Werstas, pirteä puolivuotias

Werstas, pirteä puolivuotias

Paljon on jo ehtinyt tapahtua sen jälkeen, kun ElectroCityssä sijaitseva yhteisöllinen työtila Werstas avautui marraskuussa 2015. Asiakkaat ovat asettautuneet uusiin tiloihin: toiset muuttivat heti marraskuussa, toiset tulivat kuluvan vuoden puolella. Myös mobiiliasiakkaat eli ilman omaa työhuonetta olevat ovat löytäneet Werstaan: heitä näkee työskentelevän yhteisissä tiloissa sekä neukkareissa asiakastapaamisissa. Tähän Werstas onkin omiaan: paikka, jonne kutsua asiakkaita ja pitää palavereja. Kohtaamispaikan lisäksi Werstas tarjoaa kahvin ja teen.

Arkisen ahertamisen lisäksi on Werstaassa ehditty tehdä myös muuta. Jokatorstaiset Werstas-treffit ovat koonneet werstaslaisia yhteen vapaamuotosen ja joskus jopa virallisemman ohjelman pariin. Tähän mennessä on kuultu yritysesittelyjä, pidetty workshop tulevaisuuden työelämästä, kuultu mitä kaikkea voi tehdä 360-videokuvaa taltioivalla kameralla ja paljon muuta. Myös alakerran SparkUpin väki on vieraillut treffeillä kertomassa kuulumisiaan.

Myös werstaslaiset itse ovat ottaneet tapahtumakahvilan omakseen. Siellä on järjestetty niin pikkujouluja, asiakastilaisuuksia, tapahtumia yhteistyökumppanien kanssa ja muuta mukavaa. Puitteet ovat kohdallaan, sillä istumapaikkoja riittää niin pöytien äärillä kuin portaikko-katsomossakin. Isolta näytöltä voi helposti esittää omaa materiaalia tai vaikka katsoa videoita.

Teknologiakiinteistöjen porukasta minua ja Mäenpään Markoa näkee eniten Werstaassa. Olemme Werstas-hostit eli juuri ne tyypit, jotka huolehtivat käytännön asioista Werstaassa ja kehittävät sitä parhaaksi mahdolliseksi. Meille saa antaa palautetta ja nykäistä hihasta, kun jokin asia askarruttaa. Meidän kauttamme tiloihin pääsee myös tutustumaan.

Olen myös itse kokeillut werstaslaisille tarjottavia palveluita, jotta osaisin paremmin kuvata mitä kaikkea on tarjolla. Werstaassa työskentelyn lisäksi olen joogannut ja venytellyt Aurajoogan opastuksella harrastetilassa. Olen lämmittänyt testimielessä myös infrapunasaunan työkavereiden kanssa. Kun kaatosade yllätti pyöräillessä työmatkalla, sain kastuneet vaatteet kätevästi kuivumaan pukuhuoneen kuivauskaappiin. Kotiin lähtiessä oli mukavaa pukea kuivuneet varusteet ylle.

Werstaan kolmas osa valmistuu kesäkuun lopulla, kun yhteensä 1000 neliötä lisää tulee käyttöön. Werstaan kolmas maailma on teemaltaan viileän vaalea jääkausi. Sieltä odotan erityisesti työpistetilaa, jossa tulee olemaan toistakymmentä työpöytää tuoleineen open office -tyylisesti avoimessa tilassa. Siihen ei ole enää pitkä aika, sillä kaksi kuukautta menee nopeasti!

Ps. Kannattaa lukea myös Jarin bloggaus Werstaasta, kun työtila oli vasta avautunut.

Rentoa vappua!
Noora


Werstas-treffeillä oli tänään vapputunnelmaa!

Lue myös

Taidetta elektroniikkajätteestä – keräys alkaa 3.5.

Taidetta elektroniikkajätteestä – keräys alkaa 3.5.

Toukokuussa Turku Science Parkissa syntyy taidetta elektroniikkajätteestä, kun italialainen taiteilija Alessio De Marchi tulee taiteilijaresidenssille ICT-Cityyn. Vierailu liittyy businessfestivaali Shiftiin, jota varten De Marchi on kutsuttu Turkuun.

Lue artikkeli
Uutinen
Viikon vastaantulija: Jenni on tämän kevään ylioppilas

Viikon vastaantulija: Jenni on tämän kevään ylioppilas

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Jenni Korhonen ja olen oikeustieteilijöiden ainejärjestö Lexin valmennuskurssilla, joka järjestetään BioCityn Presidentti-auditoriossa.

Lue artikkeli
Blogi
Nordean online-konttori DataCityyn

Nordean online-konttori DataCityyn

Nordea avaa online-konttorin DataCityyn toukokuussa. Tuleva 344,5 neliömetrin pankkitila on remontoitu ja se sijaitsee DataCityn B-portaan kuudennessa kerroksessa.

Lue artikkeli
Uutinen