Toiminnallinen taideteos Kasvikupla BioCityn aulaan joulukuussa

Toiminnallinen taideteos Kasvikupla BioCityn aulaan joulukuussa

Haluaisitko kohdata työpäivän lomassa oraakkelin, osallistua kasvijameihin tai löytää sisäisen kasvi-instrumentalistisi? Joulukuussa BioCityn aulaan tulevassa toiminnallisessa Kasvikupla-taideteoksessa tämä on mahdollista. 

Kasvikuplan ohjelma:
3.12. klo 14-15.30 Kuplan ääniteos ”Metamorfoosi” ja kasvilainaamo
8.12. klo 14-15.30 Scientist Wanted -maleksinta
10.12. klo 14-15.30 Kysy kasvilta, vastavuoroinen oraakkeli
15.12. klo 14-15.30 Kasvijamit glögin voimalla
17.12. klo 14-15.30 Kasvijamit glögin voimalla

Kasvikupla on toiminnallinen taideteos, jonka sisälle toteutetaan ääniteos ”Metamorfoosi” kuudelle kasville. Teoksen voi kokea sisä- ja ulkopuolelta ja se toimii myös työympäristönä. Fern Orchestra -kollektiivin taiteilija Vespa Laine tarjoaa kokijoille viikoittain ”vegetatiivista toimintaa”. Joulukuun aikana kupla muotoutuu monikäyttöiseksi alustaksi taiteen ja tieteen kohtaamisille metamorfoosin edetessä.

Taidelainaamon kaltaisesti Kasvikuplasta voi myös määräajaksi lainata itselleen työpisteeseen kasvin. Kasvilainaamon kasveihin on kiinnitetty sensorit, jonka avulla kasvia voi myös soittaa.

”Kysy kasvilta” -tapaamisissa on kohdattavissa vastavuoroinen oraakkeli, jolle voi esittää kysymyksiä ja yhteyttää kasvin kanssa. Lisäksi juodaan iltapäiväkahvit taiteilijan ja kasvin kanssa.

Scientist Wanted -vastaanotolla tieteen ja taiteen yhteistyöstä kiinnostuneet voivat maleksia kasvikuplan tuntumassa ja kohdata taiteilijoita.

Kasvijameissa voit tapailla kasvilla parhaimmat joulusävelet ja löytää sisäisen kasvi-instrumentalistisi.

Kuplalla voi viipyä pidempään tai piipahtaa. Kuplalla pidetään turvaväleja ja noudatetaan covid 19:n huomioivaa varovaisuutta. Osallistujilta toivotaan maskin käyttöä.

FERN ORCHESTRA
Fern Orchestra on monitaiteinen kollektiivi, joka on tutkinut aikaisemmissa teoksissaan muun muassa fotosynteesiä, kasvien aisteja ja taksonomiaa. Teoksille on luonteenomaista, että niissä esiintyy myös muita eläviä organismeja, kuin ihmisiä. Orkesteri työskentelee taiteen eri aloilla tehden muun muassa performansseja, valo- ja äänitaidetta sekä nykytanssia.

ArtWorksTSP-tutkimushanke
Kasvikupla tulee BioCityyn osana Turun ja Tampereen yliopistojen ArtWorksTSP-tutkimushanketta. Hankkeessa tutkitaan, miten taiteellinen työ sekä erilaiset tilankäytön ratkaisut voivat olla osa luovaa vuorovaikusta ja toimintaa innovaatioalueilla. Hankkeen puitteissa toteutetaan erilaisia taideinterventioita, jotka tapahtuvat BioCityn aulassa ja Vierailukeskus Joessa marras-joulukuussa. ArtWorksTSP-tutkimushanke on osa Turun kaupunkitutkimusohjelmaa. Lisätietoja hankkeesta antaa tutkimusjohtaja Päivi Oinas Turun yliopistosta, puh. 050 368 2505.


Kasvikupla on toiminnallinen taideteos.

Lue myös:

ArtWorksTSP-hanke tuo taidetta ja taiteilijoita Turun Tiedepuistoon

Lue myös

Muutoksen tuulia TriviumCityssä

Muutoksen tuulia TriviumCityssä

TriviumCityssä tapahtuu loppuvuoden ja alkuvuoden aikana. Retoriikan aukeamisen ja muiden valmistuvien remonttien myötä kiinteistön käyttäjille saadaan lisää palveluita sekä uusia tiloja käyttöön.

Lue artikkeli
Uutinen
Tutustu EduCityyn uudella videolla

Tutustu EduCityyn uudella videolla

Teknologiakiinteistöjen uusimmasta kiinteistöstä EduCitystä on julkaistu video, jolla yhtiön arkkitehti ja rakennuttajapäällikkö Anniina Savisalo kertoo hankkeesta ja sen toteutuksesta.

Lue artikkeli
Uutinen
ArtWorksTSP-hanke tuo taidetta ja taiteilijoita Turun Tiedepuistoon 23.-26.11.2020

ArtWorksTSP-hanke tuo taidetta ja taiteilijoita Turun Tiedepuistoon 23.-26.11.2020

Mitä tapahtuu kun taide, taiteilija ja taiteellinen työ kohtaavat muita luovia prosesseja? Tule paikalle ja koe asia itse!

Lue artikkeli
Uutinen