Tiia toi padelin Turkuun

Tiia toi padelin Turkuun

Tällä viikolla reportterimme reippaili Kupittaanpuistossa. Jotakin uutta on ilmestynyt jäähallin viereiseen kulmaan: kaksi pinkkiä kenttää. Otimme selvää, mistä oikein on kyse!

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Tiia Sucksdorff, toimin yrittäjänä täällä Kupittaanpuiston PadelParkissa. Lisäksi minulla toinen yritys PadelTravels, joka järjestää muun muassa padel- ja golfmatkoja Suomessa ja ulkomailla. Rakennutan ja hallinnoin padel-kenttiä valtakunnallisesti, tähtäimessä on perustaa kenttiä Turun saaristosta aina Lappiin asti. Ensimmäiset kolme kenttää ovat Turussa: kaksi täällä Kupittaanpuistossa ja yksi Harjattulassa Kakskerrassa.
 
Mikä on padel ja miten olet itse päätynyt lajin pariin?
Padel on alun perin meksikolainen, jo kymmeniä vuosia vanha laji. Viimeisten kymmenen vuoden aikana se on noussut suuren yleisön tietoisuuteen. Padel on maailman nopeiten kasvava mailapeli, ja suomalaisille peli saattaa olla tuttu Espanjan-matkoilta. Padel-kenttiä on siellä joka puolella!
Padelia pelataan nelinpelinä lasi/verkkohäkissä. Se on sosiaalinen ja hauska peli, johon kuuluu olennaisena jälkipelit vaikka lounaan merkeissä. Itse olen tutustunut lajiin Espanjan Fuengirolassa, ja koukutuin heti mukaan. Padel on sosiaalinen laji: se yhdistää perheitä, pariskuntia, kaveri- ja työporukoita.
 
Millaisin säännöin padelia pelataan?
Sanotaan, että padel on tenniksen ja squashin lapsi. Siinä on siis elementtejä molemmista, esimerkiksi pistelasku tulee tenniksestä ja häkissä on lasiseinät joita käytetään hyväksi, kuten squashissa. Padelia pelataan aina nelinpelinä, siinä on omat mailat ja pallot. Peli kestää noin 1,5h, ja siinä tarvitaan myös myös taktista ajattelua ja ennakointitaitoja.
 
Miksi juuri Kupittaanpuisto?
Otin yhteyttä Turun kaupungin edustajiin, joille esittelin ideaani. Tarvittiin aika monta sähköpostia ja keskustelua, kunnes asia vihdoin meni eteenpäin. Vielä kerran erityiskiitos Turun liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmarille, joka uskoi ideaan ja uuden lajin tuomiseen Turkuun. Kun minulle näytettiin vihreää valoa, lupa-asiat menivät sujuvasti ja päästiin rakentamaan kenttiä. Pohdimme pitkään mahdollista kentän sijaintia Turun kaupungin edustajien kanssa. Turun karttaa tutkiessa pysähdyimme Kupittaanpuiston kulman kohdalle ja lopulta teimme paikasta sopimuksen. Kenttiä viimeistellessä valitsin pinkin värin tarjolla olleista vaihtoehdoista. Halusin, että väri väri ilmentää naisenergiaa, ja raikas valkoinen häkissä täydentää pinkkiä mainiosti.

Kokonaisuutena Kupittaanpuiston alue on harvinaisuus ja on hienoa, että padel pääsi joukkoon mukaan. Ei koko Suomessa ole tällaista aluetta, jossa voi padelin lisäksi pelata jalkapalloa, jääkiekkoa, pesäpalloa, uida maauimalassa, minigolfata, pelata beach volleyta ja luistella madolla kesäisin ja talvisin!
 
Miten pääsee tutustumaan lajiin?
Kannattaa tutustua www.padelpark.fi -sivustoon, josta voi varata suoraan vuoron, jos osaa jo pelin perusteet. Jos on uusi lajin parissa, minulle voi laittaa viestiä sähköpostilla tai some-kanavissa, ja sovitaan yhdessä tutustuminen lajin pariin. Täältä saa lainata mailoja ja -palloja tarvittaessa. Verkkosivuilla on mahdollista ostaa välineitä ja peliasuja myös omaksi.
 
Mihin asti ulkokausi jatkuu? Mitä tapahtuu talvella?
Ulkokausi on noin toukokuusta syyskuun loppuun. Nyt pidämme kentät auki ainakin lokakuun loppuun, eli vielä on hyvin aikaa pelata ja nauttia syksyisestä ulkoilmasta. Tällä hetkellä työskentelen sisäkenttien parissa, ja etsinnässä on hallitila johon kentän voisi perustaa. Kentän koko 20m * 10m ja tilan 8 metrin korkeus asettavat tarkat rajat, joista ei vaan voi tinkiä.
 
