06.02.2017

China Jade - DataCityn kiinalainen ravintola

DataCityn kiinalainen ravintola China Jade on monen suosikkilounasravintola Turku Science Parkin alueella. Testilounaalle lähtivät Marko, Maaria ja Noora, joista kahdelle viimeksi mainituista käynti China Jadessa oli aivan ensimmäinen. Marko on lounastanut ravintolassa useasti vuosien varrella.

China Jade sijaitsee DataCityn C-portaassa katutasossa. Kiireisimpään lounasaikaan klo 11.30 suurin osa pöydistä on täynnä. China Jade saa pluspisteitä aukioloajasta: lounasta saa klo 15 saakka, toisin kuin monesta muusta alueen lounasravintolasta.

Tarjoilija tuo lounaslistat, ja myös á la carte-listalta on mahdollista valita annos. Kaikki päätyvät lounasvaihtoehtoihin, joista on valita peräti seitsemästä annoksesta: Marko valitsi härkä-curry-nuudelit, Maaria paistetut kasvikset ja Noora paistetut nuudelit kanalla.

Ensin kuitenkin maisteltiin alkukeittoa, joka testipäivänä oli maissikeitto. Koostumus ja suolaisuus miellyttivät raatilaisia. Keitto oli sakeaa, ja maissin lisäksi ruokaisuutta toi keittoon sekoitettu valkuainen.

Lounas Turku Science Park
 

Tilausten tekemisestä kuluu hetken aikaa, kunnes ruoat tuodaan pöytään. Lounasannokset olivat kaikki isoja ja veivät nälän mennessään. Paistettuihin kasviksiin kuului vielä lisukeriisi, jota sitäkin oli runsaasti.

– Kasvisannos on ruokaisa, mutta ehkä hieman yllätyksetön. Lounasvaihtoehtoja oli useita, mutta vain yksi kasvisannos, ehkä toinenkin mahtuisi mukaan. Lisukkeena oleva riisiannos riittäisi vaikka kahdelle, Maaria kommentoi.


Vasemmalla kuvassa paistetut kasvikset, alimpana nuudelit kanan kera ja oikealla härkä-currynuudelit.

Markon härkä-currynuudelit olivat hieman tulisia, ja muutenkin hyvin maustettuja. Annoksessa oli nuudelien ja lihan lisäksi muun muassa porkkanoita ja herneitä. Myös paistettujen nuudelien joukossa oli kanan lisäksi kasviksia.

–Nykyään tulee syötyä aika harvoin kiinalaista ruokaa. Tämä on tervetullutta vaihtelua oman lounasrutiiniin, paistetut nuudelit ovat täyttävä annos ja se myös maistui hyvältä, Noora sanoi.

Marko lisäsi hieman chiliä omaan annokseen, joka toi lisää tulisuutta ruokaan.

–Tämä on totutun hyvää! Tykkään lisätä ekstratulisuutta chilillä, kehui Marko.

Lounas Turku Science Park

Myös lounaan hintataso oli plussaa, sillä ison lounasannoksen alkukeittoineen ja jälkiruokakahveineen saa halvimmillaan hintaan 6,50€. Hintavin annos maksoi 8,50€, joka sekin on varsin maltillinen hinta lounaalle. Toistaiseksi China Jade on ainoa etninen ravintola Turku Science Parkissa, mutta lyhyen kävelymatkan päässä Vähä-Hämeenkadulla sijaitsee ravintola Kiinamuuri ja Hämeenkadulla kaksi kiinalaista ravintolaa.

China Jade
Lemminkäisenkatu 14-18
Lounas ma-pe 11-15

Katso myös:
Kiinanmuuri
Aschan 
Herkutus

Turku Science Park on täynnä mielenkiintoisia lounasravintoloita Unicoista Maunoon, Turun ammatti-instituutin oppilaskeittiöstä kansainvälisiin makuihin. Lounaalla Turku Science Parkissa -sarjassa Turun Teknologiakiinteistöjen kokeneet ”melkein ravintolakriitikot” käyvät syömässä alueen ravintoloissa ja kertovat kokemuksiaan niistä.

Ota yhteyttä