Viikon vastaantulija tekee aikamatkailusta totta

Viikon vastaantulija tekee aikamatkailusta totta

Viikon vastaantulija löytyy PharmaCityn kolmoskerroksesta, Turku Game Labin Hive-yhteisöstä. Kaapo Seppälä on juuri tiloihin muuttaneen CTRL Entertainmentin myyntimies.

Heippa! Mitä kuuluu?
 Kuuluu tosi hyvää! Meillä on muutto käynnissä. Saatiin juuri täältä Hiveltä tilat, viime viikolla tuotiin kalusteet ja seuraavaksi tuodaan laitteistot.

Mitä te teette?
Teemme lisätyn todellisuuden sovelluksia ensisijaisesti kulttuurimatkailuun. Moniin historiallisesti merkittäviin paikkoihin tai museoihin voi lisätyn todellisuuden avulla luoda kokemuksen, jossa ihminen voi nähdä sekä olla kontaktissa ihmisiin tai asioihin, joita ei fyysisesti ole  olemassa. Teemme siis digitaalisia informaatiokerroksia, paikkoihin ja esineisiin. Yksinkertaisimmillaan tämä informaatio voi olla esimerkiksi esineeseen liittyvää tietoa, laajemmat sovellukset ovat vaikkapa vuorovaikutteisia seikkailuja museon sisällä.

Ensisijaisesti asiakkaitamme ovat kulttuurimatkailukohteet, mutta koska hallitsemme hyvin kehityspuolen, teemme myös muita visualisointiprojekteja esim teollisuudelle. Lisäksi julkaisemme urheilutapahtumiin kuten ralleihin liittyviä tapahtumasovelluksia katsojille. Näissäkin AR vahvasti mukana. Olemme myös keksineet aikakoneen: teemme vanhoista valokuvista 3D-ympäristöjä joissa käyttäjä pääsee liikkumaan virtuaalitodellisuuden avulla.

Kauanko olette olleet olemassa?
Firma on ollut olemassa joitakin vuosia mutta AR-liiketoiminta alkoi 2016. Turun yliopistolla on lisätyn todellisuuden tutkimusryhmä ja tämä on siitä syntynyt spin off. Mukaan on kuitenkin tarttunut matkan varrelta myös muuta porukkaa Pohjoismaista.  Kesällä 2015 tutkimusryhmämme toteutti yleisön kokeiltavaksi lisätyn todellisuuden pelin, Luostarinmäki-seikkailun ja tällä hetkellä tutkimusryhmän tuotoksiin voi tutustua Turun tuomiokirkossa, jossa pääsee tutustumaan reformaatioon AR-sovelluksen avulla.

Olette juuri muuttaneet tänne PharmaCityn Hiveen, millainen on ensivaikutelmanne paikasta?
Täällä on paljon nuoria yrityksiä lähellä toisiaan, mikä toivottavasti johtaa yhteistyöhön ja sitä kautta on mahdollisuus lähteä toteuttamaan isompia projekteja. Devausosaamisemme on ollut hyvin kysyttyä.

Onko sovelluksianne tällä hetkellä mahdollista päästä kokeilemaan?
Kyllä. Sovelluskaupoista löytyy muun muassa turkulaisen simulaattoriyrityksen tiloja esittelevä Aboa Mare 360-sovellus joka tukee Gear VR-laitteistoa.. Repovesi360-sovelluksessa pääsee puolestaan tutustumaan Repoveden kansallispuistoon 360 asteen kuvien ja videoiden avulla. Lisäksi julkaisemme rallitapahtumien yhteydessä niihin liittyviä sovelluksia.

Lue lisää lisätystä todellisuudesta, aikamatkailusta ja CTRL Entertainmentista täältä!

Lue myös

Viikon vastaantulija Matilda antaa vinkkinsä aloittelevalle kuntoilijalle

Viikon vastaantulija Matilda antaa vinkkinsä aloittelevalle kuntoilijalle

Hei, kuka olet ja mitä teet täällä Triviumissa? Olen Matilda Virtanen ja työskentelen Elixia Triviumin asiakaspalvelussa. Huolehdin asiakkaista ja pidän kuntosalin tilat puhtaina. Elixiassa on aina asiakkaille hyvä vastaanotto sekä siistit salit treenata. En ole vielä ohjannut täällä tunteja, mutta pitäisin mielelläni Les Mills -tunteja tai joogaa. Les...

Lue artikkeli
Blogi
China Jade - DataCityn kiinalainen ravintola

China Jade - DataCityn kiinalainen ravintola

DataCityn kiinalainen ravintola China Jade on monen suosikkilounasravintola Turku Science Parkin alueella. Testilounaalle lähtivät Marko, Maaria ja Noora, joista kahdelle viimeksi mainituista käynti China Jadessa oli aivan ensimmäinen. Marko on lounastanut ravintolassa useasti vuosien varrella.

Lue artikkeli
Blogi
Yrityskylä muutti ElectroCityyn

Yrityskylä muutti ElectroCityyn

Yrityskylä Varsinais-Suomi muutti Turun keskustasta Science Parkin alueelle vuodenvaihteessa. Yrityskylän reilu 480 neliömetrin tilat sijaitsevat ElectroCityn katutasossa. Kuudesluokkalaisia varten tilaan on pystytetty 17 yrityksen ja keskusaukion muodostama pienoiskaupunki. Tila on kevätlukukaudella 2017 myös yhdeksäsluokkalaisten käytössä. Yrityskylä...

Lue artikkeli
Uutinen