Toisen polven rakennuttaja

Toisen polven rakennuttaja

Annika Rantasen tehtäviin Teknologiakiinteistöissä kuuluvat asiakastilojen korjaus- ja muutostyöt sekä uudisrakentamiseen liittyvät rakennuttamistehtävät.

Teknologiakiinteistöihin saatiin keväällä lisää resursseja rakennuttamiseen, kun Annika Rantanen aloitti työt yhtiössä.

– Olen suoraviivainen ihminen ja pidän siitä, että projektilla on alku ja loppu, kertoo Teknologiakiinteistöjen uusi rakennuttajainsinööri Annika Rantanen.

Rantanen siirtyi Teknologiakiinteistöihin Veritaksesta, jossa hän toimi teknisenä asiantuntijana ylläpidon ja rakennuttamisen tehtävissä. Tampereelta kotoisin oleva Rantanen on valmistunut rakennusinsinööriksi Turun ammattikorkeakoulussa vuonna 2020.

– Päädyin rakennusalalle isän jalanjäljissä. Hänellä on pientaloja toteuttava rakennusyritys Tampereella, joten työmaa on ollut minulle ympäristönä tuttu lapsesta asti. Lukion jälkeen halusin pitää välivuoden ja olin töissä päivittäistavarakaupassa. Välivuoden aikana päätin hakea rakennusalalle ja hyvä tuuri on käynyt, koska ala on tuntunut niin omalta.

Turkuun Rantanen muutti osin sattuman seurauksena.

– Turun ammattikorkeakouluun lähetimme kaverini kanssa puolivahingossa hakemukset ja tänne pääsimme molemmat, muistelee Rantanen vuonna 2017 aloittamiaan opintoja.

Opintojen päätyttyä hän oli jo ehtinyt kotiutua Turkuun, joten muutto takaisin Tampereelle ei enää ollut vaihtoehto.

– Jäin Turkuun, koska olen saanut rakentaa tänne oman verkoston ja elämän. Tykkään nykyisin kaupungista ja koen, että tänne oli helppo Tampereelta lähteä, koska kaupungit ovat samankokoisia.

"Täällä on järjestelmällistä porukkaa ja paljon eri alojen asiantuntijoita, joilta pystyy kysymään apua tarpeen tullen."

Teknologiakiinteistöjä Rantanen oli seurannut sosiaalisessa mediassa jo ennen työpaikan hakemista ja yhtiö oli tuttu myös Veritaksen kautta, sillä Teknologiakiinteistöt vastaa Veritaksen toimistotalo Retoriikan aulapalveluista. Veritaksen ja Teknologiakiinteistöjen yhteisten projektien myötä myös muutama ihminen Teknologiakiinteistöistä oli tullut Rantaselle tutuksi.

– Somesta olin saanut positiivisen vaikutelman Teknologiakiinteistöistöistä ja ajattelin, että täällä on hyvä meininki. En hakenut aktiivisesti töitä, mutta nähdessäni työpaikkailmoituksen päätin hakea paikkaa, koska sekä tehtävä että yritys olivat juuri sitä, mitä halusin.

Teknologiakiinteistöissä Rantasen tehtäviin kuuluvat asiakastilojen korjaus- ja muutostyöt sekä uudisrakentamiseen liittyvät rakennuttamistehtävät.

– Olen opinnoissani erikoistunut korjausrakentamiseen ja tuotantojohtamiseen. Käytännössä koordinoin asiakkaiden tiloihin tehtäviä töitä ja seuraan hankkeiden kustannuksia.

Rantasen ensimmäiset kuukaudet uudessa työpaikassa ovat sujuneet hyvin ja siirtymä on tuntunut helpolta.

– Vaikka Teknologiakiinteistöjen kiinteistömassa on iso, olen päässyt yllättävän hyvin sisään uuteen työhön. Täällä on järjestelmällistä porukkaa ja paljon eri alojen asiantuntijoita, joilta pystyy kysymään apua tarpeen tullen, Rantanen iloitsee.

Lue myös

”Kokouksissa heitettiin läppää ja naurettiin”

”Kokouksissa heitettiin läppää ja naurettiin”

Miltä Teknologiakiinteistöt vaikutti TET-harjoittelijan silmin ja mikä yllätti yhtiössä toukokuussa viikon viettäneen Veera Nikulan?

Lue artikkeli
Blogi
Teknologiakiinteistöjen tase ylitti puoli miljardia

Teknologiakiinteistöjen tase ylitti puoli miljardia

Teknologiakiinteistöjen liiketoiminta pysyi vuonna 2022 kannattavana haastavasta taloustilanteesta huolimatta.

Lue artikkeli
Uutinen
Turun Tiedepuiston historiasta kertova dokumentti on nyt julkaistu

Turun Tiedepuiston historiasta kertova dokumentti on nyt julkaistu

Teknologiakiinteistöt julkaisi historiallisen dokumenttivideon, jolla sukelletaan Turun Tiedepuiston syntyhetkiin 1980- ja 1990-luvuille. Katso dokumentti sivun alaosasta.

Lue artikkeli
Uutinen