Teknologiakiinteistöt rakennuttaa uuden toimistorakennuksen

Teknologiakiinteistöt rakennuttaa uuden toimistorakennuksen

Teknologiakiinteistöt ja Rejlers ovat solmineet 10-vuotisen vuokrasopimuksen koskien noin 1 300 neliömetrin toimitiloja uudessa InfraCity B -toimistorakennuksessa. Rakennus toteutetaan Itäharjulle osoitteeseen Teollisuuskatu 40.   

Samalla Teknologiakiinteistöt ja Turun Vesihuolto solmivat 23-vuotisen vuokrasopimuksen noin 900 neliömetrin tilasta InfraCity A:ssa. Tila vapautuu B-rakennuksen valmistuttua, kun Rejlers muuttaa siitä B-rakennukseen. Toimistotilojen lisäksi Turun Vesihuolto vuokraa Teknologiakiinteistöiltä varikkoalueita Itäharjulta.

InfraCity B:stä tulee vastinpari samalle tontille viime vuoden lopulla valmistuneelle InfraCity A:lle, jonka pääkäyttäjä on Turku Energia. Uusi rakennus toteutetaan jo InfraCity A:n rakentamisen yhteydessä tehdyn autohallin päälle. Nyt rakennettavan nelikerroksisen toimistorakennuksen pinta-ala on noin 4 000 neliömetriä.

– Olen erittäin iloinen, että pystymme tekemään investointeja vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta. Rakennuskustannusten nousu sekä yhä jatkuva korkojen kohoaminen vaikuttavat merkittävästi toimialaamme. Meillä on kuitenkin patoutunutta kysyntää, johon ei ilman uudishankkeita ole mahdollista vastata. InfraCity B:n avulla pystymme tarjoamaan tilaa niin uusille tulijoille kuin laajenemista suunnitteleville nykyasiakkaillemmekin, sanoo Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

InfraCity B:n rakentaa myös A-rakennuksen toteuttanut Rakennustoimisto Lundén. Valvonnasta vastaa rakennuttajatoimisto HTJ sekä Granlund Turku. Rakennukset on suunnitellut Sigge Arkkitehdit. Rakentamisen valmistelut aloitetaan heti ja varsinainen rakentaminen alkaa alkusyksystä, kun hanke on saanut rakennusluvan. Kohde valmistuu ja luovutetaan käyttäjille keväällä 2024.

Lue myös

Kesä Tiedepuistossa

Kesä Tiedepuistossa

Lomakausi on alkanut, ja vilkas Tiedepuistokin hiljenee hetkeksi. Aulapalvelut palvelevat koko kesän, osin puhelinpäivystyksellä. Myös ravintolat siirtyvät kesäaikatauluihin, mutta onneksi lounasta on tarjolla alueella läpi kesän.

Lue artikkeli
Uutinen
Hemsöstä Turun Teknologiakiinteistöjen enemmistöomistaja

Hemsöstä Turun Teknologiakiinteistöjen enemmistöomistaja

Hemsö ostaa OP Turun Seudun Kiinteistöjen ja Eschnerska Frilasarettet -säätiön omistamat Turun Teknologiakiinteistöjen osakkeet. Kaupan jälkeen Hemsö omistaa 52,1 prosenttia Turun Teknologiakiinteistöistä ja on yhtiön suurin omistaja.

Lue artikkeli
Uutinen
Näin rakennettiin CivilCity – katso video

Näin rakennettiin CivilCity – katso video

Turun Tiedepuistoon valmistui huhtikuussa 2022 uusi toimistorakennus CivilCity, johon muuttavat Kela, Wärtsilä ja Nordea.

Lue artikkeli
Uutinen