Wisiossa yhdistyvät opiskelu ja yrittäjyys

Wisiossa yhdistyvät opiskelu ja yrittäjyys

Turun ammatti-instituutin Lemminkäisenkadun yksikössä DataCityssä on avattu yrittäjyyden oppimisympäristö Wisio. Uudet tilat saneerattiin DataCityn A-portaan katutasoon, jossa ammatti-instituutilla onkäytössään yli 400 neliömetriä tilaa. Tilan arkkitehtisuunnittelun on toteuttanut Arosuo arkkitehdit.

Wisio on uudenlainen valmennusympäristö ammatillisen koulutuksen opiskelijoille, jossa voi tehdä yrittäjyyteen liittyviä projekteja, kehittää liikeideoita ja testata niitä käytännössä. Tila on tarkoitettu niin Turun ammatti-instituutin opiskelijoille, opettajille kuin ohikulkijoille. Siellä järjestetään yrittäjyysleirejä, erilaista pop-up-toimintaa, palvelutoimintaa ja opetushenkilökunnan valmennusta.

DataCityn katutasossa sijaitsevat Wision kahvila, ompelushoppi ja hyvinvointikeskus, jossa opiskelijat työskentelevät osana opintoja. Myös lastenhoitopaikka Puuhaparkissa BioCityssä on osa Wisiota, ja siellä työskentelee opiskelijoita yhdessä ohjaavien opettajien kanssa. Puuhaparkki on tarjoitettu yli 1-vuotiaille lapsille. Puuhaketki kesää kolme tuntia, mutta lapsi voi olla hoidossa myös lyhyemmän ajan. Puuhaparkissa järjestetään ohjattua tekemistä: satuhetkiä, teatteria, liikuntaa ja musiikkia. Tilassa voi myös järjestää lasten syntymäpäiviä erilaisilla teemoilla.Wisio tarjoaa opiskelijatyönä myös kampaamo- ja kosmetologipalveluja. Wisiossa tehdään muun muassa erilaisia hemmotteluhoitoja, hierontoja, manikyyrejä ja ripsien ja kulmien värjäyksiä.

Ompelushopissa vaatetusalan opiskelijat tarjoavat pienimuotoista korjauspalvelua. Siellä myydään myös opiskelijoiden tekemiä tuotteita, kuten kuvassa näkyviä vaatteita sekä erilaisia pussukoita, tyynyjä ja säilytyskoreja.

Turun ammatti-instituutti
Yrittäjyyden oppimisympäristö Wisio
Lemminkäisenkatu 14-18, Puuhaparkki Tykistökatu 6

Aukioloajat:
Hyvinvointikeskus ma–pe klo 8–16
Cafe Wisio ma–to klo 7.45 –18.30, pe klo 7.45 –16.30
Ompelushoppi ma–pe klo 10–14
Puuhaparkki ma 9–17, ti 11–17, ke 9–17, to 11–16.30, pe 11–16

 

Lue myös

Viikon vastaantulija tekee aikamatkailusta totta

Viikon vastaantulija tekee aikamatkailusta totta

Viikon vastaantulija löytyy PharmaCityn kolmoskerroksesta, Turku Game Labin Hive-yhteisöstä. Kaapo Seppälä on juuri tiloihin muuttaneen CTRL Entertainmentin myyntimies.

Lue artikkeli
Blogi
Yrityskylä muutti ElectroCityyn

Yrityskylä muutti ElectroCityyn

Yrityskylä Varsinais-Suomi muutti Turun keskustasta Science Parkin alueelle vuodenvaihteessa. Yrityskylän reilu 480 neliömetrin tilat sijaitsevat ElectroCityn katutasossa. Kuudesluokkalaisia varten tilaan on pystytetty 17 yrityksen ja keskusaukion muodostama pienoiskaupunki. Tila on kevätlukukaudella 2017 myös yhdeksäsluokkalaisten käytössä. Yrityskylä...

Lue artikkeli
Uutinen
Viikon vastaantulija Tuija nauttii Uittamon sinisistä hetkistä

Viikon vastaantulija Tuija nauttii Uittamon sinisistä hetkistä

Mauno TriviumCityn palvelupäällikön, Johannan, siirtyessä Mauno ElectroCityyn uusien haasteiden pariin, Triviumissa tiskin takana lounasaikaan häärii asiakkaille ennestäänkin tuttu Tuija Pietiläinen-Hevonkorpi. Tuija tunnetaan myös Uittamo paviljongin emäntänä kesäaikaan.

Lue artikkeli
Blogi