Yrityskylä muutti ElectroCityyn

Yrityskylä muutti ElectroCityyn

Yrityskylä Varsinais-Suomi muutti Turun keskustasta Science Parkin alueelle vuodenvaihteessa. Yrityskylän reilu 480 neliömetrin tilat sijaitsevat ElectroCityn katutasossa. Kuudesluokkalaisia varten tilaan on pystytetty 17 yrityksen ja keskusaukion muodostama pienoiskaupunki. Tila on kevätlukukaudella 2017 myös yhdeksäsluokkalaisten käytössä. Yrityskylä Yläkoulun pelipäiviä varten keskusaukio muuntuu globaalin kaupan ohjaamoksi. Kuudes- ja yhdeksäsluokkalaiset käyttävät tilaa vuorollaan.  

Yrityskylä on peruskoulun kuudensille ja yhdeksänsille luokille suunnattu työelämän ja yrittäjyyden oppimiskokonaisuus. Oppimisympäristö on kuin pienoiskaupunki: se on koululaisten oma yhteiskunta, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan ja saa palkkaa tekemästään työstä, sekä samalla toimii osana suomalaista yhteiskuntaa.

Yrityskylä Varsinais-Suomen toimintaa ElectroCityssä koordinoivat aluepäällikkö Pauliina Forsman ja aluekoordinaattori Heidi Hyytiä.

– Yrityskylätoiminnassa on mukana sekä valtakunnallisia että paikallisia yhteistyökumppaneita. Meillä on yhteensä 17 yritystä täällä Varsinais-Suomen Yrityskylässä. Yrityskylissä on aina mukana esimerkiksi pankki ja ruokakauppa sekä terveydenhoito- ja jätehuoltoyritys. Paikallisista yrityksistä edustettuina ovat muun muassa Turku Energia, OP, Raisio, Turkulainen, Lounais-Suomen Jätehuolto, Leipomo Rosten ja Anders Innovations, kertoo Forsman.

Kuudesluokkalaiset vierailevat Yrityskylässä yhden päivän, jonka aikana he tekevät työtä yrittäjänä ja ovat asiakkaina. Yhdeksäsluokkalaisten Yrityskylän oppimiskokonaisuus toimii jatkumona kuudesluokkalaisten Yrityskylälle: oppilaiden muodostamat tiimit johtavat kilpaa kansainvälistä yritystä globaaleilla markkinoilla.

– Nuoret tietävät pankin, kaupan ja ravintolan, joten ne ovat aina suosittuja työpaikkoja. Myös uuden teknologian yritykset kiinnostavat. Oppilaat ovat yrityskyläpäivässä tunteella mukana. Heitä kiinnostavat myös yritysten ja kuluttajien väliset raha-asiat ja laskutus, Hyytiä kertoo.

Yrityskylä Varsinais-Suomessa vierailee joka lukuvuosi 5 000 kuudesluokkalaista opettajineen. Valtakunnallisesti yrityskylätoiminta tavoittaa noin 75 prosenttia Suomen kuudesluokkalaisista.

–  Tämän kevään aikana täällä tulee vierailemaan noin 3 500 kuudesluokkalaista ja 1 500 yhdeksäsluokkalaista. Täällä ElectroCityssä on alueen yhteisöllisyys noussut esiin jo ensimmäisten viikkojen aikana, esimerkiksi olemme jo hyödyntäneet naapurissa olevia SparkUpin tiloja koulutustilaisuuksissa, Hyytiä jatkaa.

Yrityskylä on kehitetty Suomessa, ja toiminnan takana on Taloudellinen tiedotustoimisto TAT.  Yrityskylät sijaitsevat Espoossa, Helsinki-Vantaalla, Kaakkois-Suomessa, Itä-Suomessa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Turussa yrityskylätoiminta alkoi keväällä 2012.

Lue myös

China Jade - DataCityn kiinalainen ravintola

China Jade - DataCityn kiinalainen ravintola

DataCityn kiinalainen ravintola China Jade on monen suosikkilounasravintola Turku Science Parkin alueella. Testilounaalle lähtivät Marko, Maaria ja Noora, joista kahdelle viimeksi mainituista käynti China Jadessa oli aivan ensimmäinen. Marko on lounastanut ravintolassa useasti vuosien varrella.

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulija tekee aikamatkailusta totta

Viikon vastaantulija tekee aikamatkailusta totta

Viikon vastaantulija löytyy PharmaCityn kolmoskerroksesta, Turku Game Labin Hive-yhteisöstä. Kaapo Seppälä on juuri tiloihin muuttaneen CTRL Entertainmentin myyntimies.

Lue artikkeli
Blogi
Wisiossa yhdistyvät opiskelu ja yrittäjyys

Wisiossa yhdistyvät opiskelu ja yrittäjyys

Turun ammatti-instituutin Lemminkäisenkadun yksikössä DataCityssä on avattu yrittäjyyden oppimisympäristö Wisio. Uudet tilat saneerattiin DataCityn A-portaan katutasoon, jossa ammatti-instituutilla onkäytössään yli 400 neliömetriä tilaa. Tilan arkkitehtisuunnittelun on toteuttanut Arosuo arkkitehdit.

Lue artikkeli
Uutinen