Työharjoittelussa Teknologiakiinteistöillä

Työharjoittelussa Teknologiakiinteistöillä

Teknologiakiinteistöjen toimistolla on parhaillaan vakinaisen henkilökunnan lisäksi kaksi uutta kasvoa. Erkki Oikarinen suorittaa projektinhallinnan ja kestävän kehityksen koulutusohjelmaan kuuluvaa työharjoittelua, ja Zuzana Huurre avustaa taloushallinnon tiimiä kesän ajan.

Projektinhallintaa kiinteistöalalla

Oikarisella on vuosien kokemus ison yrityksen palveluksessa, muun muassa toimitila-asioista vastaavana. Tällä hetkellä hän on mukana Aalto-yliopiston Projektit ja kestävä kehitys F.E.C. -koulutusohjelmassa. Koulutusohjelma kestää marraskuuhun saakka, ja suurin osa siitä onkin työskentelyä yrityksessä.

– Teknologiakiinteistöt oli jäänyt mieleeni aktiivisena toimijana ja alueen kehittäjänä: ElectroCityn kunnostus, Werstas-konsepti, uuden palloiluhallin rakentaminen ja niin edelleen. Kaiken kaikkiaan minulla oli positiivinen mielikuva yrityksestä ja sen toiminnasta. Kuten etukäteen hieman oletinkin, yritys on täynnä toimintaa: projekteja on kymmenittäin samaan aikaan ja kaikilla on positiivinen tekemisen meininki, Oikarinen kertoo.

– Ensimmäiset viikot ovat sujuneet hienosti ja minut on otettu hyvin vastaan. Aluksi vaati hieman totuttelua työskennellä kaiken tohinan keskellä yhdessä ja samassa tilassa kaikkien kanssa, mutta yllättävän nopeasti kaikkeen tottuu. Ja onhan töissä mahdollisuus siirtyä hiljaiseen huoneeseen, tehdä etänä tai käyttää hyväksi useita muita vaihtoehtoja työn tekemiseen, joten vaihtoehtoja riittää. On ollut todella mielenkiintoista seurata parinkymmenen kiinteistöalan ammattilaisen työskentelyä ja päästä itsekin osallistumaan toimintaan. Töihin on joka päivä mukava tulla ja olen viihtynyt todella hyvin, Oikarinen jatkaa.

Kirjanpitoa ja talousosaamisen päivitystä

Zuzana Huurre aloitti harjoittelun Teknologiakiinteistöillä toukokuun alussa, ja ja harjoittelujakso jatkuu elokuuhun asti. Hän työskentelee taloushallinnon tiimissä.

– Minulla on jo jonkin verran kokemusta kirjanpidon ja taloushallinnon tehtävistä. Äitiysvapaiden aikana on ollut melko vähän aikaa ylläpitää kirjanpidon osaamista, joten vuoden alussa päätin hakea RASEKO:ssa Taloushallinnon osaajaksi -kurssille. Kurssiin kuuluu myös työharjoittelujakso, jolloin lähdin etsimään työharjoittelupaikkaa, ja ilokseni pääsin Teknologiakiinteistöille, Huurre kertoo.

– Tällä hetkellä työhöni kuuluu ostolaskujen tarkastusta, tiliöintiä ja laskujen kierrätystä. Näiden lisäksi valmistelen kaikkien kiinteistöyhtiöiden ja emoyhtiön Tase-erittelyjä. Haluaisin suunnata osaamiseni kiinteistöyhtiöiden kirjanpitoon, ja tämä harjoittelu antaa siihen hyvät eväät. Tänne oli helppo tulla, sillä sain hyvän perehdytyksen ja kollegat ovat aina tarvittaessa valmiita auttamaan, Huurre päättää tyytyväisenä.

 

Lue myös

Viikon vastaantulija Heli pääsee viettämään ansaittuja eläkepäiviä

Viikon vastaantulija Heli pääsee viettämään ansaittuja eläkepäiviä

Hei, kuka olet ja mitä puuhaat?

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulija on kilpaa purjehtiva kesäfasilitaattori

Viikon vastaantulija on kilpaa purjehtiva kesäfasilitaattori

Moikka! Kuka olet ja mitä teet täällä?

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulija odottaa Ultra Bran keikkaa

Viikon vastaantulija odottaa Ultra Bran keikkaa

Moikka! Kuka olet ja mitä puuhaat täällä?

Lue artikkeli
Blogi