Turun Teknologiakiinteistöt investoi viime vuonna 24 miljoonalla

Turun Teknologiakiinteistöt investoi viime vuonna 24 miljoonalla

Varsinais-Suomen talouskasvu siivitti Turun Teknologiakiinteistöjen menestystä viime vuonna, selviää Teknologiakiinteistöjen vuoden 2017 tilinpäätöksestä. Yhtiön omistamat tilat olivat käytännössä täynnä, liikevaihto jatkoi kasvuaan ja yhtiö investoi merkittävästi.

Liikevaihto kasvoi kahdeksan prosenttia

Vuonna 2017 Turun Teknologiakiinteistöjen liikevaihto kasvoi 25,1 miljoonaan kun se vuonna 2016 oli 23,2 miljoonaa. Liikevaihdon kasvua selittää suurena pysynyt toimitilakysyntä sekä tilojen korkea käyttöaste. Kiinteistökauppojen osalta liikevaihtoa laski KOy Eskelin pysäköintilaitoksen myynti. Kasvua toivat ensimmäisen täyden kalenterivuoden yhtiön omistuksessa olleet PharmaCity ja High Tech City sekä vuonna 2016 suursaneerauksen läpikäyneen ElectroCityn vuokrapotentiaalin täysimääräinen hyödyntäminen.

- ElectroCityyn tekemämme suuret investoinnit kantavat nyt hedelmää. Toimitilat siellä ovat erittäin haluttuja ja kiinteistön pyöriminen täydellä teholla näkyy myös liikevaihdossamme. Hanke oli mittava, mutta se on osoittautunut kannattavaksi, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen. 

Käyttökate 13,8 miljoonaa

Myös operatiivisen toiminnan tulosta kuvaava käyttökate kasvoi. Vuonna 2017 käyttökate oli 13,8 miljoonaa kun se edellisvuonna oli 12,1 miljoonaa. Niin ikään käyttökateprosentti nousi 55:een edellisvuoden 52:sta.

- Olemme tyytyväisiä käyttökatteen nousuun, mutta vielä se ei ole aivan halutulla tasolla. Uskomme pääsevämme 60 prosentin käyttökatteeseen uusien hankkeiden valmistuttua, jolloin saamme toiminnastamme nykyistä enemmän skaalaetuja ja jolloin palvelukonseptimme alkaa toimia tehokkaammin, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen talousjohtaja Ulla Sjöblom.

Kiinteistöjen markkina-arvo 314 miljoonaa euroa

Vuonna 2017 konsernin taseen loppusumma oli 305 miljoonaa euroa kun se edellisvuonna oli 309 miljoonaa euroa. Laskua selittää KOy Eskelin pysäköintilaitoksen myynti. Kasvua taseeseen puolestaan toi Kupittaan palloiluhallin sekä Vierailu- ja innovaatiokeskus Joen valmistuminen. Lisäksi tilikauden aikana ostettiin lisää tilaa DataCitystä. Konsernin omistamien kiinteistöjen yhteenlaskettu markkina-arvo eli potentiaalinen myyntihinta oli 314 miljoonaa euroa.

24 miljoonaa euroa Turun Tiedepuiston kehittämiseen

Turun Teknologiakiinteistöt investoi vuonna 2017 Turun Tiedepuistoon 24 miljoonaa euroa, josta merkittävä osa kohdistui Vierailu- ja innovaatiokeskus Jokeen sekä Kupittaan palloiluhalliin. Näiden lisäksi tilikauden aikana tehtiin erilaisia vuokralaismuutostöitä ja korjausinvestointeja.

Yhtiön pitkäaikainen vieras pääoma nousi 277 miljoonaan euroon edellisvuoden 273 miljoonasta eurosta. Turun ammattikorkeakoulu merkitsi Turun Teknologiakiinteistöjen vaihtovelkakirjalainaa 2 miljoonan edestä.

Taloudellinen käyttöaste laski, neliövuokra nousi

Turun Teknologiakiinteistöjen taloudellinen käyttöaste laski 96 prosenttiin edellisvuoden 96,8 prosentista. Lasku johtui vuonna 2017 asiakkaille tehdyistä tilamuutostöistä PharmaCityssä ja TriviumCityssä, joiden aikana tiloista ei peritty vuokraa. Yhtiön tilaperusteinen käyttöaste sen sijaan hipoi vuoden 2017 lopussa lähes sataa prosenttia.

Yhtiön perimä keskimääräinen neliövuokra nousi 15,4 euroon edellisvuoden 15,1 eurosta. Hoitokulut neliötä kohden puolestaan laskivat 3,7 euroon edellisvuoden 4 eurosta. Henkilöstön keskimääräinen lukumäärä vuonna 2017 oli 17.

- Aiemmin yhtiöt tehostivat tilankäyttöä pienentääkseen kulujaan. Tällä hetkellä talouden noususuhdanne näkyy asiakkaidemme tarpeissa saada lisää tilaa, päättää Ulla Sjöblom.

Lisätietoja:
Mikko Lehtinen
Toimitusjohtaja
Puh. 040 685 0948
etunimi.sukunimi@teknologiakiinteistot.fi

Katso alla olevalta videolta kuinka Mikko Lehtinen ja Ulla Sjöblom kommentoivat vuotta 2017.

Lue myös

Jussi luo ääniä virtuaaliseen maailmaan

Jussi luo ääniä virtuaaliseen maailmaan

Viikon vastaantulija Jussi tavattiin PharmaCityn Werstaassa, jonka osana toimii pelialan yhteisö Turku Game Hub.

Lue artikkeli
Blogi
Hockey Nightin Mikko ei kaipaa telkkariin

Hockey Nightin Mikko ei kaipaa telkkariin

?Tämän viikon vastaantulija tavattiin ICT-Cityssä, jossa hän oli pitämässä videokurssia.

Lue artikkeli
Blogi
Haluatko malliksi valokuvauksiin?

Haluatko malliksi valokuvauksiin?

Haluatko saada itsestäsi ammattilaisen ottamia valokuvia? Tule malliksi Teknologiakiinteistöjen mainoskuviin!

Lue artikkeli
Tapahtuma