Pham Huu (toinen vasemmalta) kollegoineen avasi VG Wokin myös BioCityyn.

27.03.2017

Lounaalla Turku Science Parkissa: Vietnamilaisia ja thaimaalaisia makuja VG Wokissa

BioCityssä avautui helmikuussa kaupungin neljäs VG Wok -ravintola. Lisäksi yksi ravintolan toimipisteistä sijaitsee Piikkiössä, joten Turun seudulla on otettu hyvin vastaan VG Wokin kasvisruokaan pohjautuva kansainvälinen makumaailma.

– Ensimmäiset viikot BioCityssä ovat olleet kiireisiä ja meidät on löydetty hyvin. Myös iltaisin ja viikonloppuisin asiakkaita on riittänyt, erityisesti opiskelijoita käy paljon. Meiltä saa myös ruokaa mukaan ja erityisesti ilta-aikaan hyödynnetään take-away -mahdollisuutta, kertoo VG Wokin omistaja Pham Huu.

Mistä suosiossa on kyse? Lounastarjontaa lähtivät tutkimaan Hele, Sari ja Noora, joille kaikille visiitti ravintolaan oli ensimmäinen.

Lounaalla on lukuisia vaihtoehtoja, joista valita. Tilaus tehdään tiskillä, ja mukaansa saa laitteen, joka hälyttää kun oman annoksen voi hakea. Testiryhmä suuntasi lounaalle heti klo 11, kun ravintolan ovet aukesivat. Paikka täyttyikin nopeasti nälkäisistä scienceparkkilaisista.

VG Wok on kasvisravintola, ja suurin osa annoksista on myös vegaanisia. Proteiininlähteinä käytetään monipuolisesti soijasuikaleita, tofua sekä seitania. Aasialaisia mausteita, kuten curryä, chiliä ja sitruunaruohoa käytetään runsaasti.

Sari valitsi pad thai -annoksen, joka sisälsi muun muassa paistettuja nuudeleita, seitania, tofua, soijasuikaleita, kasviksia sekä talon omaa pad thai -kastiketta.

– Ruokaa on runsaasti! Kasvikset on paistettu mukavan rapsakoiksi: sen sijaan nuudelit ovat ehkä hieman liian kypsiä. Talon kastikkeessa maistuu etikan tapainen maku, arvioi Sari.

Hele päätyi paistettuun kasviswokkiin Do Xao, jossa on tofua, soijasuikaleita, riisiä, kasviksia sekä sieniä.

– Annos on iso, tästä kyllä lähtee nälkä. Mukavaa, kun ruoat tulivat nopeasti, vaikka täällä on jo paljon porukkaa. Oma annokseni olisi voinut olla monipuolisempi, Hele kommentoi.


Ylhäällä vasemmalla Do Xao ja Massaman curry sekä alhaalla Pad thai ja kevätkääryleet.

Massaman curry oli Nooran valinta, joka sisälsi muun muassa perunaa, sieniä, tofua ja maapähkinää.

– Kookoskastike on makea ja mausteinen, ja maapähkinä maistui mukavasti, sanoi puolestaan Noora.

Selvä suosikkiruoka erottui kuitenkin joukosta yksimielisesti. Kevätkääryleet ovat juuri oikeanlaisia VG Wokissa: rapeita ja sopivat mausteisia. Dippikastike täydentää kääryleiden makua. Testiryhmä suosittelee!

Kasvisruoka sai testaajat pohtimaan alueen ravintolatarjontaa laajemminkin. Kasvis- ja myös vegaaniravintolaa on selvästi odotettu, sillä paikka on ollut joka päivä täynnä lounasaikaan. Myös myöhäisemmät ruokailijat on otettu huomioon, sillä erillistä lounasaikaa ei ole, ja arkisin ruokaa saa klo 18 asti. Myös viikonloppuisin kannattaa ottaa suunnaksi BioCity ja VG Wok: ravintola on avoinna klo 12–20.

VG Wok 
Tykistökatu 6, BioCity

Annokset 7,50€
ma–to 11–18
perjantai 11–20
la–su 12–20

Ota yhteyttä