10.10.2016

Lounaalla Turku Science Parkissa: kotiruokaa Snack-Cityssä

DataCityssä nälkäisiä lounastajia palvelee Turun ammatti-instituutin kaksi ravintolaa sekä kahvila. Lounaskriitikot Jari, Marko ja Noora suuntasivat tällä kertaa B-portaan aulan Snack-Cityyn, joka on toiminut lounasravintolana 90-luvun alusta, aina DataCityn valmistumisesta lähtien.

Jari ja Marko innostuivat muistelemaan paikan historiaa vuosien takaa.
-Täällä oli pitkään valikoimassa mainio lounaskebab, jonka kävin usein syömässä, Marko muisteli.

Jari puolestaan kertoi usein hakeneensa työpäivän jälkeen kotiin lounasannoksia, joita vielä nykyäänkin myydään kahvilan puolella kylmäkaapissa.

Snack-Cityssä lounasvaihtoehtoja on tarjolla päivittäin kolme: keitto, lämmin kotiruoka sekä salaatti. Kaikkiin lounaisiin sisältyy salaattipöytä sekä jälkiruokakahvi tai tee (opiskelijoille kahvi on maksullinen). Myös jälkiruokaa on tarjolla lisähintaan. Lounasta tarjotaan arkisin klo 11–14, ja annoksia saa myös mukaan otettavaksi.

Salaattipöydässä oli tarjolla kaali-porkkanaraastetta, tomaatti-kurkkusalaattia sekä syyssesongin kunniaksi etikkapunajuuria. Salaattipöydässä mikään ei yllättänyt, valikoima oli aika perinteinen. Salaattilautanen sen sijaan herätti hämmennystä: yhdessä pääruokalautasen kanssa se ei mahdu tarjottimelle.

Marko päätyi testaamaan päivän keittoa, joka testipäivänä oli tomaattikeitto.

– Kivasti kermaa ja muutenkin potkua. Paksua ja hyvää, kunnon tomaattikeittoa. Krutonkeja tai muuta lisuketta jäin vielä kaipaamaan, Marko arvioi.

Jari ja Noora ottivat molemmat silakkapihvejä ja perunamuusia. Lisukkeena tarjottiin kylmää kermaviilikastiketta.

– Otin silakkapihvejä, sillä niitä ei tule ikinä tehtyä kotona. Siitä on aikaa kun olen viimeksi syönyt, nämä ovat ihan peruspihvejä. Kylmä kastike sopii kivasti pihvien kanssa, Noora kommentoi.

– Nämä ovat aika isokokoisia silakoita, ja perinteinen rapeus puuttuu. Maku on ihan ok, Jari sanoi.

Lounaan paras hetki koitti kuitenkin jälkiruoan muodossa. Koko testiryhmä kehui rapeaa omenapiirakkaa vaniljakastikkeella.

– Jälkiruoka on kuin eri sarjaa muiden ruokien kanssa, voisi olla illallispaikan jälkiruoka-annos. Tykkään, kun kanelia ja muita mausteita on käytetty piirakkaan, Noora sanoi. 

Myös Jari ja Marko pitivät jälkiruokaa onnistuneimpana. Snack-Cityn lounas oli odotuksien mukainen, ja paikan ruoka on perinteistä kotiruokaa. Lounaan hinta on alueen ravintoloiden keskitasoa halvempaa.

Snack-City
Lemminkäisenkatu 14-18 B
Lounasbuffet arkisin klo 11-14
Hinta 6,50-7,10€

Lue myös:
Teutorin Herkutus
Vaihtelua tarjoava Aschan
Edullisesti Sodexossa

Turku Science Park on täynnä mielenkiintoisia lounasravintoloita Unicoista Maunoon, Turun ammatti-instituutin oppilaskeittiöstä kiinalaisiin ja italialaisiin makuihin. Lounaalla Turku Science Parkissa -sarjassa Turun Teknologiakiinteistöjen kokeneet ”melkein ravintolakriitikot” käyvät syömässä alueen ravintoloissa ja kertovat kokemuksiaan niistä.

Ota yhteyttä