Viikon vastaantulija Leo viihtyy luonnossa ja avokonttorissa

Viikon vastaantulija Leo viihtyy luonnossa ja avokonttorissa

Hei, kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Leo ja työskentelen hankekoordinaattorina Arkealla laatu- ja kehitystiimissä. Vastuualueenani on ympäristösuunnittelu.

Miten olet päätynyt tänne?
Tulin tänne harjoittelijaksi tammikuussa 2016. Opiskelin ammattikorkeakoulussa kestävän kehityksen koulutusohjelmassa, kun bongasin koulun alumniyhteisön Facebook-ryhmästä ilmoituksen harjoittelupaikasta. Huomasin ilmoituksen kaksi minuuttia sen jättämisen jälkeen ja laitoin heti viestiä. Olin työhaastattelussa perjantaina ja maanantaina aloitin työt eli kaikki tapahtui todella nopeasti. Harjoittelun jälkeen jäin tänne kesätöihin ja sen jälkeen sain parin vuoden työsopimuksen.

Miten olet viihtynyt?
Olen viihtynyt todella hyvin. Ehdin olla hetken Arkean vanhoissa tiloissa Linnankadulla ennen kuin muutimme tänne ElectroCityyn. Linnankadulla kaikilla oli omat toimistot, mutta täällä työskentelen avokonttorissa ja koska olen melko sosiaalinen, se sopii minulle paremmin. Täällä tilat ja laitteet toimivat ja työympäristö on mukava.

Millaisia työpäiväsi ovat?
Minulla on oikeastaan kahdenlaisia työpäiviä. On sellaisia, jotka vietän toimistolla ja sellaisia, joilla kierrän kentällä. Toimistopäivinä käytän aikaa suunnitteluun sekä käyn läpi dataa. Kentällä taas käyn kohteissa ihmisten kanssa konkreettisesti läpi esimerkiksi sitä, mitä ympäristötavoitteiden eteen pitäisi tehdä.

Oletko jo päässyt viettämään kesälomaa?
Juu, palasin töihin viime viikolla. Loma oli oikein onnistunut sekoitus perhettä, ystäviä ja mökkeilyä. Parasta oli 30 kilometrin vaellus Kolilla. Olimme reissussa kolme päivää ja keskimmäiselle päivälle osuivat kaatosateet. Jouduimme hieman muuttamaan suunnitelmia, jotta pääsimme laavun sijaan autiotupaan yöksi ja saimme varusteet kuivattua. Silloin se harmitti, mutta näin jälkikäteen jo naurattaa.

Onko suunnitelmia loppukesälle?
Ei kummempia. Varmaan käyn tekemässä vielä yhden yön retken Kurjenrahkaan, mutta muuten koetan käynnistellä syksyä ja orientoitua taas töihin.

Ilmeisesti luonto ja ympäristö ovat sinulle tärkeitä. Ovatko ne olleet aina?
Ympäristöasiat kirkastuivat minulle vasta aikuisena. Pääsin lukion jälkeen opiskelemaan Tampereelle kansainvälistä liiketoimintaa, mutta huomasin nopeasti, ettei se ole minun juttuni. Muutin takaisin kotikaupunkiini Jyväskylään ja työskentelin hetken aikaa pienessä luomukaupassa, kunnes löysin Turun Ammattikorkeakoulusta kestävän kehityksen koulutusohjelman ja hain. Pääsin sisään rimaa hipoen, mutta sillä tiellä olen yhä.

Aiotko jäädä Turkuun vai kaipaatko takaisin Keski-Suomeen?
Olen viihtynyt täällä nyt viisi vuotta, mutta en ole suunnitellut tulevaisuutta sen pidemmälle. Minulla on vielä vuoden verran jäljellä nykyistä pestiä ja katson rauhassa, miten asiat sen jälkeen muotoutuvat.

Lue myös

Viikon vastaantulija Päivi on Fujitsun Turun toimiston äitihahmo

Viikon vastaantulija Päivi on Fujitsun Turun toimiston äitihahmo

Hei, kuka olet ja mitä teet täällä TriviumCityssä?

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulijalle Turku Science Park on tuttu alue

Viikon vastaantulijalle Turku Science Park on tuttu alue

Viikon Vastaantulija löytyy tällä kertaa BioCityn edestä.

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulija Heta hoitaa kesällä TriviumCityn aulapalvelua

Viikon vastaantulija Heta hoitaa kesällä TriviumCityn aulapalvelua

Hei, kuka olet ja mitä puuhaat täällä?

Lue artikkeli
Blogi