31.12.2013

Mikon uudenvuodenlupaus

Vuosi 2013 - Positiivisuus luo positiivisuutta, negatiivisuus negatiivisuutta, kumpaa kierrettä sinä haluat tulevaisuudessa olla luomassa?

Vuosi 2013 oli merkittävien muutosten aikaa niin Turun Teknologiakiinteistöille kuin minullekin. Suuret onnistumiset sekä vastaavasti tuhannet pienet ongelmat, lukuisat henkilökohtaiset kohtaamiset mielenkiintoisten ihmisten kanssa, erinomainen työyhteisö, kunnianhimo ja ilo olivat asioita, jotka jäivät mieleeni vuodesta 2013. Kaikkien järjestelmien uudelleenorganisointi aina yksittäisistä kirjanpidon tilikartoista kokonaisvaltaiseen kiinteistörekisterin hallintaan, alihankkijoiden kilpailuttaminen sekä vaihtaminen lisättynä yhtiön sisäisten perusliiketoimintaprosessien kuvaamiseen tekivät vuodesta 2013 vaikean sekä erittäin työlään - tai ainakin täysin erilaisen mihin olin valmistautunut.

Menneet haasteet eivät poista sitä tosiasiaa, että vuosi 2013 oli millä tahansa mittarilla mitattuna erittäin onnistunut. Vuoden 2013 aikana luotiin kestävä pohja viedä yhtiötä kohti tulevaisuutta samalla kun perusliiketoiminta toteutui erinomaisesti. Itse asiassa olen varma, ettei esimerkiksi tilojen käyttöaste tule enää koskaan olemaan niin hyvä kuin se vuonna 2013 parhaimmillaan oli. Loimme perustan, jolta on helppo ponnistaa kohti tavoitettamme. Olemmeko me 200 tai 500 miljoonan euron yhtiö on toissijainen asia. Ensisijainen asia on, että olemme innovatiivinen, vastuullinen, positiivinen sekä avoin palveluyhtiö. Ilman menestyviä asiakkaita ylläpidämme tyhjiä seiniä, aavekaupunkia ilman merkitystä. Haluamme olla tukemassa innokkaiden ja kekseliäiden ihmisten tavoitteita sekä helpottamassa työpäivän sujuvuuteen liittyvää arkea.

Turku Science Park ja koko Turku ympäristöineen on alue, jolla on paljon potentiaalia jo tapahtuneen kehityksen lisäksi. Vuosi 2013 oli Turussa täynnä positiivisia uutisia, mutta mieleemme jäivät luultavasti negatiiviset uutiset. Meidän on turha murehtia jos Tampereelle on viimeisten 20 vuoden aikana muuttanut kymmeniä tuhansia ihmisiä enemmän kuin Turkuun. Meidän on turha murehtia, että joidenkin alueiden elinkeinoelämä on ehkä kehittynyt nopeammin kuin Turun seudun. Luultavasti Tampereella ei murehdita sitä, että joka kymmenes uusi lääke Euroopassa on kehitelty Turun alueelta. Myöskään Raumalla jääty voivottelemaan telakan lopettamista vaan raumalaiset päättivät ostaa koko telakan ja ottaa tulevaisuuden omiin käsiinsä! Tuskinpa millään muullakaan rakennemuutosalueella murehditaan sitä, että Turun elinkeinoelämä perustuu useisiin tukijalkoihin. Ehkä me turkulaiset - ja nyt puhun myös naapurikuntien ihmisistä - luulemme, että meidän kuuluu saada jotain? Valitettavasti meidän kuuluu ansainta omalla tekemisellä asioita. Tiedän: saaminen on paljon helpompaa kuin itse tekeminen.

Niin ja se minun uudenvuodenlupaukseni vuodelle 2014: Lupaan hoitaa ongelmat ja varautua tuleviin ongelmiin, mutta ennen kaikkea lupaan katsoa positiivisena tulevaisuuteen. Lupaan omalta osaltani olla kehittämässä tulevaisuuden Turkua, on se sitten mikä tahansa. Lupaan myös olla kadehtimatta muita ja olla sen sijaan ylpeä omista saavutuksistamme. Välineet ja kestävä pohja positiivisen tulevaisuuden luomiseen meillä Turun seudulla jo on, käytetäänkö niitä yhdessä?

Mitä Turun Teknologiakiinteistöt lupaa? Laittaa suuremman vaihteen päälle ja painaa kaasun hymyillen pohjaan!

Mikko Lehtinen
Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja


Painetaan kaasu hymyillen pohjaan!​

Ota yhteyttä