Vierailu- ja innovaatiokeskuksen peruskivi muurattiin: World Trade Center Turku muuttaa Turku Science Parkin alueelle

Vierailu- ja innovaatiokeskuksen peruskivi muurattiin:  World Trade Center Turku muuttaa Turku Science Parkin alueelle

Vierailukeskuksen peruskivi muurattiin 11.1. perinteikkäin menoin. Samalla julkistettiin uusi, kansainvälisesti merkittävä yhteistyökumppani. World Trade Center Turku ja sen toiminta siirtyy Turku Science Parkin alueelle vuoden 2018 alusta siten, että rakenteilla oleva vierailu- ja innovaatiokeskus on sen kiintopisteenä. Vierailukeskus ja sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat BioCity, DataCity, ICT-City ja ElectroCity toimivat yhdessä WTC-korttelina. WTC Turun tilaisuudet järjestetään vierailukeskuksessa sen valmistuttua.

Eri puolilla maailmaa on 322 WTC-taloa 89 maassa, ja katto-organisaationa toimii World Trade Center Association. Turun WTC-toiminta on alkanut vuonna 1996. Toiminnan tarkoituksena on kansainvälistymisen edistäminen paikallisesti ja globaalisti.

Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Arve iloitsi puheessaan tulevasta WTC-yhteistyöstä vierailukeskushankkeessa.


Minna Arve, Turun kauppakamarin toimitusjohtaja

– Kauppakamari haluaa antaa oman panoksensa yritysten kansainvälistymispalvelujen kehittämiseen ja tuoda yritysten sekä myös kauppakamarin läsnäolon Kupittaan ja Turku Science Parkin alueella näkyväksi, Arve toteaa.

Vierailukeskus kertoo Turun seudun osaamisesta, elinkeinoelämän mahdollisuuksista ja tulevaisuuden visioista. Digitaalinen showroom tarjoaa yrityksille mahdollisuuden omien ratkaisujensa ja innovaatioidensa esittelyyn. Vierailukeskus sisältää Tulevaisuuden Turku -osion, joka kertoo kaupunkikehityksestä ja sen tulevaisuudesta. Esillä on myös korkeakoulujen tutkimus ja osaaminen.

Vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentaminen sisältyy olennaisena osana Turun kaupungin kärkihankkeeseen Kupittaan alueen kampus ja tiedepuiston kehittäminen. Keskus ja sen sisältö toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin ja Turku Science Park Oy:n kanssa.

Tervehdyksensä toi Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell, joka puheessaan korosti eri toimijoiden välisen yhteistyön merkitystä. Mukaan hankkeeseen ovat sitoutuneet mm. turkulaiset korkeakoulut, Turun Yrittäjät sekä parikymmentä paikallista yritystä, kuten Rolls Royce Oy ja Bayer Oy.

– Vierailukeskuksessa esitellään alueen yritysten osaamista ja samalla se tuo esille Smart City -yhteistyön tuloksia. Lisäksi koko kampus- ja tiedepuiston alue on Smart City -toiminnan keskittymä, sanoi Randell.

Vierailukeskuksen käyttäjän näkökulmaa toi esiin Teleste Oyj:n toimitusjohtaja Jukka Rinnevaara, joka painotti puheessaan vierailukeskuksen digitaalisuutta ja innovatiivisuutta.


Jukka Rinnevaara, Teleste Oyj:n toimitusjohtaja

– Tulevana käyttäjänä odotamme keskukselta muunneltavuutta, joka korostuu erilaisissa tilaisuuksissa. Keskuksen monipuolisuus eri tarpeisiin tuo esiin yritysten ydinosaamista ja samalla vie yrityksen brändiä eteenpäin, Rinnevaara sanoo.

Turun seudun vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentaminen alkoi lokakuussa 2016. Keskus sijoittuu DataCityn ja BioCityn välittömään läheisyyteen, Turku Science Parkin sydämeen. Keskuksen on suunnitellut Vesa Arosuo Arkkitehdit, ja sen rakentaa Rakennustoimisto Lundén Oy, jonka toimitusjohtaja Janne Lundén toi rakentajan terveiset.

– Vuonna 1988 heräsi ajatus saattaa korkean teknologian toimijat ja ja yritykset ja akateeminen tutkimus saman katon alle, ja tuosta Juhani Lundénin ideasta syntyi DataCity. Nyt yhtiömme on jälleen mukana alueen kehittämishankkeessa, Lundén kertoi.


Janne Lundén, Lundén rakennustoimisto Oy

Katso lisää kuvia Facebookista

Lisätietoja:
Hele Kaunismäki, projektipäällikkö, Turku Science Park Oy
050 559 03 74, hele.kaunismaki(a)turkusciencepark.com

Mikko Lehtinen, toimitusjohtaja, Turun Teknologiakiinteistöt Oy
0400 960 626, mikko.lehtinen(a)teknologiakiinteistot.fi

Janne Lundén, toimitusjohtaja, Rakennustoimisto Lundén Oy
0400 742 542, janne.lunden(a)rakennustoimistolunden.fi                                    

Vierailu- ja innovaatiokeskus -hanke on osa 6Aika - Avoimet innovaatioalustat kärkihankkeen Turun osatoteutusta, jota Turku Science Park Oy hallinnoi. 6Aika-strategia on osa EU:n rakennerahasto-ohjelmaa ja sitä rahoittavat EU:n lisäksi maan kuusi suurinta kaupunkia sekä Suomen valtio.

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turku Science Parkin sekä Turun keskustan alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka kehittää alueen kiinteistöjä ja palveluita sekä vuokraa toimitiloja yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön tavoitteena on tarjota asiakkailleen Suomen paras ympäristö toimia ja kehittyä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistavat Turun kaupunki, Turun Seudun Osuuspankki, Eläkevakuutusyhtiö Veritas, Stiftelsen för Åbo Akademi ja Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet.

Hanke osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.                                                                          

Lue myös

Aikakapseleita ja uhrilahjoja

Aikakapseleita ja uhrilahjoja

Vielä tässä vaiheessa työnimellä Vierailu- ja innovaatiokeskus tunnetun rakennuksen peruskivi muurattiin 11.1.2017 tänne Turku Science Parkiin. Juhlallisin menoin suoritettava peruskivenmuuraus tarkoittaa tilaisuutta, jossa rakennuksen perustuksiin muurataan metallilieriö. Lieriön sisälle laitetaan mm. peruskirja, kolikoita ja päivän sanomalehti....

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulija Jennifer saa energiaa lapsista

Viikon vastaantulija Jennifer saa energiaa lapsista

Hei, kuka olet ja mitä teet?

Lue artikkeli
Blogi
Lounaalla Turku Science Parkissa: mausteista kasvisruokaa Kuoressa

Lounaalla Turku Science Parkissa: mausteista kasvisruokaa Kuoressa

Lounastarjonta lisääntyi Hämeenkadulla, kun ravintola Kuori avasi ovensa viime vuoden lopulla. Outi, Hele ja Noora päättivät lähteä testaamaan Kuoren lounasta, joka painottuu kasviksiin ja mausteisiin raaka-aineisiin. Kasvisravintolan kaikki ruoat ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta myös täysin vegaanisia.

Lue artikkeli
Blogi