Millainen tausta sinulla on?
Olen opiskellut kaupallista alaa sekä hotelli- ja ravintola-alaa sekä Yhdysvalloissa matkailua. Taustani on vahvasti myynnin ja asiakaspalvelun parissa, ja tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä. Edellisistä työpaikoista sekä Turun Nuorkauppakamaritoiminnasta on kertynyt vuosien varrella kontakteja, jotka ovat ensiarvoisen tärkeitä myös työssäni yrittäjänä.

Olen rohkea kokeilemaan ja luotan intuitioon, siihen mikä tuntuu oikealta. Viime vuodenvaihteessa kuuntelin sydäntäni ja tein päätöksen ryhtyä yrittäjäksi. Päätöstä vahvisti myös se, että minulle sanottiin, että nyt on oikea hetki, sillä pian joku muu ehtii ensin enkä voi jäädä harmittelemaan, miksi minä en tehnyt tätä. Se vahvisti ajatusta, että tämä on todella minun juttuni ja lähdin täysillä perustamaan PadelParkia PadelTravelsin rinnalle.
 
Millaisia terveisiä haluaisit lähettää tiedepuistolaisille?
Tervetuloa kokeilemaan padelia ennen tai jälkeen työpäivän! Tämä on erinomainen laji vaikka tyky-päivään. Padel on hauskaa hikiliikuntaa, matalankynnyksen laji aloittaa, mutta kuitenkin laji, jossa kehittyy nopeasti ja jota voi pelata kenen kanssa vaan. Peli soveltuu myös lapsille sekä seniori-ikäisille esim sovelletuin säännöin. Se sopii myös liikuntaesteisille: pallottelin taannoin erään liikuntaesteisen miehen kanssa, joka tykkäsi padelista tosi paljon! Meillä on tarjolla myös yrityspaketti, johon kuuluu välineet ja muutama tunti peliaikaa. Ne ovat olleet suosittuja, sillä näin työnantajakin voi helposti tarjota työntekijöille harrastusmahdollisuuden.
 
Mitä aiot tehdä viikonloppuna?
Tämäkin viikonloppu menee töiden merkeissä: lauantaina 1.9. on padel-turnaus klo 18 alkaen, tervetuloa katsomaan ja tutustumaan lajiin! Myös pelaamaan voi ilmoittautua, vielä on muutama paikka avoinna!
 
Mikä on parasta juuri nyt?

Saan tehdä sitä, mistä eniten nautin ja tulevaisuuteni avaimet ovat omissa käsissäni!
 
Kiitos Tiia haastattelusta ja menestystä yrittäjyyteen!

Lue myös

Janne Alho siirtyy vetämään Blue Industry Park -alueen kehittämistä

Janne Alho siirtyy vetämään Blue Industry Park -alueen kehittämistä

Teknologiakiinteistöjen asiakkuusjohtaja Janne Alho siirtyy vetämään Turun telakan läheisyydessä sijaitsevaa Blue Industry Parkia. Blue Industry Parkista tavoitellaan Euroopan johtavaa meri- ja valmistavan teollisuuden tuotanto- ja innovaatiokeskittymää, joka tulee vastaamaan meriteollisuuden kasvutarpeisiin sekä edistämään alan kilpailukykyä. Tavoitteena...

Lue artikkeli
Uutinen
Turun Teknologiakiinteistöt myi 10 000 neliömetriä tiloja

Turun Teknologiakiinteistöt myi 10 000 neliömetriä tiloja

Turun Teknologiakiinteistöt on myynyt 10 100 neliömetriä toimistotilaa Turun keskustasta Brunswick Real Estaten hallinnoimalle kiinteistöyhtiö Kielolle. Myydyt kiinteistöt sijaitsevat osoitteissa Puolalankatu 5 ja Puutarhakatu 1. Kiinteistöt on pääosin vuokrattu Turun kaupungille.

Lue artikkeli
Uutinen
Mitä kuuluu vuokrauksille, Janne?

Mitä kuuluu vuokrauksille, Janne?

Toimitiloista on tällä hetkellä kova kysyntä. Jatkuuko trendi ikuisesti ja miksi juuri tiedepuisto vetää yrityksiä puoleensa? Teknologiakiinteistöjen asiakkuusjohtaja Janne Alho vastaa.

Lue artikkeli
Blogi