Henna tuli vastaan ICT-Cityssä.

06.10.2017

Hennaa innostaa voimaannuttava valokuvaus

ICT-Cityn aulassa opiskelijat tekevät koulutöitä ja odottelevat luentojen alkua. Kyselimme kuulumisia ammattikorkeassa opiskelevalta Hennalta.

Hei! Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Henna Virta, 21-vuotias sosiaalialan opiskelija. Opiskelen toista vuotta Turun ammattikorkeakoulussa ja minusta siis tulee sosionomi. Me sosionomiopiskelijat olemme nyt tulleet IT-alan opiskelijoiden kanssa saman taloon: täällä olemme me ja hammasteknikot ammattikorkean puolelta. Ensi vuonna myös sairaanhoitajaopiskelijat saapuvat tänne.

Miltä opiskelu on tuntunut?
Opiskelu on alusta lähtien tuntunut kiinnostavalta. Olen motivoitunut opintoihin, ja sosiaaliala on aina tuntunut omalta jutulta. Haluaisin erikoistua toiminnallisiin menetelmiin opintojen myöhäisemmässä vaiheessa. Toiminnallisuus sosiaalialalla käsittää luovia aiheita ja ratkaisuja asiakastyössä. Myös opiskeluympäristö innostaa, sillä tämä rakennus vaikuttaa aika uudelta, ja tykkään täällä sisustuksesta ja väreistä. Täällä on rauhallista, mikä on mukavaa.

Onko sinulla jotakin suosikkipaikkaa kampuksen ja Science Parkin alueella?
Alue on tosi tuttu, sillä asun Kupittaanpuiston uusissa kerrostaloissa. Koti ja koulu ovat siis melkein naapureita! Lisäksi tykkään Kupittaanpuistosta, se on oikeastaan takapihani sillä käyn siellä lenkillä tai muuten vaan katselemassa eläimiä. Myös alueen lounaspaikat ovat tuttuja: useimmiten käyn opiskelijaravintoloissa ICT:n Sodexossa ja PharmaCityn Delicassa.

Mitä muuta kuuluu arkeesi opiskelun lisäksi?
Vietän paljon aikaa kavereiden kanssa. Olen kiinnostunut taiteista: valokuvaus ja piirtäminen ovat lähellä sydäntä. Perustin juuri Instagram-tilin valokuvilleni, se löytyy tunnuksella @kuvavirta. Voimauttava valokuvaus on haaveeni, ja toivon että pääsen toteuttamaan sitä tulevaisuudessa. Se on menetelmä, jossa valokuvaa voidaan käyttää terapeuttiseen työhön ja vuorovaikutustaitojen parantamiseen. Valokuva ei itsessään ole terapian väline, vaan se tapa jolla sitä käytetään voi olla sitä. Tässä yhdistyisivät sosiaaliala ja valokuvaus, eli kaksi itselle tärkeää asiaa.

Mistä saat energiaa pimenevään syksyyn?
Pyrin tekemään itselle mieleisiä juttuja myös opiskelun ohella. Koulujuttujen aikataulutus on myös tosi tärkeää, ettei kuorma kasva liian suureksi.

Mitä terveisiä haluaisit lähettää lukijoille?
Tsemppiä opiskelijakavereille: pitäkää lippu korkealla, jaksakaa kevääseen asti! Olen havainnut, että osa opiskelijoista vaikuttaa kuormittuneita jo tässä vaiheessa lukuvuotta. Joululoma ei ole kaukana, sen voimalla jaksetaan taas kevääseen!

Hyvää jatkoa Henna ja intoa valokuvaukseen!

 

Ota yhteyttä