­­Kiinteistönhoitaja Larry Ståhlbeg on pidetty Teknologiakiinteistöjen asiakkaiden parissa. DataCityn katolle hän tuli korjaamaan ilmanvaihtokonetta.

02.08.2018

Larry on asiakkaiden suosikki

Tämän viikon vastaantulija on tuttu monille Teknologiakiinteistöjen tiloissa työskenteleville ihmisille. Missä piilee syy hänen suosioonsa?

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Larry Ståhlberg, työskentelen Arella kiinteistönhoitajana. Kohteitani ovat PharmaCity, BioCity, ElectroCity, ICT-City, DataCity ja TriviumCity. Olen työskennellyt täällä Teknologiakiinteistöjen kohteissa neljä vuotta, jota ennen olin reilut kuusi vuotta vastaavissa tehtävissä Coorilla.

Minkälaisia töitä teit sitä ennen?
Ennen kuin aloitin kiinteistöpuolen työt, opiskelin putkimieheksi. Sitä ennen ehdin työskennellä 16 vuotta metsänostureiden rakentamisen parissa Cargotecilla. Tällä hetkellä teen oppisopimuksella kiinteistöpalveluiden ammattitutkintoa. Nykyään tarvitsee olla koulutus, koska asiakkaat vaativat sitä ja haluan varmistaa, että minulla on töitä jatkossakin.

Olet hyvin pidetty asiakkaidemme parissa, mikä on salaisuutesi?
Heh, ei minulla ole mitään salaisuutta, teen vain työtäni. Lähden kohteeseen heti huoltopyynnön saatuani, kuuntelen asiakkaiden huolet ja otan ne tosissani. Punnitsen asian ja yritän palvella kaikkia niin tehokkaasti kuin pystyn.

Eräs asiakkaamme halusi muutama viikko sitten kiittää sinua hyvästä palvelusta täytekakulla. Mistä tässä oli kysymys?
Kakku liittyi erään serverihuoneen jäähdytyskoneen hajoamiseen. Tilanteessa piti toimia nopeasti, jotta servereiden lämpötila ei nouse liian korkeaksi. Väliaikaisella jäähdytyksellä, hyvällä yhteistyöllä, tiedotuksella ja nopealla uuden koneen toimituksella saimme ongelman ratkaistua.

Onko helleaalto aiheuttanut erityisiä ongelmia sinun kohteissasi?
Kesä on ollut aivan poikkeuksellisen kuuma, mistä on seurannut ongelmia joidenkin kohteiden ilmanvaihdolle. Olemme pidentäneet ilmastointikoneiden käyntiaikoja, mikä on mahdollistanut kohteiden jäähdytyksen yöllä. Koneet, putket ja kaapelit ovat kuitenkin kovilla, koska niitä ei ole tarkoitettu siihen, että ne käyvät täysillä. Myös kaukokylmän viilennystehon riittävyydessä on välillä ollut puutteita.

Onko jotakin, mitä meidän kaikkien kannattaisi huomioida oman kodin huoltotoimenpiteissä?
Usein kodeissa ja mökeillä ilmanvaihto kaipaisi tehostamista. Ensimmäinen asia, josta kaikkien tulee huolehtia, on riittävä tuuletus. Kannattaa myös varmistaa, että tulo- ja poistoilmaputket ovat puhtaita ja korvausilmaa tulee riittävästi.

Miten vietit kesälomaa vai onko se sinulla vasta edessä?
Jään lomalle parin viikon päästä. Lähden Pohjois-Norjaan viikoksi, josta olen vuokrannut Jäämeren rannalla sijaitsevan mökin. Loppulomaksi lähdemme vaimoni kanssa Viroon.

Pyörä, bussi, auto vai omat jalat?
Töissä liikun kiinteistöjen välillä kävellen, askeleita tulee minimissään 14 000 päivässä. Työmatkat kuljen kotoamme Salosta autolla.

Täydennä lausetta: Jos minä saisin päättää…
… työnäkymät niin minulla kuin muillakin arelaisilla pysyisivät hyvinä ja saisimme yhä lisää uusia kohteita.

Lempipaikkasi Turun tiedepuistossa?
ElectroCityssä sijaitseva Circus ja sen terassi.

Terveisesi muille täällä liikkuville ihmisille?
Hymyillään vaikka loma olisikin jo loppu!

Mitä aiot tehdä viikonloppuna?
Menen tapetoimaan ja listoittamaan ikkunoita poikani uuteen omakotitaloon.

Kiitos haastattelusta Larry ja remontti-intoa viikonloppuun!

Lue myös:
Mikon piinapenkki
Vauvanpelastaja suoraan diagnostiikkateollisuudesta
Henri vie ViLLEä maailmalle

Ota yhteyttä