Viikon vastaantulija Etvi kehittää pikatestejä kuluttajille

Viikon vastaantulija Etvi kehittää pikatestejä kuluttajille

Hei! Kuka olet ja mitä teet täällä PharmaCityssä?
Olen Etvi Juntunen, Inme Oy:n CTO. Vastaan yrityksemme teknologiakehityksestä ja olen toinen yrityksen perustajista.

Kerro vähän lisää, mitä Inme tekee?
Teemme pikatestejä sylkinäytteistä kotikäyttäjien tarkoituksiin. Tämän tyyppisiä pikatestejä ihmiset ostavat apteekista yleensä raskauden testaamiseen. Nykyään yhä enemmän erilaisia testejä on tulossa markkinoille erilaisten tautitilojen seurantaan, tarkkailuun ja yleisen hyvinvoinnin seurantaan. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat keliakiatestit, joita myydään jo kotikäyttöön. Tänä päivänä ihmiset haluavat tarkkaa dataa omasta terveydentilastaan ja ovat kiinnostuneita itsensä mittaamisesta monin tavoin.

Miten Inme Oy sai alkunsa?
Kaikki lähti yliopiston tutkimushankkeesta, johon lähdettiin hakemaan yhteistyökumppaneita teollisuudesta. Löysimme erään espoolaisen yrityksen, jolla oli kiinnostusta hankkeesta, ja ihmisiä jotka olivat kiinnostuneita viemään hanketta vielä pidemmälle. Tätä kautta tapasin Inme:n toimitusjohtajan Ilkka Tepon, joka tuli mukaan terveysteknologia-alalle mobiilisovellusmaailmasta.

Mitä olet opiskellut?
Olen valmistunut Turun yliopiston biokemian laitokselta biotekniikan linjalta. Olen tehnyt myös väitöskirjaa, ja suunnitelmissa onkin väitellä ensi vuoden helmikuussa samasta aiheesta, eli pikatestien kehittämisestä.

Miten löysitte PharmaCityn toimitilat?
Meillä on tosiaan täällä PharmaCityn Werstaassa työhuone, ja käytämme myös yhteiskäyttöistä laboratoriota. Tämä on tosi lähellä vanhaa työpaikkaani yliopistolla, aiemmin työskentelin yhtä kerrosta ylempänä Functional Foods Forumin tiloissa. Olen myös työskennellyt yliopiston tiloissa BioCityssä, joten nämä talot ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella! Tämä alue oli selvä valinta, ja asiat järjestyivät nopeasti.
Tykkään työskennellä täällä – hyvien toimisto- ja laboratoriotilojen lisäksi täältä löytyy synergiaa toimijoiden kesken, ja olen tosi tyytyväinen Werstaan palvelupakettiin. Periaatteessa kaikki tarvittava löytyy täältä myös tällaisen pienen diagnostiikkafirman tarpeisiin. Tämä on ihanteellinen kokonaisuus aloittavalle bioalan startupille.

Miten arki täällä sujuu? Onko jo ehtinyt syntyä yhteistyökuvioita toisten yritysten kanssa?
Täällä voi luottaa, että laitteet ovat kunnossa ja tilat siisteinä muiden jäljiltä. Kavereita autetaan aina, ja tavaroita voidaan lainata puolin ja toisin. Yhteistyökeskusteluja toisten yritysten kanssa käydään parhaillaan, mutta tässä vaiheessa on vielä liian aikaista sanoa mitään varmaa. 

Mitä kuuluu Inme:n ensi vuoteen?
Ensimmäiset testiversiot eli prototyypit tulisi saada valmiiksi ennen juhannusta. Vuoden 2018 aikana edessä on rahoituskierros ja toivottavasti myös yrityksen laajeneminen.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Soitan kahdessakin bändissä bassoa. Vapaailtoina käyn bänditreeneissä ja teen nauhoitus- ja tuotantohommia.Toisen bändin, Herra Tossavaisen kanssa, keikkaillaan pääasiassa kesäisin kansanmusiikkifestareilla. Kotona on 1- ja 4-vuotiaat tyttäret, ja heidän kanssaan on mukava puuhailla.

Auto, bussi vai omat jalat?
Omat jalat! Työmatkan taittuvat yleensä töihin tai juosten. Asun Raunistulassa, joten matkaa on kolmisen kilometriä suuntaansa. Viikon työmatkoista tulee jo ihan mukava määrä liikuntaa. IItaisin ei välttämättä ole aikaa liikunnalle, joten tykkään hyödyntää työmatkat liikkuen. Se on helpoin tapa edistää omaa hyvinvointia.

Mikä on suosikkipaikkasi täällä tiedepuiston alueella?
VG Wok on ollut hyvä lisä alueen lounastarjontaan. Myös Raunistulassa on kyseinen paikka, joten sen ruoat olivat tuttuja jo ennalta. Toinen suosikki on Kupittaan Seikkailupuisto, siellä on tullut vietettyä monta kesäpäivää!

Mitä aiot tehdä viikonloppuna?
Mitä vähemmän suunnitelmia, sen parempi! Arki on sen verran kiireistä, että aion vaan levätä ja kerätä voimia uuteen työviikkoon. Työpäivät venyvät välillä, joten aion rauhoittaa viikonlopun perheen parissa kotona olemiselle ja ulkoilulle. Tämä työ on juuri sitä mitä haluan tehdä, joten en kyllä valita pitkistäkään päivistä.

Rentouttavaa viikonloppua Etvi ja kiitos haastattelusta!

 

Lue myös

Tarjoilijasta ravintolakeisariksi

Tarjoilijasta ravintolakeisariksi

Tämän viikon vastaantulija oli työn touhussa BioCityssä.

Lue artikkeli
Blogi
Yritystä kehiin -aamiaistapahtumassa keskityttiin arjen hyvinvointiin

Yritystä kehiin -aamiaistapahtumassa keskityttiin arjen hyvinvointiin

Syyskauden toinen Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma järjestettiin torstaina 14.12. Tapahtuman paikkana toimi uusi ja upea Vierailukeskus Joen Cave-teatteri. Tapahtuman aiheena oli Liikettä ja laatuaikaa – Mistä hyvinvointi koostuu? Tapahtumaan osallistui 120 kiinnostunutta, ja osallistujille oli tarjolla ravintola Maunon runsas buffet-aamiainen.

Lue artikkeli
Uutinen
 Tervetuloa joulupuurolle ja glögille 20.12.!

Tervetuloa joulupuurolle ja glögille 20.12.!

Tervetuloa glögille ja joulupuurolle Turun Teknologiakiinteistöjen toimistolle keskiviikkona 20.12. klo 8.30 - 10.00! Glögi ja puuro pysyvät kuumina koko aamun, joten jätä aamiainen väliin ja suuntaa töihin Turun Teknologiakiinteistöjen toimiston kautta, juuri sinun aamutoimiisi sopivana ajankohtana.

Lue artikkeli
Tapahtuma