Jussi luo ääniä virtuaaliseen maailmaan

Jussi luo ääniä virtuaaliseen maailmaan

Viikon vastaantulija Jussi tavattiin PharmaCityn Werstaassa, jonka osana toimii pelialan yhteisö Turku Game Hub.

Hei! Kuka olet ja millä asioilla liikut PharmaCityssä?
Olen Jussi Elsilä. Teen omalla toiminimellä äänisuunnittelua ja pelimusiikkia Audire Soundilla. Minulla on oma työhuone PharmaCityn Game Hubissa, jonne on keskittynyt useita Turun alueen peliyrityksiä.

Miten Audire Sound sai alkunsa?
Se syntyi aikaisempien työprojektieni pohjalta. Olin juuri valmistumassa insinööriksi, ja päätimme laittaa muutaman opiskelukaverin kanssa pelifirman pystyyn ja katsoa, mihin se polku vie. Tämän tuloksena siis syntyi pelifirma Fake Fish, jossa olin pari vuotta. Osallistuimme Boost Turun Startup Journey -kiihdytysohjelmaan vuonna 2014, jossa kehitettiin ja hioittiin omaa yritysideaa kymmenen viikon ajan ammattilaisten sparrauksessa. Voitimme Startup Journeyn, eli olimme parhaiten viikkojen aikana kehittynyt tiimi, mikä antoi uskoa omaan tekemiseen. Vuoden 2016 alussa aloitin tekemään omillani äänisuunnittelua. Samoihin aikoihin kuulin, että peliyhteisöä, nykyistä Game Hubia ollaan perustamassa Turkuun. Se sopi itselleni mainiosti, ja pääsin tänne tilaan heti oman toiminnan alussa.

Millaista äänisuunnittelijan työ on?
Työni on hyvin itsenäistä, kun kuuntelen erilaisia ääniä ja testailen, mikä toimisi parhaiten peleissä. Täällä on mukavaa, kun välillä voi rupatella naapurien kanssa ja on sosiaalinen yhteisö ympärillä. Tällä hetkellä työskentelen Snowfallin Moomin Under Sail- ja Fake Fishin Northbound -pelien äänimaailmojen parissa. Molemmat pelit julkaistaan tämän vuoden aikana! Suomessa on peleihin keskittyneitä äänisuunnittelijoita vain noin 20, joten näen myös ulkomailla työskentelyn hyvinkin mahdollisena tulevaisuudessa. Unelmana olisi tehdä äänisuunnittelua isossa pelitalossa.

Mitä olet opiskellut?
Opiskelin tietotekniikkaa Turun ammattikorkeakoulussa, ja siellä suuntauduin mediatekniikkaan. Opiskelun lomassa tutustuin pelialaan ja äänisuunnitteluun, ja sieltä ovat peräisin monet kontaktit nykyisessä työssäni. Opiskeluaikana sain myös hyvän kokonaiskuvan pelialan kehitysalueista. Tiedepuiston alueella on vierähtänyt jo kahdeksan vuotta: ensin opiskelin ICT-Cityssä, ja nyt työpaikka sijaitsee melkein naapurissa. Aikoinaan koulun alkaessa ei kyllä ollut vielä aavistustakaan, että päädyn täysipäiväiseksi äänisuunnittelijaksi!

Millainen tausta sinulla on musiikin suhteen?
Olen soittanut pianoa, kitaraa ja bassoa. Olen tutustunut moniin muihinkin soittimiin ja kokeillut, miten erilaiset äänet toimivat peleissä.

Mikä on suosikkipaikkasi tiedepuiston alueella?
Game Hub! Lounaalla käyn yleensä tämän talon DeliPharmassa, toisinaan myös Upseerikerholla.

Autolla, pyörällä vai omin jaloin?
Pyöräilen tai kävelen joka paikkaan. Asun kivenheiton päässä toimistolta, joten tännekin pääsee nopeasti jalkaisin.

Mikä on parasta juuri nyt?
Kevät! Kyllä se pian tulee, vaikka vielä onkin kylmää.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?
Urheilen monipuolisesti, eniten käyn kuntosalilla ja lenkillä. Liityin juuri juoksukouluun, ja suunnitelmissa onkin kesällä juosta puolimaraton. Tykkään myös käydä uimassa ja kiipeilemässä sekä liikkua luonnossa. Olen myös mukana parissa bändissä. Soitan koskettimia suomirockia soittavassa Ohikulkijat-bändissä, ja toinen bändi Union Rails soittaa englanniksi laulettua progehtavaa rockia.

Terveisesi lukijoille?
Tervetuloa tutustumaan Game Hubin toimintaan! Täällä järjestetään muun muassa after work -iltoja, joihin ovat kaikki tervetulleita. Esimerkiksi lautapeli-illat ovat olleet suosittuja. Kannattaa seurata Game Hubin verkkosivuja ja Facebook-sivua, joissa ilmoitellaan tapahtumista.

Kiitos haastattelusta Jussi ja aurinkoista kevättä!

Lue myös:
Hockey Nightin Mikko ei kaipaa telkkariin
Käsilläseisova konsultti
Turkulaisten rakastama Tomi

Lue myös

Earth Hour Turun tiedepuistossa

Earth Hour Turun tiedepuistossa

Turun Teknologiakiinteistöt osallistuu ilmastonmuutoksen torjumiseksi järjestettävään Earth Hour -tapahtumaan sammuttamalla mainos- ja ulkovalot Turun tiedepuistossa lauantaina 24.3.2018 klo 20.30-21.30. Valot sammuvat BioCitystä, DataCitystä, ElectroCitystä, ICT-Citystä, PharmaCitystä ja TriviumCitystä. Lisäksi ulkovalot sammutetaan Turun keskustassa...

Lue artikkeli
Uutinen
Lounaalla Turun tiedepuistossa: vetoava Kembuz Cafe

Lounaalla Turun tiedepuistossa: vetoava Kembuz Cafe

Lähdimme pitkästä aikaa testaamaan lounaita Turun tiedepuistossa ja kohteeksi valikoitui Hämeenkadulle viime kesänä avautunut Kembuz Cafe. Testaajiksi lähteneillä Ullalla ja Terhillä ei kummallakaan ollut kokemusta Kembuz Cafesta ennen testilounasta, joskin kehuja paikasta oli molempien korviin kantautunut.

Lue artikkeli
Blogi
Hockey Nightin Mikko ei kaipaa telkkariin

Hockey Nightin Mikko ei kaipaa telkkariin

?Tämän viikon vastaantulija tavattiin ICT-Cityssä, jossa hän oli pitämässä videokurssia.

Lue artikkeli
Blogi