Unica ICT-Cityn ja Kampuksen ravintolatoimijaksi

Unica ICT-Cityn ja Kampuksen ravintolatoimijaksi

Turkulainen ravintola-alan yritys Unica tulee ravintolatoimijaksi Joukahaisenkadulla sijaitsevaan ICT-Cityyn sekä sen viereen parhaillaan rakennettavaan Kampukseen. Unican valinta palveluntarjoajaksi tapahtui Teknologiakiinteistöjen järjestämän kilpailutuksen kautta. Kilpailussa tarjoukset saatiin viideltä eri toimijalta. Voittajan valinta perustui sen ravintolakonseptiin ja toimijan kykyyn tarjota monipuolisia vaihtoehtoja. Unican vahvuuksia olivat myös yrityksen panostukset kestävään kehitykseen sekä opiskelijoiden osallistaminen ravintoloiden ja ruokatarjoilujen suunnitteluun.

- Valinta oli haastava, sillä saimme monta hyvää tarjousta ja kisa oli tasaväkinen. Päädyimme Unican valintaan, koska heillä oli paras kokonaistarjous. Yhteistyö opiskelijoiden ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa on jo aloitettu ideoimalla ICT-Cityn ja Kampuksen ravintoloiden tarjoomaa sekä konseptia, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen asiakkuusjohtaja Hele Kaunismäki.

Unican toiminta ICT-Cityssä alkaa elokuussa 2019. Talossa tällä hetkellä ravintolapalveluita tarjoavan Sodexon vuokrasopimus päättyy kesäkuussa, joten muutto ajoittuu sopivasti lomakuukausi heinäkuuhun. 

- Ruokapalvelumme tulevat ICT-Cityssä olemaan hyväksi havaittuja, Unicalle tyypillisiä vaihtoehtoja. Tarjoamme muun muassa paljon kasviruokia ja lisäksi ravintolasta tulee saamaan trendikkäitä kahvila- ja catering-palveluita. Ruokamme valmistetaan aina ravintoloiden omissa keittiöissä ja pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon luomuraaka-aineita, sanoo Unican toimitusjohtaja Sanna Hovi.

Uuteen Kampus-rakennukseen Unica aukeaa syksyllä 2020. Kiinteistön suurin käyttäjä tulee olemaan Turun ammattikorkeakoulu, joten myös Kampukseen haluttiin ravintolapalveluiden tuottajaksi toimija, joka pystyy tarjoamaan henkilöstöruokailun lisäksi opiskelijalounaita. Kampuksen Unicaan on luvassa erilaisia ruoka- ja juomapisteitä. Lisäksi sinne tulee tilat ammattikorkeakoulun omalle panimopubille.

- Odotamme innolla yhteistyön alkamista ammattikorkeakoulun kanssa sekä palvelujen kehittämistä opiskelijoiden kanssa. Olemme tehneet suunnittelutyötä yhdessä ammattikorkeakoulun ja Teknologiakiinteistöjen kanssa jo useammassa workshopissa. Lisäksi olemme tutustuneet vastaaviin palveluihin muualla Suomessa, Hovi kertoo.  

Unica on Turun yliopiston ylioppilaskunnan omistaman Universtas Oy:n ja Fazer Food Services Oy:n omistama yritys, jonka erikoisalaa ovat opiskelija- ja henkilöstöruokailu. Yhtiö työllistää yli 80 ihmistä ja vuonna 2018 sen liikevaihto oli 8,7 miljoonaa euroa. Unica on tunnettu etenkin opiskelijaruokailusta, mutta sen palvelut ovat avoimia kaikille asiakkaille. Unica toimii myös tilausravintolana sekä tarjoaa juhlapalveluita ja kohtaamispaikkoja laajalti Turun tiedepuiston alueella.

Lisätietoja antavat Hele Kaunismäki, asiakkuusjohtaja, Turun Teknologiakiinteistöt Oy: 050 559 0374 sekä Sanna Hovi, toimitusjohtaja, Unica Oy: 0500 758 039.

Lue myös

Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma 3.4.: Mitä väliä sillä on, mitä syö?

Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma 3.4.: Mitä väliä sillä on, mitä syö?

Miksi työajalla tapahtuvaan ruokailuun kannattaa panostaa? Eikö se riitä, jos hotkaisee pari voileipää ja jugurtin omalla työpisteellään, samalla tietokonetta naputellen? Haittaako se mitään, jos jättää lounaan väliin?

Lue artikkeli
Tapahtuma
Miia ja unelmatyö korujen parissa

Miia ja unelmatyö korujen parissa

Viikon vastaantulija tavattiin 27.2.2019 Yritystä kehiin -aamiaistilaisuudessa, jossa hän oli esiintymässä.

Lue artikkeli
Blogi
Yritystä kehiin -aamiaistapahtumassa otettiin hyöty irti elokuvista

Yritystä kehiin -aamiaistapahtumassa otettiin hyöty irti elokuvista

Keskiviikkona 27.2. kokoonnuttiin Vierailukeskus Joen Cave-teatteriin, jossa aamiaistapahtuman aiheena oli elokuvatuotantojen ja yritysten välinen yhteistyö. Turku Science Park Oy:n alaisen elokuvakomission puolesta paikalla olivat Annukka Toivonen ja Lotta Mujo, jotka kertoivat erilaisita yhteistyötavoista, sekä miten yritykset voivat hyödyntää myös kaksi...

Lue artikkeli
Uutinen