Vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentaminen alkaa

Vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentaminen alkaa

Turun seudun vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentaminen alkaa lokakuussa Turku Science Parkin alueelle. Keskus tulee sijoittumaan DataCityn ja BioCityn välittömään läheisyyteen, Turku Science Parkin sydämeen.

Vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentajaksi on valittu Rakennustoimisto Lundén Oy.

– Keskus on näkyvä ja tärkeä kohde Turun kaupungille, korkeakouluille sekä yrityksille. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme hankeen toteutettavaksi ja uskomme, että tästä tulee hieno kokonaisuus, kertoo Rakennustoimisto Lundénin toimitusjohtaja Janne Lundén.

Keskuksesta järjestettiin kesällä 2015 arkkitehtien ideakilpailu, jonka voittajaksi valittiin Vesa Arosuo Arkkitehdit.

Vierailukeskus tarjoaa yrityksille mahdollisuuden omien tuotteidensa ja innovaatioidensa esittelyyn. Vierailu- ja innovaatiokeskukseen tulee myös showroom, jonne yritykset voivat rakentaa oman elämysmaailmansa. Vierailukeskus sisältää myös kaupunkisuunnittelutilan sekä esittelee turkulaista korkeakoulututkimusta.

Vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentaminen sisältyy olennaisena osana Turun kaupungin kärkihankkeeseen Kupittaan alueen kampus ja tiedepuiston kehittäminen. Keskus toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin kanssa.

Mukaan hankkeeseen ovat sitoutuneet mm. Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun ammattikorkeakoulu sekä parikymmentä paikallista yritystä, kuten PerkinElmer Inc, Teleste Oyj ja Sandvik Oy.

Vierailu- ja innovaatiokeskuksesta on kehitetty sovellus mobiililaitteille, jonka avulla rakennuksessa voi liikkua kaikissa kerroksissa. Sovellus on ladattavissa Google Play- ja Apple Store -kaupoista. Sovellus löytyy hakusanalla Teknologiakiinteistöt.

Lisätietoja:

Hele Kaunismäki, projektipäällikkö, Turku Science Park Oy
050 559 03 74, hele.kaunismaki(a)turkusciencepark.com

Mikko Lehtinen, toimitusjohtaja, Turun Teknologiakiinteistöt Oy
0400 960 626, mikko.lehtinen(a)teknologiakiinteistot.fi

Janne Lundén, toimitusjohtaja, Rakennustoimisto Lundén Oy
0400 742 542, janne.lunden(a)rakennustoimistolunden.fi

Lue myös:
Turun seudun vierailu- ja innovaatiokeskus tulee Turku Science Parkiin
Turun seudun vierailu- ja innovaatiokeskuksen arkkitehtien ideakilpailun työt nyt nähtävillä

Vierailu- ja innovaatiokeskus -hanke on osa 6Aika - Avoimet innovaatioalustat kärkihankkeen Turun osatoteutusta, jota Turku Science Park Oy hallinnoi. 6Aika-strategia on osa EU:n rakennerahasto-ohjelmaa ja sitä rahoittavat EU:n lisäksi maan kuusi suurinta kaupunkia sekä Suomen valtio.

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turku Science Parkin sekä Turun keskustan alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka kehittää alueen kiinteistöjä ja palveluita sekä vuokraa toimitiloja yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön tavoitteena on tarjota asiakkailleen Suomen paras ympäristö toimia ja kehittyä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistavat Turun kaupunki, Turun Seudun Osuuspankki, Eläkevakuutusyhtiö Veritas, Stiftelsen för Åbo Akademi ja Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet.

Lue myös

Viikon vastaantulijana Datacityn hampaan Tommi

Viikon vastaantulijana Datacityn hampaan Tommi

Hei, kuka olet ja mitä teet täällä? – Olen Tommi Pietilä, hammaslääkäri ja Datacityn hampaan toimitusjohtaja.

Lue artikkeli
Blogi
4Pharma muutti ElectroCityyn

4Pharma muutti ElectroCityyn

Tiedonhallinnan ja statistiikan asiantuntijayritys 4Pharma muutti ElectroCityyn syyskuun alussa. Yrityksen uudet 187 neliömetrin toimitilat sijaitsevat kiinteistön kolmannessa kerroksessa.

Lue artikkeli
Uutinen
Lemminkäisenkadun parkkitalon muraalin maalaus alkaa

Lemminkäisenkadun parkkitalon muraalin maalaus alkaa

Turun nuorisotyön 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kaupunki saa viisi uutta suurta seinämaalausta. Tänään 3.10. alkoi viidennen ja viimeisimpänä vuorossa olevan muraalin maalaus Lemminkäisenkadulle PharmaCityn parkkitalon seinään. Maalaus saadaan valmiiksi kuluvan viikon aikana.

Lue artikkeli
Uutinen