Vuoden suurin vuokraus: LG Turkuun

Vuoden suurin vuokraus: LG Turkuun

Eteläkorealainen viihde-elektroniikan, kodintekniikan sekä langattoman viestinnän ratkaisujen toimittaja LG Electronics on avannut tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen Turku Science Parkiin. Uusi tutkimuskeskus keskittyy 5G-radiotekniikan ratkaisuihin ja niihin soveltuvien integroitujen radiopiirien suunnittelemiseen. Keskus tekee tutkimusta myös muilla kasvavilla teknologia-alueilla, kuten esineiden internet ja älykodit.

– Etsimme jatkuvasti mahdollisuuksia laajentaa vahvuuksiamme langattoman teknologian tutkimus- ja tuotekehitystyössä, jossa meillä on entuudestaan pitkät perinteet sekä olemassa olevaa vahvaa osaamista, sanoo Skott Ahn. – Turun yksikön osaaminen tulee olemaan erittäin tärkeää siirtyessämme 5G-verkkojen ja esineiden internetin aikaan. Olemme hyvin ylpeitä siitä, että Suomen yksikkö on nyt osa tutkimus- ja tuotekehitysverkostoamme.

LG Electronics valitsi Turun uuden yksikön sijainniksi, koska alueelta löytyy kansainvälisen tason asiantuntijuutta radiotekniikassa ja siellä on jo pitkään toiminut langattomaan tiedonsiirtoon erikoistunutta teollisuutta. LG suunnittelee pitkäjänteistä investointia Turun yksikköönsä.

– LG Electronicsin päätös avata tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö Turkuun on loistava uutinen kaupungille, sanoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell ja toivottaa maailmanluokan teknologiayrityksen tervetulleeksi kaupunkiin. – Tulevaisuuden innovaatiot Turussa ovat riippuvaisia LG:n kaltaisten yritysten toiminnasta kaupungissamme. Toivomme pitkää ja hedelmällistä yhteistyötä LG Electronicsin kanssa.

LG:n uusi tutkimus- ja kehityskeskus sijaitsee ElectroCityssä, jota saneerataan parhaillaan Suomen monipuolisimmaksi ja innovatiivisimmaksi toimistokiinteistöksi. ElectroCityyn tulee kaikille käyttäjille yhteiset aulapalvelut, neuvottelutiloja sekä lähes 4000 neliömetrin coworking-tila, joka mullistaa tavan käyttää toimitiloja. Myös ElectroCityn julkisivu kokee täydellisen muodonmuutoksen.

– Kyseessä on yksi Turun Teknologiakiinteistöjen vuoden suurimmista vuokrauksista ja se on osa yhtiön menestyksellistä tarinaa. LG:n sijoittuminen Turku Science Parkiin osoittaa Rolls-Roycen ja Valmetin sijoittumispäätösten tapaan, että valitsemamme konsepti sekä alue todella toimivat ja vetävät puoleensa, sanoo Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.


LG:n uusi tutkimus- ja tuotekehityskeskus sijaitsee ElectroCityssä, jota saneerataan parhaillaan
Suomen monipuolisimmaksi ja innovatiivisimmaksi toimistokiinteistöksi.

Lue myös

Opastamista oppimassa

Opastamista oppimassa

Jokainen meistä on useinkin ollut tilanteessa, jossa pitää tuntemattomasta paikasta löytää jokin tietty ihminen, tila tai palvelu. Miten sinne löytää, millä kulkupelillä mennä ja minne sen mahdollisesti saa pysäköityä? Sitten vielä se viimeinen silaus: mikä ovi avata, mihin suuntaan kääntyä ja missä se hissikin oikein on?

Lue artikkeli
Blogi
Maija ja Emmi

Maija ja Emmi

Keitä olette ja millä asioilla liikutte?

Lue artikkeli
Blogi
Pyjama Films muutti Datakulmaan

Pyjama Films muutti Datakulmaan

Animaatiostudio Pyjama Films muutti Datakulmaan elokuussa. Yritys perustettiin kuluvan vuoden alkupuolella, ja studio löysi 60 neliömetrin toimitilat Datakulman toisesta kerroksesta.

Lue artikkeli
Uutinen