Tova muuntuu sairaanhoitajasta farmaseutiksi

Tova muuntuu sairaanhoitajasta farmaseutiksi

Tämän viikon vastaantulija bongattiin BioCityn aulasta opiskelemasta kemiaa.

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Tova Malén ja opiskelen ensimmäistä vuotta farmasiaa Åbo Akademissa. Farmasian yksikkö sijaitsee täällä BioCityssä, jossa on myös paljon muita luonnontieteiden oppiaineita.

Kuinka viihdyt Turussa ja mitä teet vapaa-ajalla?
Olen kotoisin Tammisaaresta ja muutin Turkuun kaksi vuotta sitten. Viihdyn täällä erittäin hyvin. Asun keskustassa jokirannassa ja olen kiinnostunut taiteesta. Vapaa-ajalla maalaan ja piirrän sekä lenkkeilen.

Miltä opiskelu on tähän mennessä vaikuttanut?
Todella kiinnostavalta! Olen aikaisemmin opiskellut sairaanhoitajaksi ja nyt olen vaihtamassa alaa farmaseutiksi. Opiskelut alkoivat kolme viikkoa sitten ja tuntuvat hyviltä, olen todella motivoitunut.

Puhuvatko turkulaiset ruotsia?
Vaikuttaa siltä, että täällä on paljon enemmän ruotsinkielisiä ihmisiä kuin Helsingissä. Turussa liikkuessani kuulen usein ruotsia, mutta toki myös suomea. Tammisaari sen sijaan on lähes kokonaan ruotsinkielinen. Ymmärrän suomea, mutta en osaa puhua sitä. Muutettuani Turkuun olen kuitenkin tullut paljon varmemmaksi suomen kielen taitoni suhteen. Haluaisin oppia lisää ja koen, että helpointa se olisi täysin suomenkielisessä ympäristössä.

Täydennä lausetta: Jos minä saisin päättää…
…ihmiset eivät välittäisi niin paljon siitä mitä muut ajattelevat ja tekevät. Tämä on elämänfilosofiani, jota yritän itse noudattaa vaikkei se aina olekaan niin helppoa. Toivon, että ihmiset voisivat tuntea itsenä vahvaksi ja kaikilla olisi sisäinen motivaatio.

Onko sinulle jo ehtinyt muodostua jotakin suosikkipaikkaa täällä Science Parkissa?
En tunne vielä juurikaan paikkoja, sillä olen ollut vasta BioCityssä ja ICT-Cityssä. Tällaiset istumapaikat ovat kivoja ja pidän siitä, että BioCityssä on avointa ja ilmavaa.

Kiitos haastattelusta Tova ja hauskaa viikonloppua!

Myös heidät tavattiin BioCityssä:
Viikon vastaantulijalle Turku Science Park on tuttu alue
Viikon vastaantulijan, Jonnin, elämässä jalkapallo on ykkönen
Anniina ja Alexandra pitävät Puuhaparkin monipuolisesta toiminnasta

 

 

Lue myös

Maailmanmatkaajasta palvelumuotoilijaksi

Maailmanmatkaajasta palvelumuotoilijaksi

Tämän viikon vastaantulija kohdattiin ElectroCityn rappukäytävässä.

Lue artikkeli
Blogi
Mitä kuuluu vuokrauksille, Julia?

Mitä kuuluu vuokrauksille, Julia?

Onko ollut kiireinen alkusyksy? Todellakin. Elokuun aikana tilakyselyitä tuli ennätyksellisen paljon, 34 kappaletta, kun yleensä kyselyitä tulee noin 20 kuukaudessa. Yhteensä tiloja tiedusteltiin elokuussa reilun 1400 neliömetrin edestä. Syyskuun loppuun mennessä odotamme saavamme yksittäisiä tilatarpeita ratkaistua, jonka jälkeen tiedämme tarkemmin missä...

Lue artikkeli
Blogi
Sporttia parhaalla paikalla: Lätkäilta 11.10.

Sporttia parhaalla paikalla: Lätkäilta 11.10.

Kiinnostaako jääkiekko hyvässä seurassa? Etsitkö uusia yhteistyökumppaneita? Tervetuloa Turun Teknologiakiinteistöjen, TUTO Hockeyn ja FC Interin järjestämään Sporttia parhaalla paikalla -lätkäiltaan 11.10.! Ilta alkaa seurustelulla sekä joukkueiden kuulumisilla ja huipentuu Mestisotteluun TUTO Hockey - Kokkolan Hermes Marli Areenalla.

Lue artikkeli
Tapahtuma