TET-harjoittelussa Teknologiakiinteistöissä

TET-harjoittelussa Teknologiakiinteistöissä

Nimeni on Ada ja olen 15-vuotias. Käyn Luostarivuoren koulun yhdeksännettä luokkaa. Tutustun työelämään viikon ajan Turun Teknologiakiinteistöillä.  

Hain TET-harjoitteluun Teknologiakiinteistöille, sillä uskon saavani täältä kokemusta erilaisista työkuvista ja ammateista. Olen kiinnostunut myynnistä, arkkitehdin työstä sekä juridiikasta. Täällä pääsen seuraamaan kaikkia näistä ammateista. Tästä tulee varmasti olemaan hyötyä tulevaisuudessa. 

TET-viikosta on nyt neljä päivää takana. Olen saanut osallistua erilasiin palavereihin, käydä työmaalla, tutustua Teknologiakiinteistöjen viestintään ja haastatella henkilökuntaa.  

Pääsin myös työmaakierrokselle kolmen arkkitehdin kanssa. Heillä kaikilla oli sama koulutus, mutta erilaiset työtehtävät. Opin heiltä millaisiin asioihin arkkitehdit kiinnittävät rakennuksissa huomiota. Monet niistä olivat sellaisia, joita en itse olisi tullut ajatelleeksi. En ollut myöskään tajunnut, kuinka paljon erilaisia ammatteja rakennuksen luomiseen tarvitaan.  

Olen saanut osallistua erilasiin palavereihin, käydä työmaalla, tutustua Teknologiakiinteistöjen viestintään ja haastatella henkilökuntaa.  

Palaverit ovat olleet melko nopeatempoisia. Tarkasti kuuntelemalla ja seuraamalla pysyy silti asioissa perillä. Varsinkin palavereissa tulee esille, että jokaisella on oma työtehtävänsä ja vastuu siitä. Työyhteisö ei toimisi ilman jokaisen panosta. 

Kaikki ovat ottaneet minut todella hyvin vastaan. Minulle on aina keksitty jotain uusia ja toisistaan poikkeavia tehtäviä. Toimitilat ovat myös viihtyisät ja ilmapiiri iloinen. Töihin on aina kiva saapua. Maanantaina sain itselleni myös hienon Joki-paidan. 

Odotan innolla, mitä loppuviikko tuo tullessaan. Ehdin varmasti oppimaan vielä uutta ja perehtymään lisää Teknologiakiinteistöjen työtehtäviin ja arkeen. 

Ada Frondelius 

Lue myös

Sporttia parhaalla paikalla: Korisilta 13.11.

Sporttia parhaalla paikalla: Korisilta 13.11.

Haluatko lähteä katsomaan koripalloa, tavata tuttuja ja tuntemattomia rennosti urheilun parissa sekä syödä Ravintola Maunon legendaarisen hampurilaisen? Tervetuloa Teknologiakiinteistöjen, Maunon, Ura Basket eGameStarsin ja TPS Salibandyn järjestämään korisiltaan 13.11.!

Lue artikkeli
Tapahtuma
KampusART-luonnoskilpailun taiteilijat on valittu

KampusART-luonnoskilpailun taiteilijat on valittu

KampusART-taideohjelman taidehankinnat ovat edenneet toiseen vaiheeseen. Marraskuun alussa käynnistyvän luonnoskilpailun tarkoituksena on hakea ideoita taideteoksista Turun ammattikorkeakoulun Kupittaan uuden kampusrakennuksen sisätiloihin.

Lue artikkeli
Uutinen
Teknologiakiinteistöjen tarina yksiin kansiin

Teknologiakiinteistöjen tarina yksiin kansiin

Turun Teknologiakiinteistöjen tähänastinen tarina on nyt koottu yksiin kansiin. Kuinka kaikki oikein sai alkunsa ja miten vuoteen 2019 on tultu?

Lue artikkeli
Uutinen