Viikon vastaantulijan, Jonnin, elämässä jalkapallo on ykkönen

Viikon vastaantulijan, Jonnin, elämässä jalkapallo on ykkönen

Hei, kuka olet ja mitä puuhaat?

Olen Jonni Peräaho ja pelaan jalkapalloa TPS:n edustusjoukkueessa. Muutin Turkuun Uudestakaupungista viisi vuotta sitten jalkapallon vuoksi. Opiskelen myös Turun ammattikorkeakoulussa Lemminkäisenkadulla liiketaloutta. Jalkapallo on elämässäni tällä hetkellä kuitenkin ykkönen. On hyvä, että voin pelaamisen ohella suorittaa opintojani.

Miksi olet valinnut lajiksesi juuri jalkapallon?

Aloitin sekä jalkapallon että jääkiekon pelaamisen jo viisivuotiaana. Puolet huoneeni seinistä oli lätkäjulisteiden peitossa ja puolet jalkapallojulisteiden. Jalkapallo vei kuitenkin mukanaan, sillä tykkäsin siitä enemmän.

Mikä jalkapallossa on parasta?

Voittaminen on tietysti aina kivaa, ja pidän myös lajin yhteisöllisyydestä. Joukkue on oma pieni yhteisönsä, jossa on omat toimintatavat ja normit niin kuin missä tahansa työyhteisössä. Kun samojen naamojen kanssa pyörii kolmekin vuotta, tulee fiilis, että olemme vähän kuin uusioperhe.

Millainen on hyvä joukkuehenki ja mitä ominaisuuksia jalkapalloilijalta vaaditaan?

Hyvähenkisessä joukkueessa kunnioitetaan kaikkia, ollaan rehellisiä ja avoimia. Asioista pystytään puhumaan ja uskalletaan sanoa suoraan. Kun annat kunnioitusta, niin sitä yleensä myös saat. Fyysisyyden ja teknillisyyden lisäksi jalkapalloilijan pitää pystyä toimimaan ihmisten kanssa, olla sanavalmis ja kommunikointikykyinen.

Miten kausi on alkanut?

Viimeiset kolme vuotta on mennyt vähän samalla kaavalla eli ensimmäiset pelit ovat menneet heikosti ja sen jälkeen ollaan parannettu. Alkukausi oli nytkin hieman kivinen, mutta sitten pääsimme neljän pelin voittoputkeen. Seuraava ottelu on Veritas Stadionilla perjantaina 30. kesäkuuta, kun vastassa on KPV.

Kannatatko itse jotain jalkapallojoukkuetta?

En varsinaisesti laske itseäni kannattajaksi, mutta sympatiani ovat Manchester Unitedin puolella, ja on kiva nähdä joukkueen onnistumisia. Seuraan myös mielenkiinnolla vanhan kotikaupunkini joukkueen, Uudenkaupungin pallokerhon, pelejä.

Millaisia unelmia tai tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Unelmani on pystyä pelaamaan jalkapalloa ammatikseni niin kauan kuin se on mahdollista. Haluan katsoa tämän kortin loppuun asti ja panostaa täysillä.

Mitään erityisiä suunnitelmia en ole lähitulevaisuutta ajatellen tehnyt, sillä meillä on kesäaikana tavallisesti yksi peli viikossa. Pitempiä vapaita ei siis ole kesällä tiedossa. Vapaa-ajallani lähinnä vaan rentoudun tai saatan käydä pelaamassa golfia.

Lue myös

Kesä Turku Science Parkissa

Kesä Turku Science Parkissa

Vaikka Turku Science Parkin alue alkaa hiljentyä kesän viettoon juhannuksen jälkeen, alue tarjoaa ruokaa ja juomaa kesää töiden parissa viettäville myös heinäkuussa.

Lue artikkeli
Uutinen
Viikon vastaantulijat myyvät taidetta yrityksille ja ihan tavallisille ihmisille

Viikon vastaantulijat myyvät taidetta yrityksille ja ihan tavallisille ihmisille

Toukokuun alussa SparkUpille muuttaneen Demosarte Oy:n toimisto pistää silmään, sillä seinille on ripustettu tauluja, niin suuria kuin pieniäkin.

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulijan kesäsuunnitelmiin kuuluvat Puuhamaa ja Korkeasaari

Viikon vastaantulijan kesäsuunnitelmiin kuuluvat Puuhamaa ja Korkeasaari

Moikka! Kuka olet ja mitä teet täällä?

Lue artikkeli
Blogi