Unica Mikro – lounasta, lääkäreitä ja retrotunnelmaa

Unica Mikro – lounasta, lääkäreitä ja retrotunnelmaa

Kiinamyllynkadulla lääketieteellisen tiedekunnan yhteydessä sijaitseva Unica Mikro on suosittu lounaspaikka, jossa käy erityisesti opiskelijoita, mutta myös runsaasti Tyksin ja lääkiksen omaa henkilökuntaa. Mikron lounasta lähtivät testaamaan Sari, Ulla ja Terhi, joista Terhille Mikro oli entuudestaan tuttu paikka.

Mikrolla on usein jonoa, jonka eteneminen saattaa ajoittain kestää pitkäänkin, joten lounaalle lähdettiin hyvissä ajoin heti kello yhdentoista jälkeen. Jonottamaan jouduttiin joka tapauksessa, mutta samalla ehdittiin analysoida ympäristöä.

- Ilmeisesti täällä on hyvää ruokaa, koska porukkaa on näin paljon. Tilasta tulee mieleen ala-aste, jota kävin 1980-luvulla Uudessakaupungissa. Punaiset tuolit ja valkoinen laattalattia sekä retrotyyliset tummat ikkunanpokat muistuttavat erehdyttävästi 1970-luvulla rakennettua entistä opinahjoani, vertaili Ulla.

- Ruokala on hiukan pimeä ja voisi olla raikkaampi, mutta täällä on Artekin kalusteet eikä mitään Ikeaa, niistä plussaa, Sari ja Ulla huomasivat.

Sari valitsi lounaaksi paneroitua kievin kanaa currymajoneesilla sekä tiskiltä silmiin osuneen chilisuklaa-mansikka -jälkiruuan. Ulla ja Terhi testasivat päivän kasvisvaihtoehtoa, joka oli kasvispihvejä kermaviili- tai kookoskastikkeella. Lisukkeeksi kaikkiin ruokiin oli tarjolla keitettyjä tai paistettuja perunoita sekä riisiä.


Kievin kanaa currymajoneesilla.

Ullasta pihvi oli hieman savunmakuinen, mutta kermaviilikastike oli hyvää. Terhi ei huomannut pihvissä savunmakua ja piti myös valitsemastaan kookoskastikkeesta.

- Kana oli positiivinen yllätys. Se ei ollut lainkaan kuivaa, vaikka olisi voinut olla. Myös jälkiruoka oli hyvä. Salaattipöytä olisi kuitenkin voinut olla runsaampi. Annan lounaalle arvosanaksi 8, totesi Mikrolla ensimmäistä kertaa syömässä ollut Sari.


Retrotunnelmaa Mikrossa.

Unicoissa - toisin kuin esimerkiksi ICT-Cityn Sodexossa - leipää saa ottaa niin paljon kuin haluaa. Mikrolla normaalilounaan hintaan (6,40 €) sisältyy myös erikoiskahvi, ja jotta sitä päästiin testaamaan, otti Ulla capucinon.

- Ruoka oli ihan jees, annan myös numeroksi 8. Salaattipöytä oli ankea ja leivät kuivia, mutta ruuassa ei savunmakua lukuun ottamatta ollut vikaa. Capucino oli ihan perusautomaattikahvia, turhan makeaa minun makuuni. Mahtavatko automaatit lisätä niihin automaattisesti sokeria, koska niistä otettu kahvi on usein liian makeaa minulle, mietti Ulla.

- Pääsääntöisesti täällä on minusta hyvää ruokaa, myös tällä kertaa paistetut perunat ja pihvi olivat hyviä. Yleensä myös leivät ovat tuoreita ja hyviä. Lisäksi täältä saa muun muassa vegaanista pitsaa, jota ei turhan monesta paikasta Turussa saa, sanoi Terhi.

Plussaa Mikrolla on näin kesäaikaan mahdollisuus mennä ulos, ”takapihalle” syömään, jossa on pari suurta penkeillä varustettua pöytää sekä pienempiä pöytä- ja tuoliryhmiä. Kesäaikaan myös opiskelijoita on vähemmän liikkeellä, joten jonottamaankaan ei joudu niin pitkään - tai hyvällä tuurilla ei ehkä lainkaan.

Unica Mikro, Kiinamyllynkatu 13
Lounasaika:
ma-to klo 10.15-14.30
pe klo 10.15-14.00

Hinnat:
2,60 € (opiskelijat)
5,60 € (Turun yliopiston henkilökunta)
6,40 € (muut)
www.unica.fi/fi/ravintolat/mikro

Lue myös
Unica Dental - lounaalla hammaslääkäreiden kanssa
Edullisesti Sodexossa
Lounaalla Turku Science Parkissa: Deli Pharma

Turku Science Park on täynnä mielenkiintoisia lounasravintoloita Unicoista Maunoon, Turun ammatti-instituutin oppilaskeittiöstä kiinalaisiin ja italialaisiin makuihin. Lounaalla Turku Science Parkissa -sarjassa Turun Teknologiakiinteistöjen kokeneet ”melkein ravintolakriitikot” käyvät syömässä alueen ravintoloissa ja kertovat kokemuksiaan niistä.

Lue myös

Viikon vastaantulija Minna markkinoi the Firmassa

Viikon vastaantulija Minna markkinoi the Firmassa

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Minna Kankaala ja toimin the Firmassa markkinointipäällikkönä. Täällä ICT-Cityssä on meneillään insinöörikoulutuksen kehittämisen CDIO-konferenssi, jossa minä ja muita Firman työntekijöitä olemme olleet mukana seminaareissa ja työpajoissa osallistujien IT-tukena.

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulijat: startup-yrittäjät Jukka ja Miikka

Viikon vastaantulijat: startup-yrittäjät Jukka ja Miikka

Keitä te olette ja mitä teette SparkUpissa? Olemme Jukka Kontulainen ja Miikka Lehtinen Leanor Oy:stä. Yrityksemme varsinainen tukikohta on Salossa, mutta olemme paljon myös Turussa ja tapaamme usein täällä SparkUpissa. On hyvä, että on tällainen paikka, jossa pystymme viipymään Turussa, sillä osa porukastamme asuu täällä ja osa Salossa.

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulija: Iiro on somen ytimessä

Viikon vastaantulija: Iiro on somen ytimessä

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Iiro Junnila, Viestintäliigan toimitusjohtaja. Toimistomme sijaitsee PharmaCityssä vielä muutaman viikon. Sen jälkeen muutamme DataCityyn yhteisiin tiloihin digitoimisto Whitestonen kanssa.

Lue artikkeli
Blogi