Viikon vastaantulija Kari vaihtoi rockbändin yrittäjyyteen

Viikon vastaantulija Kari vaihtoi rockbändin yrittäjyyteen

Heippa! Kuka olet ja mitä teet täällä?

– Olen Kari, MindFit Consultingin perustaja ja omistaja. Pidän toimistoa täällä Triviumilla, koska arvostan sekä hyvää työympäristöä että hienoa näköalaa. Nyt seuraavan parin viikon sisällä toimisto siirtyy kuitenkin PharmaCityyn, mikä tarkoittaa, että joudun luopumaan näköalasta. PharmaCityssä olen kuitenkin lähempänä keskustaa ja siellä on enemmän ruokapaikkoja lähellä.

Miten MindFit on saanut alkunsa?

– MindFit on toiminut vuodesta 2003. Olin töissä Helsingin pörssin kehityspäällikkönä, kun päätin perustaa oman yrityksen. Otin lopputilin ja vuodesta 2004 olen ollut päätoiminen yrittäjä. Ajatus yrityksen perustamisesta lähti omista kokemuksista. Vedin edellisessä työpaikassani erilaisia projekteja, johdin tiimejä ja tein rekrytointeja. Huomasin, että suurin haaste firmoilla on löytää oikeat henkilöt oikeaan paikkaan.

Jokaisessa yrityksessä on muutama avainhenkilö, joiden puoleen aina käännytään. Tällaisten henkilöiden löytäminen ja saaminen oikeaan asemaan on aina haasteellisinta. Olen koulutukseltani tietotekniikan insinööri ja filosofian maisteri kognitiotieteestä, joten päätin yhdistää nämä ja kehittää kokonaan uudenlaisen menetelmän, jolla testata työnhakijoita. Tällä menetelmällä voidaan varmistaa työnhakijan todellinen osaaminen.

Muuttaessani Turkuun ja perustaessani MindFitin, jouduin valitsemaan paitsi säännöllisen palkkatyön ja yrittäjyyden välillä, myös yrityksen ja rockbandin välillä. Bändi oli silloin yksi tuottaja Edu Kettusen kärkihankkeita ja oma roolini oli tehdä biisit ja laulaa. Soitin taustalla myös kitaraa.

MindFit on siis rekrytointifirma?

– Teemme kompetenssipohjaista henkilöarviointia ja sen lisäksi toimimme myös headhuntereina. Kun saamme yritykseltä toimeksiannon, etsimme tehtävään sopivat hakijat, jotka haastatellaan ja testataan. Tämän jälkeen valittu henkilö voidaan rekrytoida joko suoraan yritykseen tai hänet palkataan meidän kauttamme, jolloin toimimme alihankkijana.

Periaatteena on, että vain onnistuneista rekrytoinneista laskutetaan. Rekrytointi on onnistunut silloin, jos työntekijä jää yrityksen palvelukseen vielä koeajan jälkeenkin.

Rekrytoitteko kaikille aloille?

– Tällä hetkellä pääaloinamme ovat IT- ja finanssiala ja erityisesti niiden asiantuntija- ja johtosektori. Tulevaisuudessa laajennamme myös terveydenhuoltoon. Terveydenhuoltopuoli toimii jatkossa nimellä Suomen mieli & terveys. Meille on tärkeää, että meillä itsellämme on osaamista niiltä aloilta, joille rekrytoimme.

Millaisia ihmisiä yritykset tällä hetkellä etsivät?

– Tällä hetkellä kaivataan niin täsmäosaajia kuin kaiken hallitsevia, niin sanottuja full stack -osaajiakin. Täsmäosaajia haetaan usein tiettyyn projektiin, jolloin työntekijä halutaan saada tuottamaan nopeasti. Tällainen rekrytointi on usein lyhytnäköistä ja se on korostunut nyt erityisesi laman aikana.

Full stack -osaajan taas pitäisi hallita kaikki. IT-puolella odotetaan tällaisen työntekijän osaavan niin käyttöliittymät, grafiikat kuin serveripuolenkin. Tällainen haku on usein yliampuvaa ja vaatimukset liian laajat. Olen ottanut tavaksi sanoa suoraan yritykselle, kun vaatimukset ovat mahdottomat.

Entä tulevaisuus?

– Tähän asti MindFitin kasvattaminen ei ole ollut minulle itsetarkoitus, sillä olen tehnyt töiden ohessa myös väitöskirjaa kognitiotieteistä. Olen kiinnostunut siitä, miten ihmisten asiantuntijuus kehittyy ja väitöskirjassa pystyn yhdistämään sekä psykologian opintoja että insinööritiedettä.

Olen myös perustanut YardMate-nimisen palveluverkoston, joka on tarkoitettu telakan alihankkijoille. Se toimii osoitteessa yardmate.fi. YardMaten kautta yritykset voivat tarjota palvelujaan telakalle ja sen kautta on mahdollista myös ostaa palveluita suoraan. Tällä hetkellä verkostossa on mukana jo parikymmentä yritystä ja kokonaisliikevaihto on 50–100 miljoonaa.

Lisäksi meille on vuosien saatossa kertynyt eri alojen osaajia niin, että järjestämme pyynnöstä myös IT- alan, liiketoiminnan kehityksen ja finanssipuolen koulutuksia.

Lue myös

Kinnarps muutti BioCityyn

Kinnarps muutti BioCityyn

Kalustetoimittaja Kinnarps muutti BioCityyn vuodenvaihteessa. Alkuvuoden aikana BioCityn aulaan on noussut myös yrityksen showroom. Työympäristöratkaisuja esittelevä myyntinäyttely on otettu innostuneesti vastaan, ja uudet Fields-malliston kohtaamispisteet ovat olleet aktiivisessa käytössä keskustelu- ja palaveripaikkoina.

Lue artikkeli
Uutinen
Nordean markkinakatsaus: kohti ääretöntä ja sen yli

Nordean markkinakatsaus: kohti ääretöntä ja sen yli

Aloita aamusi markkinakatsauksella! Teknologiakiinteistöt ja Nordea tarjoavat mahdollisuuden ajankohtaiseen markkinakatsaukseen, kun Nordean pääanalyytikko Pasi Sorjonen kertoo Skypen välityksellä maailmantalouden tilanteesta ja tulevaisuudesta aiheena ”Kohti ääretöntä ja sen yli.”

Lue artikkeli
Tapahtuma
Aucor muutti ElectroCityyn

Aucor muutti ElectroCityyn

Verkkosivustojen ja -palveluiden toteuttaja Aucor Oy muutti ElectroCityyn vuodenvaihteessa. Yrityksen sadan neliömetrin tilat sijaitsevat sisäpihan päädyssä toisessa kerroksessa. Tila on vanhaa tehdaskiinteistöä, mistä muistuttaa enää tavanomaista korkeampi huonekorkeus. Aucorilla on käytössään iso avotyötilan lisäksi erillisiä työhuoneita sekä...

Lue artikkeli
Uutinen