Viisi tiukkaa kysymystä Julialle ja Helelle – haittaako ketään, vaikka työpaikka näyttäisi murjulta?

Viisi tiukkaa kysymystä Julialle ja Helelle – haittaako ketään, vaikka työpaikka näyttäisi murjulta?

Voiko toimitila lisätä työhyvinvointia? Haittaako ketään, vaikka työpaikka näyttäisi murjulta ja sijaitsisi keskellä ei-mitään? Kysyimme mitä mieltä Teknologiakiinteistöjen asiakkuusjohtaja Julia Skovbjerg ja palvelujohtaja Hele Kaunismäki asiasta ovat.

Onko samantekevää missä ja minkä näköisissä puitteissa töitään tekee?
– Riippuu varmasti paljon toimijasta, minkälainen painoarvo toimitilalla, ympäristöllä ja palveluilla on. Meidän asiakkaillemme nämä ovat tärkeitä asioita. Tilan halutaan edustavan brändiä, houkuttelevan työntekijöitä sekä sijaitsevan siellä, missä muutkin ovat, valottaa Julia.

Nykypäivän trendi ovat monitilaympäristöt, joita työntekijät oikeasti vihaavat. Miten voitte varmistua, että työskentely niissä toimii?
– Valtaosa tiloistamme todellakin on monitilaympäristöjä, sillä ne mahdollistavat hyvin erilaisen työskentelyn toimiston eri osissa, mutta eivät käyttäjät niitä suinkaan vihaa – päinvastoin! Tilat suunnitellaan ja saneerataan aina tarkasti käyttäjien tarpeiden perusteella. Suunnittelussa huomioidaan akustiikka, valaistus, erilaiselle työskentelylle tarkoitetut tilajaot sekä taukotila. Lisäksi panostetaan siihen, että henkilöstö ottaa tilat omakseen sekä ymmärtää tilojen tarkoituksen ja potentiaalin, Julia jatkaa.

On huomattavasti mukavampaa, kun on joku, jonka kanssa jutella kahvitauolla tai lähteä vaikka bisselle suoraan töistä.

No mutta ainakaan tulevaisuudessa kukaan ei halua työskennellä toimistossa, koska kaikki ovat freelancereita, aina on korona ja silloinkin kun ei ole, on mukavampi mennä kahvilaan. Mitäs siihen sanotte?
 Meistä on hyvä, että freelancerit ja uudet työmarkkinoille tulevat sukupolvet haastavat totuttuja työskentelyn muotoja ja odottavat myös tiloilta enemmän kuin heidän vanhempansa. Jos näin ei olisi, työskentelisimme varmaan kaikki kahdeksankymmentäluvun röökiltä haisevissa koppikonttoreissa, nauraa Hele.

– Etenkin freelancereiden heittämään haasteeseen vastaa coworking-tila Werstas, joka tarjoaa helpon ja edullisen tavan päästä osaksi työyhteisöä. Yhteisö on myös se, mikä kahvilassa tai kotona työskennellessä jää uupumaan – on huomattavasti mukavampaa, kun on joku, jonka kanssa jutella kahvitauolla tai lähteä vaikka bisselle suoraan töistä. Ja mitä koronaan tai muihin tarttuviin tauteihin tulee, on Werstas kätevä myös siitä syystä, että sieltä pääsee tarvittaessa nopeasti pois, koska irtisanomisaika on vain kuukauden mittainen, Hele jatkaa.

Teknologiakiinteistöjen toimiston viherseinä

Eli ovatko omat toimitilat pian historiaa, kun kaikki työskentelevät yhteisöllisissä työtiloissa? 
– Kaikki tuskin haluavat luopua omista brändin mukaisista tiloistaan, mutta uskomme, että tulevaisuudessa yritykset ottavat oman toimiston rinnalle jäsenyyksiä yhteisöllisiin työtiloihin. Niiden avulla kiinteät kulut laskevat, kun tarvittaessa työtä voidaan tehdä Werstaasta käsin eikä omia neuvottelutiloja enää tarvita. Vaihteleva työympäristö myös virkistää ja edesauttaa oivallusten syntymistä. Mahdollisuus solmia verkostoja oman työyhteisön ulkopuolella avaa niin ikään uusia ovia ja näkökulmia, Julia sanoo.

Viimeistään korona osoitti, että kaipaamme ihmisiä ja haluamme olla siellä missä muutkin.

Summa summarum, voiko toimitila lisätä työhyvinvointia?
– Varmasti. Huolellisesti suunnitellut tilat edistävät tuloksiin pääsemistä, mikä taas motivoi ja auttaa jaksamaan. Myöskään yhteisön ja lähipalveluiden roolia ei voi liikaa korostaa – viimeistään korona osoitti, että kaipaamme ihmisiä ja haluamme olla siellä missä muutkin, Hele päättää.

Werstas Paratiisi

Lue myös

Tiedepuiston pysäköinti uudistuu

Tiedepuiston pysäköinti uudistuu

Teknologiakiinteistöissä siirrytään kokonaan Taskuparkki-sovelluksen käyttöön myös sopimuspysäköinnin osalta. Yhtenäisellä toimintatavalla toivotaan helpompaa liikkumista alueella.

Lue artikkeli
Uutinen
ElectroCity pysyy edelleen suljettuna

ElectroCity pysyy edelleen suljettuna

ElectroCityn katolla keskiviikkona 17.6. syttyneen tulipalon aiheuttamien vahinkojen selvitys jatkuu yhä.

Lue artikkeli
Uutinen
RunFest peruuntuu

RunFest peruuntuu

Päivitetty 3.8.2020

Lue artikkeli
Tapahtuma