Turun Tiedepuistoon valmistui kaupungin suurin pysäköintilaitos

Turun Tiedepuistoon valmistui kaupungin suurin pysäköintilaitos

ParkCity Helsinginkadun suunnasta kuvattuna.

Turun Tiedepuistossa avataan torstaina 19.1.2023 kymmenkerroksinen ja noin tuhatpaikkainen ParkCity. Se tuo helpotusta alueen pysäköintitilanteeseen. ParkCityssä voi pysäköidä ilmaiseksi tammikuun ajan.

Turun Teknologiakiinteistöjen rakennuttama ParkCity on valmistunut suunnitellusti aikataulussaan. ParkCityn on tarkoitus sujuvoittaa pysäköintiä Turun Tiedepuistossa.

– Pysäköintipaikkojen määrä ei ole vastannut alueen kasvua. Alueelle on keskittynyt paljon työpaikkoja, urheiluareenoita sekä viimeisimpänä Turun päärautatieasema parin vuoden ajaksi. Alueen kehitys jatkuu myös tulevaisuudessa. Haluamme osaltamme helpottaa Turun Tiedepuistossa päivittäin liikkuvien arkea, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Miika Tuominen.

YIT:n rakentama moderni pysäköintilaitos on näyttävä maamerkki niin Turkuun saapuville kuin kaupungissa asuvillekin. Sen suunnittelusta vastaa Schauman Arkkitehdit.

– Olemme hyvin tyytyväisiä rakennuksen rohkeaan muotokieleen ja värimaailmaan. Haluamme, että rakennuksillamme on sielu ja että ne herättävät mielipiteitä. Jo nyt ParkCityn voimakkaat värit sinisestä keltaiseen ja harmaaseen ovat saaneet aikaan keskustelua. Meille on myös tärkeää, että rakennus erottuu muista. Onhan se pysäköintilaitos, joten sen tulee olla helposti löydettävissä, Tuominen kuvailee.

Monen palvelun pysäköintilaitos

ParkCity avataan yleisölle torstaiaamuna 19.1.2023 klo 6.00. Sen pysäköintitoiminnoista vastaa monipuolisista liikkumisen palveluistaan tunnettu Aimo Park. Pysäköinti on ilmaista tammikuun loppuun asti.

Lue myös: Aimo Parkin ohjeet pysäköintiin ParkCityssä

– Haluamme tarjota mahdollisuuden tutustua ParkCityyn. Lisäksi testaamme laitteita ensimmäisten päivien ajan. Laitokseen tulee uusinta teknologiaa edustava kamerapysäköinti eli kortteja tai lippuja ei tarvita. Kaikki asiointi onnistuu yhdellä sovelluksella, kertoo Aimo Parkin Turun aluepäällikkö Tero Hyökki.

Tiedepuistosta on kasvamassa Turun tärkein liikenteen solmukohta tulevien kehityshankkeiden ansiosta.

Uusi pysäköintilaitos palvelee useita asiakasryhmiä. Kupittaan juna-asemalle on laitoksesta katettu kulkuyhteys, joten ParkCity toimii liityntäparkkina. Myös alueella asioivat ja työskentelevät hyötyvät parkkitilasta ja latauspisteistä.

– ParkCity kokoaa yhteen paitsi pysäköintiä tarvitsevat, myös sähköauton latausta etsivät. Laitoksessa on kaikkiaan 20 sähköauton latauspistettä. Lisäksi ParkCitystä löytyy jatkossa myös sähköinen yhteiskäyttöauto. Se on etenkin kaupungeissa suosiotaan kasvattanut, ekologinen liikkumisen muoto, Tero Hyökki kuvailee.

Turun Tiedepuistossa ParkCityn avautuminen tulee näkymään pysäköintipaikkapulan helpottumisena. Laitos pyrkii vastaamaan paitsi nykyiseen paikkapulaan myös uusiin tarpeisiin.

