Ken tavattiin Kupittaan palloiluhallilla, jossa Kristika Turku pelaa tulevat koripallo-ottelut.

05.01.2018

Rohkeiden Ritarien manageri

Viikon vastaantulija tavattiin Kupittaan palloiluhallilla, jossa hän oli tutustumassa uuteen peliareenaan.

Hei! Kuka olet?
Olen Ken Forslund, Kristika Turun koripallojoukkueen General Manager. Kristika Turku on Turun NMKY:n edustusjoukkue, joka pelaa koripallon 1. divarissa. Olen kuluneella viikolla tutustunut palloiluhalliin, sillä Kristikan miesten joukkue siirtyy tänne harjoittelemaan ja pelaamaan. Halli on upea, ja olemme todella tyytyväisiä kun saamme pelata täällä!

Miten olet päätynyt koripallon pariin? Oletko itse pelannut?
Olen ollut mukana korismaailmassa ihan pikkupojasta lähtien. Olen pelannut divaritasolla ja olen myös ollut valmennustehtävissä Turun NMKY:ssä junioripuolella. Pidin muutaman vuoden taukoa, mutta innostuin uudestaan, kun tuli mahdollisuus olla mukana nostamassa Turun koripallon tasoa ylöspäin ja lähdin mukaan Kristikan toimintaan, jossa olen ollut mukana nyt reilut kolme vuotta joukkueen taustaorganisaatiossa.

Managerin työ painottuu iltoihin ja viikonloppuihin, mitä teet päivisin?
Päivätyössä olen Lindorffilla. Minulla on kaupallinen koulutus, olen opiskellut kauppatieteen maisteriksi Svenska Handelshögskolan vid Åbo Akademissa. Työpaikkani on lähellä uutta palloiluhallia melkein saman kadun varrella, joten siirtymä on lyhyt töistä ottelutapahtumiin!

Millä fiiliksillä Kristikan joukkue siirtyy uudelle areenalle?
Todella innostunein fiiliksin! Kristikalle oli aika selvää, että siirrymme pelaamaan uuteen palloiluhalliin. Turun seudun koripallopiireissä uutta, paremmin palloiluun sopivaa areenaa on odotettu vuosia, ellei jopa vuosikymmeniä. Edellinen ottelumme pelattiin vielä Nunnavuoren palloiluhallissa Runosmäessä, mutta ensi viikosta alkaen kotihallimme on Kupittaalla. Tavoitteena on kasvattaa yleisömääriä sekä saada toimintaa muutenkin ammattimaisemmaksi.

Millainen edustusjoukkue on tällä kaudella?
Meillä on täysin kotimainen ryhmä kasassa. Olemme saaneet pidettyä edellisen kauden runkopelaajia, josta olemme tyytyväisiä ja ylpeitä! Joukkue on nuori, joka koostuu pääasiassa opiskelijoista. Mukana on myös kaksi yli 30-vuotiasta kaveria. Iso osa pelaajista on omia kasvatteja, eli hyvin turkulainen joukkue on kyseessä. Joukkueen tavoitteena on ehdottomasti nousu korisliigaan. Kristika on energinen, nuori, hyvin heittävä porukka!

Milloin pelit alkavat täällä uudessa hallissa?
Ensi viikon keskiviikkona eli 10.1. päästään tositoimiin! Ottelu alkaa klo 18.30. Lippuja myydään paikan päällä hallilla. Kristikan Ritareita on vastassa on Tampereen Pyrintö, jossa erityisesti kannattaa seurata kokenutta ja pitkän uran Suomessa tehnyttä Damon Williamsia. Tervetuloa seuraamaan korista, varsinkin jos ette ole ehtineet Nunnavuoren katsomoon. Täällä palloiluhallissa käytössämme on kaksi kolmasosaa koko pelikentästä, ja haastankin nyt kaikki mukaan kannattamaan Kristikaa ja samalla täyttämään katsomon äärimmilleen, jotta saadaan aikanaan myös väliverho ylös ja viimeinen osa katsomosta käyttöön. Täällä voimme toteuttaa parempia ottelutapahtumia ja saada yleisö viihtymään! Avoimien ovien päivänä 3.1. pidimme täällä ensimmäiset harjoitukset. Pelaajille jäi hyvä fiilis uudesta kentästä. Valaistus ja värimaailma miellyttää kovasti, sillä katsomoita vaaleampi kenttä rauhoittaa ja fokus pysyy pelissä.

Tiedepuiston alue onkin sinulle jo tuttu töiden kautta. Onko sinulla jotakin suosikkipaikkaa alueella palloiluhallin lisäksi?
Maunon ravintolat ovat aika hyviä, niissä tulee käytyä lounaalla melkein päivittäin.

Miten itse liikut? Auto, pyörä, bussi vai omat jalat?
Omalla autolla kuljen tällä hetkellä. Lasten kuljetusten vuoksi auto on paljon käytössä. Mielellään pyöräilisin enemmän, ja sen lisääminen on ehdottomasti tavoitteena!

Jos minä saisin päättää, niin …
Kaikki olisivat kiinnostuneita palloilusta, erityisesti koripallosta!

Minussa heräsi koriskipinä! Miten pääsen harrastamaan korista?
Se onnistuu mainiosti Turun NMKY:n harrasteporukoissa. Parhaiten näistä löytää tietoa NMKY:n kotisivuilta. Naisten joukkuetta ei vielä ole, mutta sellainen on tulossa. Junioripuolella on alkanut myös tyttökoris. Se on rentoa ja hauskaa puuhaa, kannattaa käydä tutustumassa jos vähänkin kiinnostaa!

Onko sinulla viikonloppusuunnitelmia?
Jos vain ehdin, niin tulen katsomaan lentopallon Suomen Cupia tänne palloiluhallille. Erityisesti käytännön asiat kiinnostavat näin tapahtumajärjestäjän näkökulmasta.

Terveisesi lukijoille?
Tervetuloa tutustumaan koripallon ihmeelliseen maailmaan! Ensimmäinen mahdollisuus siihen on ensi viikon keskiviikkona, 10. tammikuuta klo 18.30. Tarjolla on vauhdikasta peliä hienossa hallissa!

Kuulostaa hyvältä! Urheiluntäyteistä viikonloppua ja onnea tuleviin peleihin!

Lue myös:
Onnellisuuden lähettiläs
Tarjoilijasta ravintolakeisariksi
Timo luo tulevaisuuden visioita

Ota yhteyttä