkaisutilaisuuteen 23.5.

Mistä Turun Tiedepuiston rakentaminen sai alkunsa ja ketkä olivat hankkeen takana? Näihin kysymyksiin perehdytään Teknologiakiinteistöjen ja Turku Science Parkin uudessa Suo, kuokka ja kolme Jussia – Tiedepuiston lyhyt historia -minidokumentissa.

Lue artikkeli
Tapahtuma
Uusiin tiloihin muuttanut Loikka: ”Parasta on sijainti”

Uusiin tiloihin muuttanut Loikka: ”Parasta on sijainti”

Ohjelmistoyhtiö Loikka muutti maaliskuun alussa DataCityn 7. kerrokseen. Kävimme kysymässä Loikan toimitusjohtaja Joonas Suomiselta, kuinka arki uudessa toimistossa on alkanut.

Lue artikkeli
Uutinen