TET-harjoittelija kertoo: Tällaista on Tiedepuistokierroksella

TET-harjoittelija kertoo: Tällaista on Tiedepuistokierroksella

Teknologiakiinteistöissä viikon TET-harjoittelussa ollut Saimi Rahikainen osallistui Teknologiakiinteistöjen järjestämälle Tiedepuistokierrokselle. Mikä asia kierroksella oli liian hurja valtaosalle osallistujista?

Olin TET-viikolla Turun Teknologiakiinteistöillä ja sain erilaisia työtehtäviä, joista yksi oli osallistuminen Tiedepuiston tutustumiskierrokselle CivilCityssä töissä olevan Kelan henkilökunnan kanssa. Kierroksella vierailimme Tiedepuiston eri rakennuksissa, samalla kun uudet työkaverini Carita Varjonen ja Julia Skovbjerg kertoivat meille tietoa alueesta, sen rakennuksista ja Teknologiakiinteistöjen tulevaisuudensuunnnitelmista alueen suhteen.

Kokoonnuimme Vierailukeskus Joessa. Aloitimme kierroksen BioCitystä ja meille kerrottiin kaikista rakennuksesta löytyvistä palveluista. Saimme kuulla myös ison Maneki-neko onnenkissan tarinan siitä, miten se oli päätynyt BioCityyn. Samalla kun meille kerrottiin rakennuksesta, oli kiva katsoa ympärille ja nähdä uskomattoman korkealla oleva lasikatto. BioCityssä sijaitsee Mauno ravintola, jossa kävin joka päivä lounaalla.

Kävimme muutamassa muussa eri rakennuksessa, joista yksi oli ElectroCity. Sen lisäksi, että rakennus on itse hieno sisältä, siellä sijaitsee myös esimerkiksi Circus-sauna, jonka voi vuokrata käyttöönsä. Sinne seitsemänteen kerrokseen kävely portaita pitkin tuntui ikuisuudelta. Ihmiset pitivät Circuksen terassin näkymästä, josta näki telakalle saakka!

Kierroksella huomasi, miten alueen rakennukset ovat moderneja.

Yksi rakennuksista oli ICT-City. Kerrottiin, että ylipäätään Tiedepuiston eri rakennuksissa on taidetta näkyvissä kaikkialla ja sen huomasi, kun katsoi tarkemmin ympärilleen.

ICT:stä siirryimme talojen välille rakennettua lasista käytävää pitkin Turku ammattikorkeakoulun rakennukseen EduCityyn, jossa pääsi laskemaan liukumäkeä ja näkemään lasiseinien kautta ammattikorkean opetustiloja. Monet kierroksella olleet eivät uskaltaneet kuitenkaan laskea liukumäkeä, mutta rohkeampia oli muutama. Paikka vaikutti todella monipuoliselta!

Kierroksella huomasi, miten alueen rakennukset ovat moderneja. Värit ja talojen muoto luovat ihan uudellaista vibaa maisemaan! Oli todella kiva kierrellä ja nähdä Tiedepuiston paikkoja tarkemmin, kuulla rakennusten taustoja sekä tulevaisuudensuunnitelmia paikkojen suhteen.

Saimi Rahikainen

Lue myös

Pekka Kanto tarttui tilaisuuteen

Pekka Kanto tarttui tilaisuuteen

Monien tiedepuistolaisten tuntema Pekka Kanto aloitti marraskuun alussa työt Teknologiakiinteistöjen uutena ylläpitoasiantuntijana.

Lue artikkeli
Uutinen
IndustryCityssä vietettiin harjannostajaisia

IndustryCityssä vietettiin harjannostajaisia

Itäharjulla sijaitsevan IndustryCityn rakentaminen on edennyt hyvää vauhtia ja tiistaina 15.11. vietettiin rakennuksen harjannostajaisia.

Lue artikkeli
Uutinen
Kuinka Tiedepuistossa säästetään talven aikana energiaa?

Kuinka Tiedepuistossa säästetään talven aikana energiaa?

Turun Tiedepuistossa vastataan Ukrainan sodan aiheuttamaan energiakriisiin erilaisilla energiansäästötoimilla. Nämä toimet edistävät sähkön riittävyyttä tulevana talvena.

Lue artikkeli
Uutinen