Suppaileva pankinjohtaja

Suppaileva pankinjohtaja

Tämän viikon vastaantulija tavattiin Handelsbankenin korttorissa ElectroCityssä.

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Teemu Alanko. Johdan Handelsbankenin konttoria täällä ElectroCityssä.

Mitä kuuluu pankinjohtajan työhön?
Normaali päiväni sisältää useampia asiakastapaamisia, luottopäätösten tekemistä yhdessä henkilökunnan kanssa sekä melko paljon erilaisia hallinnollisia hommia. Vaikka Handelsbankenin organisaatio on kansainvälinen, on meillä konttori yhtä kuin pankki, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että yli 90 prosenttia luottopäätöksistä tehdään konttorissa. Kaikki hallinnosta rekrytointiin ja sopimusten neuvotteluun tehdään täällä. Tämä on mukavaa hommaa ja tässä saa tehdä monenlaista.

Minkälainen tausta sinulla on?
Olen Salosta kotoisin ja käynyt kauppakorkean Porissa sekä osittain täällä Turussa eli sikäli paikkakunta on tuttu. Valmistumiseni jälkeen olin hetken yrittäjänä veljeni kanssa, jonka jälkeen toimin taloushallinnon tehtävissä pääkirjanpitäjänä, josta sitten hyppäsin pankkiin. Nyt olen ollut vajaat kymmenkunta vuotta Handelsbankenissa. Aluksi työskentelin yksityishenkilöiden rahoituksen parissa, sen jälkeen tein töitä asiakassalkkujen kanssa sijoituspuolella, josta siirryin konttorinjohtajaksi. Viimeiset neljä vuotta olen vetänyt Handelsbankenin Salon konttoria ja reilu kuukausi sitten tulin konttorinjohtajaksi tänne Turun tiedepuistoon. Asun toistaiseksi Salossa, mutta saattaa olla, että muutamme Turkuun riippuen puolisoni työ- ja opiskelukuvioista, joten tutka on päällä ja silmät auki.

Mitä opiskelit kauppakorkeakoulussa?
Pääaineeni oli laskentatoimi, josta sain hyvät eväät numeroiden ja tilinpäätösten maailmaan. Lisäksi luin juridiikkaa ja johtamista. Johtamisen opiskelu parikymppisenä on tietysti vähän kornia, sillä kyllähän käytäntö työelämässä sitä sitten opettaa, mutta olen saanut opiskeluista työkaluja myöhemmin eteen tulleisiin asioihin.

Millä fiiliksillä olet asettunut töihin tänne tiedepuistoon?
On ollut mageaa tulla tänne. Fasiliteetit ovat hyvät, kaikilla ei ole tällaista ympäristöä. Tällä hetkellä pankissa näkyy myös Turun positiivinen rakennemuutos. Rahoituksen kysyntä on kasvanut runsaasti ihan viime aikoina ja nyt onkin optimaalinen ajankohta investoida kun korot ovat niin alhaalla.

Konttorinne sijaitsee ElectroCityn kolmannessa kerroksessa. Kuinka se toimii?
Meillä on täällä tosi hyvät tilat, ympäristö on loistava ja ympärillä on paljon yrityksiä ja työntekijöitä. Ihmiset löytävät tänne hyvin, sillä meillä on selkeät kyltit, joilla ohjaamme asiakkaamme tänne, mutta toki heitä voisi käydä vielä enemmänkin. Handelsbankenin toiminta poikkeaa monista muista pankeista myös siten, että meille on suorat numerot ja haluamme jatkossakin tavata ihmisiä kasvokkain. Meillä asiointi on nopeaa, koska asiakkaat eivät joudu jonottamaan.

Kuinka ihan tavallinen palkansaaja voi vaurastua?
Pitää ajatella yrittäjämäisesti ja toteuttaa hyvien kumppaneiden kanssa. Vaurastumisen kohdalla täytyy pitää huolta siitä, että tulot ovat pitkässä juoksussa suuremmat kuin menot. Tämä mahdollistaa myös vivutuksen ja esimerkiksi asuntolainan lyhentämisen voi jättää vähemmälle, kun puolet asunnosta on maksettu. Sijoittamisessa toimet kannattaa kohdistaa siihen minkä ymmärtää ja muistaa myös hajauttaa sijoituksia. Sijoitatpa sitten esimerkiksi asuntoihin tai arvopapereihin, niin laadi aina tavoite ja strategia sekä ennen kaikkea pysy niissä. On hyvä muistaa, että esimerkiksi 1000 euroa on kehittynyt pitkällä 90 vuoden tähtäimellä koroissa 130 000 euroon ja osakkeissa 8,5 miljoonaan euroon. Tästä huolimatta suomalaisilla on edelleen suurin osa varallisuudesta kiinni omassa asunnossa ja tileillä.

Täydennä lausetta: Jos minä saisin päättää…
…Handelsbanken olisi Turun ykköspankki ja tunnin juna Helsinkiin valmistuisi mahdollisimman nopeasti.

Parasta juuri nyt?
Uusien mielenkiintoisten ihmisten tapaaminen.

Lempipaikkasi Turun tiedepuistossa?
Mauno. Käyn sekä BioCityn että ElectroCityn Maunoissa. Syöminen on yksi vahvuuksistani ja alue tarjoaa tähän useita mahdollisuuksia. Myös Circuksen saunatilat ovat hienot.

Terveisesi muille täällä liikkuville ihmisille?
Olkaa ylpeitä siitä mitä täällä on ympärillä ja käyttäkää alueen palveluita.

Mitä aiot tehdä viikonloppuna?
Menen mökille, käännän grillin päälle ja kaivan sup-laudan esille.

Kiitos haastattelusta Teemu ja hyviä suppailuja!

Lue myös

Kehitä kanssamme Turun Tiedepuistoa

Kehitä kanssamme Turun Tiedepuistoa

Käytkö Turun Tiedepuiston alueella töissä, opiskelemassa tai asioimassa? Löydätkö helposti ja turvallisesti määränpäähäsi? Sujuuko liikenne alueella hyvin eri kulkumuodoilla? Kuinka alueen viihtyisyyttä ja vetovoimaisuutta voitaisiin parhaiten kehittää?    Auta meitä löytämään keskeisimmät kehittämiskohteet alueen toimivuuden ja viihtyisyyden...

Lue artikkeli
Uutinen
Tervalepät, retkeilevät ulkoryhmäläiset

Tervalepät, retkeilevät ulkoryhmäläiset

Tämän viikon vastaantulijat tavattiin huikopalan merkeissä Teknologiakiinteistöjen toimistolla.

Lue artikkeli
Blogi
Joen kumppanuustapahtumassa yllätyksiä ja hätkähdyttäviä näkymiä tulevaisuudesta

Joen kumppanuustapahtumassa yllätyksiä ja hätkähdyttäviä näkymiä tulevaisuudesta

Tiistaina 15.5. järjestettiin Vierailu- ja innovaatiokeskus Joen ensimmäinen kumppanuustapahtuma, joka kiinnosti helteisestä säästä huolimatta yli 110 ihmistä. Tapahtuma alkoi seurustelulla tapaksien ja kuohuviinin lomassa. Vieraiden yllätykseksi ruokailun keskeytti A.M. Dance -tanssikoulun flash mob -tanssiesitys, jossa esiintyi 50 eri-ikäistä tanssin...

Lue artikkeli
Uutinen