29.12.2015

Mikon uudenvuodenlupaus vol. 3

Olen toimitusjohtajana antanut useamman uudenvuodenlupauksen, jotka ovat liittyneet Turun Teknologiakiinteistöjen toimintaan. Olen luvannut jo vuonna 2013 seuraavaa:

Niin ja se minun uudenvuodenlupaukseni vuodelle 2014: Lupaan hoitaa ongelmat ja varautua tuleviin ongelmiin, mutta ennen kaikkea lupaan katsoa positiivisena tulevaisuuteen. Lupaan omalta osaltani olla kehittämässä tulevaisuuden Turkua, on se sitten mikä tahansa. Lupaan myös olla kadehtimatta muita ja olla sen sijaan ylpeä omista saavutuksistamme. Välineet ja kestävä pohja positiivisen tulevaisuuden luomiseen meillä Turun seudulla jo on, käytetäänkö niitä yhdessä? Uudenvuodenlupaus vuodelle 2014 

Lisäksi täydensin lupaustani vuonna 2014 seuraavasti:

Me hymyilemme ja vaihdamme vielä isomman vaihteen päälle! Sen tosin lupaan, että vuonna 2015 teemme kaiken vieläkin paremmin, mitä teimme vuonna 2014. Maailma ympärilläsi on juuri niin positiivinen kuin sinä itse olet! Uudenvuodenlupaus vuodelle 2015

Vaikka vuosi 2015 jatkoi menestyksekkäästi jo alkanutta kehitystä ja sisälsi useamman erinomaisen saavutuksen, pitää arjen toimintaa vielä tarkentaa. Coworking-tila Werstas ja startup-yhteisö SparkUp olivat yrityspalvelupiste Potkurin alueelle tulon ja koko innovaatiosopimuksen kanssa erinomaisia esimerkkejä onnistumisesta. LG Electronics, Silanna, Nordic Semiconductor, Rolls Royce, Valmet Automotive sekä monien muiden uusien kansainvälisten toimijoiden tulo alueelle jatkoi Turku Science Parkin voittokulkua. Me olemme jo nyt yksi Suomen merkittävimmistä innovaatiokeskuksista, ja tulemme kehittymään Pohjantähden tapaiseksi suunnannäyttäjäksi koko pohjoisen alueelle. Miksi? Koska me voimme. Kyse on lähinnä siitä, haluammeko sitä. Me turkulaiset itse päätämme asemamme ympäröivässä maailmassa.

Laivan toiminnassa on ollut selkeä puute. Puute, josta vastuun kannan yksin minä. Olen polkenut organisaatioon vauhtia ja halunnut valloittaa maailman tänään – huominen ei ole riittänyt minulle. Olen pienen lapsen tavoin halunnut kaiken nyt ja heti. Teknologiakiinteistöjen tiimi on innostunut ja vienyt asioita maaliin, mutta samalla resurssien käyttö on ollut äärirajoilla. Yhteydenpito nykyisten asiakkaiden eli teidän kanssanne on jäänyt liian usein vajavaiseksi. Emme ole aina pystyneet kommunikoimaan sekä pahimmillaan ratkaisemaan teidän ongelmianne siinä aikataulussa, jonka olemme luvanneet. Olemme itse jarruttaneet tavoitteemme eli yhteisön syntyä. Anteeksi! Erinomaiset saavutukset vuodelta 2015 jäävät ainakin omassa mielessäni osittain tämän varjoon. Tulevaisuuden osalta lupaan kaiken mitä tähän mennessä olen jo luvannut, mutta minun on pakko nähdä myös ympärilleni. Ilman teidän tyytyväisyyttä meillä ei ole tulevaisuutta.

Mikko Lehtinen
Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja

Ota yhteyttä