Turun tiedepuistoon taidetta lähes miljoonalla eurolla

Turun tiedepuistoon taidetta lähes miljoonalla eurolla

Turun tiedepuiston alueelle tulee seuraavien kolmen vuoden aikana lähes miljoonalla eurolla taidetta. Taiteen hankinta alueelle liittyy Turun Teknologiakiinteistöjen ja Turun ammattikorkeakoulun yhteiseen KampusART -taideohjelmaan, jonka tarkoituksena on tuoda taide luonnolliseksi osaksi opiskelu- ja työskentely-ympäristöä ja siten lisätä Turun tiedepuiston viihtyisyyttä ja vetovoimaa.

Lokakuun alussa käynnistynyt KampusART-taideohjelma on yksi merkittävimpiä julkisen taiteen rakennushankkeita Suomessa. Hankkeen budjetti on lähes miljoona euroa. Suurin osa KampusArt-hankkeen taideteoksista tulee sijoittumaan Turun ammattikorkeakoululle parhaillaan rakennettavaan Kupittaan kampus -kiinteistöön. Taiteesta tulee oleellinen osa uuden rakennuksen identiteettiä ja sen avulla voidaan myös lisätä ammattikorkeakoulun työyhteisön ja opiskelijoiden hyvinvointia. Lisäksi suunnitelmissa on toteuttaa hankkeen myötä yhdestä kahteen taideteosta muualle Turun tiedepuistoon.

Hanketta koordinoi Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia, johon on palkattu taidekoordinaattoriksi Riina Kotilainen. Riina on koulutukseltaan kulttuurintuottaja sekä filosofian maisteri taidehistoriasta. Hän on myös Turun taiteilijaseuran toiminnanjohtaja sekä Vanhaan Raatihuoneeseen helmikuussa avautuvan Turun taidehallin varapuheenjohtaja.

- Olen aina ollut kiinnostunut julkisesta taiteesta ja olen opinnoissani suuntautunut erityisesti kaupunkitaiteeseen sekä julkisen taiteen tulevaisuuteen. KampusART on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen hanke, jolla on mahdollisuuksia vaikka mihin. Tavoitteena on kehittää hankkeella uudenlaisia tapoja toteuttaa prosenttiperiaatetta, jolla tarkoitetaan periaatteellista päätöstä käyttää osa rakennushankkeen määrärahoista taiteeseen, Riina kertoo.

Poikkeuksellisen hankkeesta tekee myös sen nivoutuminen osaksi pedagogiikkaa, sillä osa teosten luomisprosessista otetaan mukaan ammattikorkeakoulun opetukseen. Taideohjelman toteuttajina ovat kuitenkin ensisijaisesti ammattitaiteilijat, joiden lisäksi ohjelmaan osallistuu taideopiskelijoita esimerkiksi harjoittelujen ja opinnäytetöiden kautta.

Taideohjelman etenemistä voi seurata hankkeen Instagram-tilillä @kampusart_turku sekä aihetunnisteella #kampusartturku.

Lue myös

Asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksia - missä onnistuimme vuonna 2018?

Asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksia - missä onnistuimme vuonna 2018?

Turun Teknologiakiinteistöt osallistui kuudetta kertaa KTI:n asiakastyytyväisyyskyselyvertailuun, jossa tutkitaan vuosittain toimitila-asiakkaiden tyytyväisyyttä vuokranantajaansa sekä sen toimitiloihin ja palveluihin. Kysely tehtiin 19 kiinteistöyritykselle elo-syyskuussa 2018.

Lue artikkeli
Uutinen
Halloween-seikkailu sai noidat ja vampyyrit liikkeelle

Halloween-seikkailu sai noidat ja vampyyrit liikkeelle

Turun tiedepuistossa päästiin 31.10. kokemaan täysin uudenlainen asiakastapahtuma, kun Turun Teknologiakiinteistöt ja Rajupaja järjestivät BioCityn autohallissa halloween-teemaisen kilpailun. Halloween-seikkailuksi nimetyssä tapahtumassa hyödynnettiin erikoistehostein valaistua kaksikerroksista parkkihallia, joka sokkeloineen tarjosi huikeat puitteet...

Lue artikkeli
Uutinen
Sporttia parhaalla paikalla -tapahtuma sai korisfanit liikkeelle

Sporttia parhaalla paikalla -tapahtuma sai korisfanit liikkeelle

Sporttia parhaalla paikalla -tapahtumat saivat uuden lajin valikoimaan, kun ensi kertaa järjestetty korisilta houkutteli urheilun ystäviä paikalle BioCityn Maunoon keskiviikkona 24.10. Aluksi Teknologiakiinteistöjen asiakkuuspäällikkö Carita Varjonen toivotti vieraat tervetulleeksi ja kertoi yhtiön ajankohtaisia kuulumisia. Seuraavaksi ääneen pääsivät illan...

Lue artikkeli
Uutinen