25.04.2016

Unica Dental - lounaalla hammaslääkäreiden kanssa

Tällä kertaa lounasta lähdettiin testaamaan BioCityä vastapäätä sijaitsevaan opiskelijaravintola Unica Dentaliin, joka toimii samassa rakennuksessa Turun yliopiston hammaslääketieteen laitoksen kanssa. Testaajiksi päätyivät hammaslääkäreitä pelkäämättömät Ulla ja Terhi, jotka saapuivat paikalle nälkäisinä jo klo 11.

- Ihanan lämmin, oli Ullan ensimmäinen kommentti koleasta kevätsäästä ruokasaliin päästyä.

Sekä Ulla että Terhi olivat käyneet Dentalissa useasti ennenkin, mutta linjaston löydettyään tuskin ensikertalainenkaan voi toimintatavoista erehtyä. Molempien mielestä muutama vuosi sitten saneerattu Dental oli opiskelijaruokalaksi mukavan näköinen.

- Miljöö on minusta kiva. Onhan tämä opiskelijaruokala, mutta valoisa ja viihtyisä, Ulla totesi.

Usein Dentalissa saattaa joutua jonottamaan, mutta tällä kertaa ei jonoa ollut lainkaan. Myös istumapaikoissa riitti valinnanvaraa. Salaattipöydästä kumpikaan ei löytänyt mitään ihmeellistä, mutta tarjonta oli raikasta. Myös leivät saivat molemmilta kiitosta.

Terhi valitsi lounaaksi jo Unican nettisivuilta bonganneensa kasviksia inkiväärikastikkeessa ja Ulla tiskiltä yllättäen löytyneen hunajaisen quorn-kasvisruukun. Lisukkeeksi oli paistettuja perunoita ja riisiä.

Sieniproteiinivalmiste quorn osoittautui oikein maukkaaksi ja sen terveellisyys sekä korkea proteiinipitoisuus paransivat entisestään Ullan mielikuvaa tuotteesta.

- Quorn on hyvää, tässä on hinta-laatusuhde kohdillaan. Mistäköhän tätä voisi ostaa kotiin? Kastikkeessa on myös pakastekasviksia, joista ei lauluja tehdä, mutta kyllä lounas saa silti kokonaisuudessaan arvosanaksi 8+, arvio Ulla.

Terhin ruuassa oli paprikaa, vihreitä papuja, sipulia, herneitä ja vesikastanjaa. Inkivääri maistui kastikkeessa odotettua vähemmän.

- Ruoka ei maistunut oikeastaan sen paremmin hyvältä kuin pahaltakaan. Joku voisi pitää sitä miinuksena, mutta minua se ei lounaan hinnan huomioiden haitanut. Käyn usein Unican ravintoloissa, koska niistä löytyy järkevästi koostettua ruokaa, mutta en odota lounaalta suuria makuelämyksiä, naurahti Terhi.

Kuten opiskelijaruokaloissa yleensäkin, oli myös Dentalin lounaan hinta, 6,40 €, testaajien mielestä varsin edullinen. Molemmat arvioivat, että tulevat käymään Dentalissa säännöllisesti jatkossakin. Vaihtelua normaaliin toimistoympäristöön tuovat myös valkotakkiset hammaslääkärit ja opiskelijat, joita saattaa ruuhkaisena päivänä osua samaan pöytään paljonkin.

Unica Dental
Lemminkäisenkatu 2

Lounas ma-to klo 10.30-14.30, pe 10.30-14.00
Normaali lounas 6,40 €, DELI 7,90 €
www.unica.fi/fi/ravintolat/dental/

Turku Science Park on täynnä mielenkiintoisia lounasravintoloita Unicoista Maunoon, Turun ammatti-instituutin oppilaskeittiöstä kiinalaisiin ja italialaisiin makuihin. Lounaalla Turku Science Parkissa -sarjassa Turun Teknologiakiinteistöjen kokeneet ”melkein ravintolakriitikot” käyvät syömässä alueen ravintoloissa ja kertovat kokemuksiaan niistä.

Ota yhteyttä