25.09.2013

Mitä yhteistä on lasiseinillä ja bloggaamisella?

Toimistomme muutti BioCityn katutasoon remontoituun akvaariomaiseen lasiseinillä varustettuun tilaan elokuun alussa. Jo kauan ennen muuttoa tai edes remontin aloittamista suunnittelimme innolla, miten yhteenkään ikkunaan ei tulisi verhoja saati sälekaihtimia.

Lasiseinien huomaamattomuus ehti kuitenkin jo parin ensimmäisen uudessa toimistossa vietetyn työpäivän aikana aiheuttaa koomisia (onneksi ei vaarallisia) tilanteita: ensi töikseen muutama työntekijämme käveli päin puhtaana loistavaa seinää, joka näytti erehdyttävästi oviaukolta.

Koska verhojen välttelyn tarkoituksena ei ollut saattaa ihmisiä näin läheiseen kontaktiin lasipintojen kanssa, päädyimme asentamaan huomaamattomimmaksi koettuun seinään tarrat, jotka auttavat hahmottamaan missä on seinä ja missä ovi. Törmäilyn sijaan ideana peittämättömissä ikkunoissa on, että halumme tulla nähdyksi, huomatuksi ja löydetyksi – kertoa kaikille kiinnostuneille, että täällä me olemme, tätä me teemme, tervetuloa sisään jos kiinnostaa.

Samasta syystä halusimme aloittaa Turun Teknologiakiinteistöjen blogin, jonne kukin yhtiön työntekijä kirjoittaa omalla nimellään arkisia kokemuksia työstään ja ajatuksiaan Turku Science Parkin kehittämisestä. Huomion ja näkyvyyden lisäksi blogi tarjoaa myös mahdollisuuden luoda keskustelua. Sen avulla voimme nostaa esiin aiheita, jotka ehkä herättävät tunteita ja kiinnostavat paitsi alueella päivittäin työskenteleviä ihmisiä myös muita kuntalaisia, jotka haluavat ottaa osaa kaupunginosan kehittämiseen.

Lasiseinät eivät ehkä aina tule loistamaan yhtä huomaamattomina ja vailla sormenjälkiä, mutta läpinäkyvyyttä ne luultavasti edistävät – aivan kuten blogikin.

Terhi Raitanen
Turun Teknologiakiinteistöjen markkinointi- ja viestintävastaava


Täällä me olemme!​

Ota yhteyttä