Viikon vastaantulija Ida pitää työskentelystä kansainvälisten asiakkaiden kanssa

Viikon vastaantulija Ida pitää työskentelystä kansainvälisten asiakkaiden kanssa

Hei, kuka olet ja mitä teet täällä Triviumissa?

Olen Ida Koho ja työskentelen ArcDia Oy:ssä markkinointipäällikkönä ja tuotespesialistina jo neljättä vuotta. Toimenkuvaani kuuluvat asiakas- ja jakelijakoulutukset sekä monenlaiset markkinointiaktiviteetit.

Kerro hieman ArcDiasta yrityksenä?

ArcDia International on vuonna 2008 perustettu suomalainen, kansainvälistymisvaiheessa oleva yhtiö, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi potilasläheistä diagnostiikkaa akuuteille ja nopeasti analysoitaville infektioille. ArcDian mariPOC®-pikatesteillä diagnosoidaan hengitystie- ja suolistoinfektioita. Testaamiseen käytettävä laite on hyvin helppokäyttöinen ja hoitohenkilökunta voi käyttää sitä lähellä potilasta. Myös näytteen esikäsittely on helppoa, eikä siihen tarvita laboratorio-olosuhteita. mariPOC®-testauslaitteita käytetään Suomessa lähes 40 paikassa, joista yhdeksän sijaitsee Varsinais-Suomessa. Laitetta on myyty terveysasemille ja sairaaloille sekä Suomessa, että ulkomailla. Markkinat ovat tällä hetkellä auki Eurooppaan, Aasiaan sekä uutena kohteena Latinalaiseen Amerikkaan.

Mitä mariPOC®-testeillä tarkalleen testataan?

mariPOC® on ArcDian kehittämä ja valmistama automaattinen akuuttien infektiotautien nopeaan testaamiseen suunniteltu potilasläheinen testijärjestelmä. mariPOC® respi -testi on tarkoitettu ylä- ja alahengitystieinfektioita aiheuttavien taudinaiheuttajien, kuten influessavirus A:n ja B:n tai pneumokokin testaukseen. Pharyn-testi on tarkoitettu nielutulehduksen taudinaiheuttajien, kuten A-ryhmän streptokokin testaukseen. Testin avulla voidaan luotettavasti testata virus- ja bakteeri-infektiot.

mariPOC® gastro -testi taas on kehitetty akuuttien suolistoinfektioiden taudinaiheuttajien, kuten noroviruksen tai rotaviruksen testaukseen.

Miten mariPOC®-testit eroavat jo käytössä olevista perinteisistä testeistä?

Helppokäyttöisyytensä lisäksi mariPOC® tunnistaa samasta näytteestä jopa kymmenen merkittävää hengitystieinfektioiden aiheuttajaa, kun perinteiset menetelmät tunnistavat vain pari taudinaiheuttajaa kerralla. Uusien pikatestien avulla akuuttien infektiotautien aiheuttajat pystytään selvittämään perinteisiä pikatestejä tarkemmin ja nopeammin, jolloin oikean hoidon aloittaminen on nopeampaa ja tarpeettomilta antibioottikuureilta vältytään.

Millainen firma Arcdia on työskennellä ja miten olet päätynyt nykyiseen pestiisi?

Olemme kompakti firma; Turussa meitä työskentelee 26 hengen joukko, joka kattaa myynnin ja markkinoinnin, tutkimuksen ja kehityksen, kemiantuotannon, instrumenttituotannon sekä asiakastuen ja huollon. Pienessä firmassa on mukava tehdä töitä ja innovatiivisuus näkyy päivittäin työpaikalla.

Opiskelin Ammattikorkeassa bioinsinööriksi, minkä jälkeen matkustin välivuodeksi Meksikoon. Sieltä palattuani pääsin ArcDialle, joka on ensimmäinen varsinainen työpaikkani opintojen jälkeen.

Mikä on parasta työssäsi?

Pidän erityisesti työskentelystä kansainvälisten asiakkaiden kanssa. Pääsen myös kurkistamaan kliiniseen maailmaan ja näkemään, miten sairaalaympäristö sekä potilashoito toimivat. Lisäksi olen saanut mahdollisuuksia kehittää itseäni työssäni.

Mikä on suosikkipaikkasi Science Parkin alueella?

Lounaspaikoista suosikkini on Mauno BioCity salaattibuffetinsa ansiosta. Toivoisin samanlaista kevyttä vaihtoehtoa myös Triviumiin.

Lue myös

Viikon vastaantulija Nikolas tekee maailmasta energiatehokkaampaa

Viikon vastaantulija Nikolas tekee maailmasta energiatehokkaampaa

Hei! Kuka olet ja mitä teet täällä?

Lue artikkeli
Blogi
Elokuvapäivä Turku Science Parkissa 10.3.!

Elokuvapäivä Turku Science Parkissa 10.3.!

Koko Turku muuttuu jälleen elokuvanäyttämöksi perjantaina 10.3.2017!

Lue artikkeli
Tapahtuma
BioCityyn ja ICT-Cityyn sydäniskurit

BioCityyn ja ICT-Cityyn sydäniskurit

BioCityyn ja ICT-Cityyn on sijoitettu Lifepak CR Plus -sydäniskurit eli defibrillaattorit.

Lue artikkeli
Uutinen