Triviumissa toimiva Rolls-Royce muuttaa meriteollisuutta

Triviumissa toimiva Rolls-Royce muuttaa meriteollisuutta

Globaali teknologiayritys Rolls-Royce laajenee huimaa vauhtia Turku Science Parkissa. Elokuusta 2015 Triviumissa toiminut Rolls-Royce päätti aiemmin tämä vuonna perustaa etäohjattujen ja autonomisten alusten tutkimuskeskuksen. Tutkimuskeskus päädyttiin sijoittamaan Turkuun huolellisen harkinnan jälkeen.

- Päätös tutkimuskeskuksen sijainnista tehtiin tarkkojen arviointien perusteella konsernin pääkonttorissa Lontoossa. Turun puolesta puhuivat vahva meriklusteri sekä Salossa Nokian peruja oleva ict-klusteri, jotka keskittyvät Turun seudulle ainutlaatuisella tavalla, kertoo Rolls-Roycen Senior Vice President Sauli Eloranta. 

Rolls-Roycella ollaan sijoituspäätökseen tyytyväisiä. Takana on nyt ensimmäinen rekrytointikierros, jonka aikana työhakemuksia tuli toista tuhatta. Toinen rekrytointikierros on juuri aloitettu.

- Tutkimuskeskuksen sijainti on erinomainen, koska toimistomme ydinporukka on täältä. Toimitilat järjestyivät meille helposti ja olemme saaneet palkattua haluamamme ihmiset, joten olemme erittäin tyytyväisiä, Eloranta jatkaa.

Digitaalisen teknologian kehitys muuttaa koko meriteollisuutta. Joitakin viikkoja sitten julkaistu Rolls-Roycen ja Googlen sopimus tekoälyä käyttävien järjestelmien kehityksestä antaa näkymää siitä, mihin toimiala on matkalla. 

- Suomessa merenkulku ja meriteollisuus ovat perinteisesti olleet kaksi eri asiaa. Etäohjattujen ja autonimisten alusten kehityksen myötä raja hämärtyy ja tarvitaan osaamista paitsi meriteollisuudessa myös merenkulussa, ict:ssä, tekoälyssä ja algoritmissä. Kyseessä on suuri murros, joka vaikuttaa muun muassa siten, että uudet palkattavat ihmiset ovat yhä enenemässä määrin merikapteeneja ja softaihmisiä. Meillä tämä paletti alkaa jo olla kasassa ja sillä vahvistetaan asemaa markkinoilla, Eloranta kertoo.

Tekoälyn kehittäminen merenkulussa johtaa siihen, että tieto työstä leviää meriteollisuudesta laajalti toimialan ulkopuolelle. Nyt myös maailman media toimialan ulkopuolella kiinnittää enenevästi huomiota sen parissa tehtävään työhön.

- Sopimus Googlen kanssa antaa suuntaa siitä, millä mentaliteetilla työtä tehdään. Vaikka me olemme täällä paikallisesti, business on täysin globaali, Eloranta päättää.

Lue myös

Aki vaihtoi päivätyöt yrittäjän vapauteen

Aki vaihtoi päivätyöt yrittäjän vapauteen

Tämän viikon vastaantulija tuli Teknologiakiinteistöjen toimistoon tapaamaan Jannea.

Lue artikkeli
Blogi
Yritystä kehiin -aamiaistapahtumassa opittiin rahoituksesta

Yritystä kehiin -aamiaistapahtumassa opittiin rahoituksesta

Teknologiakiinteistöt on järjestänyt Yritystä kehiin -aamiaistapahtumia vuodesta 2103 alkaen. Tämän syksyn ensimmäinen tapahtuma pidettiin keskiviikkona 25.10., jolloin aiheena oli rahoitus.

Lue artikkeli
Uutinen
Viikon vastaantulija Anssi tietää, miten parhaat verkkosivut tehdään

Viikon vastaantulija Anssi tietää, miten parhaat verkkosivut tehdään

Hei! Kuka olet ja mitä teet täällä ElectroCityssä? – Olen Anssi Koskinen ja olen töissä Aucorilla. Toimistomme on täällä ElectroCityn toisessa kerroksessa.

Lue artikkeli
Blogi