– Olemme rakennuttaneet Turun suurimman pysäköintilaitoksen hyvästä syystä. Tiedepuistosta on kasvamassa Turun tärkein liikenteen solmukohta tulevien kehityshankkeiden ansiosta. ParkCity mahdollistaa pysäköinnin sujuvuuden nyt ja tulevina vuosina, Miika Tuominen summaa.

ParkCityn faktat

Katuosoite: Joukahaisenkatu 8, 20520 Turku
990 pysäköintipaikkaa 10 kerroksessa
Kokonaislaajuus 28.000 m2
Sähköautojen latauspaikkoja 20
Tulossa on myös 100 pyöräpaikkaa sekä sähköinen yhteiskäyttöauto
Pysäköinti maksetaan Taskuparkki-sovelluksella tai korttimaksulla
Yhteistyökumppaneina mm. Schauman Arkkitehdit Oy, Insinööritoimisto SRT Oy, Granlund Turku Oy, LK-Paloinsinöörit Oy, SM Maanpää Oy, A-insinöörit Rakennuttaminen Oy

Aimo Parkin ohjeet pysäköintiin ParkCityssä

Turun Teknologiakiinteistöt
Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turun Tiedepuiston alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka on olemassa tehdäkseen työelämästä entistä parempaa. Yhtiö tarjoaa yrityksille ja organisaatioille tiloja, palveluita ja osaamista, jotka lisäävät työntekijöiden viihtyvyyttä ja edesauttavat innovaatioiden syntymistä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistavat Hemsö TTP, Turun kaupunki ja Turun ammattikorkeakoulu. Yhtiön omistamien kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on noin 146 000 m2 ja tilojen keskimääräinen käyttöaste 98 %.

Aimo Park
Aimo Park on liikkumisen palveluihin erikoistunut yhtiö, jonka nimi tulee sanoista Artificial Intelligence & MObility. Aimo Parkilla on Suomessa pysäköintilaitoksia kaikissa suurimmissa kaupungeissa ja kaikkiaan 80 000 pysäköintiruutua. Yritys tarjoaa myös muita liikkumisen palveluja, kuten sähköautojen latausta sekä sähköisiä yhteiskäyttöautoja. Aimo on osa kansainvälistä Sumitomo Corporation-yhtiötä, joka kuuluu maailman 500 suurimman yrityksen joukkoon.

Lisätiedot

Miika Tuominen
Rakennuttajapäällikkö
Turun Teknologiakiinteistöt
Puh. +358 50 339 3439
miika.tuominen@teknologiakiinteistot.fi

Tero Hyökki
Aluepäällikkö
Aimo Park
Puh. +358 (0)20 7812 412
tero.hyokki@aimopark.fi

Lue myös

Budbeen pakettiautomaatti BioCityyn

Budbeen pakettiautomaatti BioCityyn

Turun Tiedepuiston alueen palvelut täydentyvät helmikuun alussa, kun alueelle saadaan lisää pakettiautomaatteja.

Lue artikkeli
Uutinen
Asiakastyytyväisyys parani jälleen

Asiakastyytyväisyys parani jälleen

Teknologiakiinteistöt rankattiin valtakunnallisessa asiakastyytyväisyysvertailussa Suomen kolmanneksi parhaaksi – yhtiön tyytyväisimmät asiakkaat löytyvät jälleen ElectroCitystä.  

Lue artikkeli
Uutinen
Sporttia parhaalla paikalla -tapahtuma keräsi salibandyn ystävät Jokeen

Sporttia parhaalla paikalla -tapahtuma keräsi salibandyn ystävät Jokeen

Teknologiakiinteistöjen tapahtumakevät alkoi heti vuoden alussa perinteikkäällä Sporttia parhaalla paikalla -tapahtumalla, joita on järjestetty jo kymmenen vuoden ajan.

Lue artikkeli
Uutinen