Viikon vastaantulija: Joanna, kiipeilevä koordinaattori

Viikon vastaantulija: Joanna, kiipeilevä koordinaattori

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Joanna Pylvänäinen ja työskentelen koordinaattorina Turku Bioimaging -organisaatiossa täällä BioCityn 5. kerroksessa. 

Mikä Turku Bioimaging on?
Se on katto-organisaatio, joka yhdistää Turun alueen kuvantamisekspertit ja -osaamisen. Teemme paljon yhteistyötä mm. PET-keskuksen kanssa ja meillä on Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen maisteriohjelma, johon valitaan vuosittain 10-20 opiskelijaa ympäri maailmaa. Kaukaisimmat hakijat ovat olleet Japanista ja Columbiasta.

Entä mitä kuvantaminen sitten on?
Yksinkertaistettuna se on sitä, että laitetaan jotakin mitä ei normaalisti nähdä sellaiseen muotoon, että se voidaan nähdä eli tuotetaan kuvia esim. soluista tai sisäelimistä. Turulla pitkät kuvantamisen perinteet ja kuuluisin täällä työskennellyt tutkija, Stefan Hell, sai kemian Nobelin palkinnon Turussa kehittämästään STED-mikroskopiasta vuonna 2014.

Parasta juuri nyt?
Aurinko! Harrastan kiipeilyä, joten odotan kovasti ulkokauden alkamista.

Täydennä lausetta ”Jos minä saisin päättää…”
…joka paikkaan pääsisi teleportilla. Silloin ei tarvitsisi matkustaa minnekään vaan paikasta toiseen voitaisiin siirtyä menemällä teleportin läpi. Se ratkaisisi kaikki maailman ongelmat!

Pyörä, bussi, auto vai omat jalat?
Pyörä. Kuljen kaikki matkat pyörällä, joskin töihin kävelen, koska matkaa on vain kaksi korttelia.

Lempipaikkasi Turku Science Parkissa?
La Caffettiera.

Terveisesi muille täällä liikkuville ihmisille?
Hymyilkää enemmän! Varsinkin nyt kun on kevät.

Mitä kuuluu viikonloppuusi?
Huomenna mennään kiipeilemään jonnekin sisälle. Lisäksi ohjelmassa on varmaan kavereiden tapaamista ja pakkaamista, koska lähdemme ensi viikolla Alpeille laskettelemaan.

Hauskaa kiipeilyä, Joanna!


Joanna tuli vastaan BioCityn 5. kerroksessa.

Lue myös

Viikon vastaantulija: Teemu, kalastava palvelupäällikkö

Viikon vastaantulija: Teemu, kalastava palvelupäällikkö

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Teemu Nikula ja työskentelen Turun kaupungin IT-palveluissa palvelupäällikkönä. Toimistomme sijaitsee DataCityn A-portaan kuudennessa kerroksessa.

Lue artikkeli
Blogi
Vierivä kivi ei sammaloidu

Vierivä kivi ei sammaloidu

Aloitin nykyisessä tehtävässäni Turun Seudun Kehittämiskeskuksessa tammikuussa 2013. Kädessäni oli hankehakemus eli tulevan työni kuvaus, jossa luki: "Tulevaisuuden vierailukeskukset tarjoavat ammattimaisen tavan esitellä toimintaa vierailijoille sekä tulevaisuudessa myös osaavan työvoiman rekrytoimiseen. Vierailukeskukset vastaavat myös tarpeeseen...

Lue artikkeli
Blogi
Lounaalla Turku Science Parkissa: tyylikäs Kupittaan paviljonki

Lounaalla Turku Science Parkissa: tyylikäs Kupittaan paviljonki

Lounaskriitikoiden tie vei tällä kertaa Kupittaan paviljonkiin Kupittaanpuistoon, jonne on vain muutaman minuutin kävelymatka BioCitystä. Lounastamassa kävivät Julia ja Janne Teknologiakiinteistöiltä, jotka molemmat ovat käyneet paikassa muutaman kerran.

Lue artikkeli
Blogi